lørdag den 7. december 2013

7. december - låge nummer 7 - farseret and

Glædelig 7. december......



Dagens julekalender opskrift er en anderledes julemiddag. Det er min svigermor, der har introduceret mig for den farserede and og jeg elsker det simpelthen. Så meget at jeg overvejer, at det er denne form for and, vi skal have juleaften :O) 
  
Der ordnes and :O)
 
Anden er fyld med fars og klar til at komme i ovnen.
 
 Færdigstegt and.

And og fars er skåret ud og klar til servering.

Farseret and serveret med ANDESAUCE,

Farseret and.
6 per.
3000 g. And, optøet
500 g. Svinekød, hakket, ikke for magert
1 stk. Løg, fint hakket
1 stk. Æble
8 stk. Svesker
1 stk. Æg
1 ½ spsk. Hvedemel
½ dl. Vand
Salt
Peber

Start med at gøre klar til farsen: 
Æbler og svesker skæres i små tern på ca. ½ x ½ cm. 

Kødet røres sejt med salt. Peber, løg, æble, svesker og æg tilsættes og farsen røres godt. Herefter kommes melet i under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød.
Nu skal farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Og smages til bagefter.

Imens klargøres anden. Den skylles og renses indvendigt for indvolde, vingespidserne klippes af og evt. andre rester fjernes. Derefter duppes den tør og farsen kommes indeni. Den lukkes med kødnåle. Og udvendigt krydres den med salt og peber.

Anden ligges på risten i bradepanden med brystkødet nedad og der kommes godt med vand og evt. urter i bunden, det skal bruges til SAUCEN.

Steges ved 200o i ca. 2 til 2½ time. Mål evt. farsen med et stegetermomenter. Det skal have en kernetemperatur på 75o C.

Tag anden ud og lad den trække, mens saucen laves.

Inden servering parteres den og farsen skæres i skiver og anrettes sammen med andestykkerne.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min søde svigermor
FRYSEEGNET: JA, men tror det bliver tørt
SERVERES MED:
TIPS & TRICKS:
ANDET: Når en and skal optøes, skal man regne med ét døgn i køleskab pr. kg. kød

2 kommentarer: