torsdag den 12. september 2013

Æbletærte med mandellåg.

Endnu en lille ting til mit efterårs-æble-tema. Har du evt. en god idé, jeg kan bruge til temaet, må du meget gerne skrive til mig. Jeg håber på godt vejr imorgen, fredag, så skal vi nemlig i pluk-selv-frugtplantagen, efter både æbler og pærer.


Forleden da vi bagte GRAHAMSBRØD på grillen, røret Manden lige denne tærte sammen. Vi havde ikke flere friske æbler på lager, så jeg fandt nogle i fryseren.

Tærten kan bruges som både dessert, med is til eller bare som en lille lækkerbisken til kaffen.
  Før bagning:

Efter bagning:

Æbletærte med mandellåg.
6 per.
BUND:
5 stk. Æbler, skrællet, i både
1 spsk. Kanel
2 spsk. Sukker
2 tsk. Maizena
LÅG:
200 g. Marcipan
100 g. Smør
75 g. Sukker
4 stk. Æg
50 g. Hvedemel
50 g. Mandelflager
PYNT:
1 tsk. kanel
Til låget røres ingredienserne sammen, den skal have konsistens som en tyk pandekagedej.
Kanel, sukker og maizena blandes og vendes sammen med æblerne. De lægges i et smurt fad og låg-dejen hældes over. Drysses med kanel.
Bages ved 175o C. 25-30 minutter.
Hvis du griller den, som på billedet, skal det være ved indirekte varme, men ca. samme tid som i ovnen.
Serveres med cremefraiche eller is.


2 kommentarer:

  1. det jo lige til og spise......-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, Peter, Æbler i kage går man vist aldrig fejl af :O)

      Slet