søndag den 29. september 2013

Morgenmads MUMS.

At lave en grundopskrift på en omgang koldhævede boller har længe stået på min TO-DO-liste og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at få dem lavet......Eller tvunget er vist det rette ord, for fryseren var tom for brød.

Det er egentlig ikke særlig tit jeg har begivet mig ud i en omgang koldhævet dej, men de er helt sikkert ventetiden værd, for brødet får altså mere smag.
Manden synes bare, at det var hyggeligt at han lige kunne hoppe i bad, her til morgen og så var der lækre nybagte, stadig lune, boller bagefter.

I bollerne på billedet er der brugt 5-kornsblanding og grahamsmel.


Koldhævede boller - Grunddej.
12 stk.
15 g. Gær
5 dl. Vand
1 tsk. Sukker
2 tsk. Salt
1 spsk. Olie
100 g. Kerner
150 g. Groft mel
500 g. Hvedemel
Evt. 150 g. Frugt/grønt, groft revet
Æg til pensling

Gæren opløses i vandet. Når dette er opløst tilsættes kernerne, det grove mel og evt. frugt/grønsagerne. Dette røres grundigt sammen, og olie, sukker og salt tilsættes, sammen med hvedemelet. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, dejen skal være klistret, med en konsistens som en tyk grød.
Den røres grundigt sammen, så den bliver lækker og smidig - dækkes til og stilles på køl i 8 - 12 timer - gerne natten over.

Efter hævning skal der ikke røres i dejen, den sættes blot på en papirbeklædt bageplade med en ske dyppet i vand. Bollerne hæver i den tid det taget for ovnen at blive varm. Penslet med sammenpisket æg og evt. drysses med ønsket pynt.

Bages ved 200o C i ca. 25 - 30 minutter.

Medaljer.

Det er sjælden efterhånden at vi går en tur til bageren, jeg synes det er sjovt, at prøve at lave tingene selv og så er det jo fedt at have sin egen bager at trække erfaringer fra herhjemme :o)
Da vi forleden bagte HINDBÆRSNITTER, synes Manden, at vi også skulle prøve at lave flødekager, for bunden til begge er linsedej.

Medaljer serveret på mit smukke Empire fad.
Medaljer.
8 stk.
1 port. LINSEDEJ
1 Port. KAGECREME
Hindbærmarmelade
5 dl. Piskefløde
50 g. Flormelis
1 spsk. Kakao
75 - 100 g. Chokolade, mørk
Frugt til pynt

Linsedejen tilberedes efter opskriften, rulles ud til en tykkelse på ca. 3 mm. og stikkes ud, f.eks. med et glas. Der skal være 16 bunde i alt.

Bages ved 200o i ca. 12 - 15 minutter. De skal KUN lige begynde at blive gyldne. Herefter afkøles de.

Halvdelen af bundene pensles med smeltet chokolade og når den er tør, kommes 1 - 1½ teske hindbærmarmelade ovenpå.
Fløden piskes til skum og kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl i bunden. Gerne en størrelse 7 eller 8. Der sprøjtes flødeskum rundt om marmeladen på bunden i en cirkel. To eller tre lag ovenpå hinanden.
Kagecremen piskes luftig og blandes med flødeskum, i forholdet ca. 1:1 og det kommes i en sprøjtepose. Flødecremen sprøjtes i hullet, oven på marmeladen, helt op til kanten, så hullet fyldes ud.

Den anden halvdel af bundene glaseres med chokoladeglasur og når den er tør afpyntes den med en lille flødeskumsroset og lidt frugt og revet chokolade. Toppen læggen oven på bundene. Opbevares på køl indtil servering.




TIPS & TRICKS:
KAKAO GLASUR

Når man skal lave kakaoglasur, skal man starte med at røre kakaoen ud i vandet INDEN at flormelissen tilsættes. Dette gør at man får en fin mørk farve. Gør man det omvendt, altså flormelis, vand og så tilsætter kakaoen vil glasuren have svært ved at blive mørk uden at tilsætte store mængder kakao.

Kagecreme med maizena

Jeg har lavet kagecreme før og lagt en OPSKRIFT herind, men den var med hvedemel, så derfor synes at jeg ville prøve en med maizena i også. 

I den med hvedemel er det yderst vigtigt at få den kogt ordentligt igennem for at fjerne melsmagen.

Jeg synes faktisk at den her smager bedst. Og det er så nemt at lave, du skal bare sørge for at piske hele tiden under opvarmningen, så den ikke brænder på og heller ikke skiller.


Kagecreme med maizena.
1 port.
2 stk. Æg (M/L)
30 g. Sukker
10 g. Maizena
2 ½ dl. Mælk
½ st. vanille

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.

Æg, sukker, vanillesukker og den tomme vanillestang kommes i en gryde og piskes sammen. Mælk og maizena tilsættes og piskes ud i æggeblandingen. 

Blandingen bringes langsomt i kog under konstant piskning. Når den når kogepunktet skal den koges igennem til den bliver tyk – stadig under piskning – det tager 2 – 3 minutter.

Herefter hældes cremen over i en beholder med stor overflade, dette gør at cremen nedkøles hurtigere. 
Herudover skal cremen dækkes med husholdningsfilm. Den skal lægges helt ned på den varme overflade, dette gør at der ikke dannes kondens eller at den "trækker skind". 

Herefter stilles cremen på køl til den er helt kold - husk at fjerne den tomme vanillestang inden brug.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
FRYSEEGNET: NEJ det bliver grynet og vandet efter optøning
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
OPDATERET: September 2016

fredag den 27. september 2013

Hindbærsnitter.

Jeg er ikke stor tilhænger af hindbærsnitter, de er ALT for søde til mig og så er jeg heller ikke særlig vild med hindbærmarmelade. Men Manden elsker dem og ville gerne lave nogle stykker, så der var lidt lækkert til bloggen...yearh right :O)) Der var helt sikkert ikke en bagtanke bag. MÆND altså :O)))))

Jeg måtte da prøve en enkelt bid, og indrømmer gerne, at de smager MEGET bedre end dem man køber hos bageren. Og det er faktisk heller ikke så svært at lave. 


Hindbærsnitter.
8 stk.
1 port. LINSEDEJ
75 - 100 g. Hindbærmarmelade
100 g. Flormelis
Vand
Sukkerkrymmel
Linsedejen tilberedes efter opskriften og rulles ud i en firkant, ca. 20 x 36 cm. i en tykkelse på ca. 3 mm. Dejen er nemmest at rulle ud, mens dejen ligger på et stykke bagepapir og man kan evt. lægge en ren fugtig karklud under papiret, for at det bedre ligger fast.
Når dejen er rullet ud, deles den i to lige store stykker på den korte led.
Bages ved 200o i ca. 15 - 20 minutter. Den må KUN lige begynde at blive gylden,. Herefter nedkøles den.

Bunden smøres med marmeladen, helt ud til kanten. Flormelissen røres sammen med en smule vand til glasur og smøres på toppen. Toppen drysses med sukkerkrymmel og læggen ovenpå bunden. Skæres ud i stykker. Er kanterne grimme skæres de fra.


Linsedej.


Her som bunde til HINDBÆRSNITTER.

Linsedej.
1 port
225 g hvedemel
75 g flormelis
125 g koldt smør
½ sammenpisket æg

Alle ingredienserne vejes af og røres sammen. Dejen må ikke røres for meget, den skal "Kun" lige samles. Den rulles ud til den ønskede tykkelse og kan nu formes til det ønskede emne.


Bagetiden afhænger af hvilke emne der vælges, men ved 2000 C.

torsdag den 26. september 2013

Kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg er en af vores yndlingsspiser. Enten i en vinterudgave med grønlangkål, som her. Eller i en sommerudgave med aspargessauce og blomkål til.
Har man en pålægsmaskine, er det jo helt oplagt at lave sin egen hamburgerrygspålæg. Pakke det godt ind, eller endnu bedre vakuumerer det, og fryse det ned.

Hamburgerryg med kartofler & GRØNLANGKÅL.

Kogt hamburgerryg.
4 per.
1 kg. Hamburgerryg

Hamburgerryggen lægges i en gryde, dækkes med vand, der bringes i kog. Den koges til den har en kernetemperatur på 70O og skal derefter stå og trække i kogevandet i ca. 15 minutter inden udskæring.

Har man ikke et stege termomenter kan man regne med ca. 30 minutters kogetid pr. kg.

Grønlangkål.

Vi elsker grønlangkål i Casa Fangel, så det er ofte på menuplanen i efterår- og vintermånederne. Det er er billigt og meget mættende.

I denne opskrift har jeg lavet den på piskefløde, men det kan sagtens skiftes ud med mælk eller bouillon.

Grønlangkål med HAMBURGERRYG & kogte kartofler.
Grønlangkål.
4 per.
450 g. Grønkål, hakket
2 ½ dl. Piskefløde
Maizena
Sukker
Salt

Den frosne grønkål tøes i en gryde, under oprøring. Herefter tilsættes fløden og synes man ikke at der er nok væske i, kan man tilsætte lidt ekstra vand eller mælk. Det bringes i kog og jævnes med lidt Maizena udrør i vand.
Saucen koges igennem et par minutter og smages til med sukker og salt.

onsdag den 25. september 2013

Selleri-fritter med okseteg

Dette efterår har jeg åbenbart fået en "ting" med knoldselleri, jeg synes det er en overset knold, der smager fantastisk og så er den billig.


Selleri-fritter.
2 per.
½ stk. Knoldselleri
Olie
Salt
Peber

Sellerien skrælles og skæres i stave, vendes i olie og krydres med salt og peber.

Steges ved 200o i ca. 30 - 35 minutter

TIPS & TRICKS:

Selleri-fritter, oksesteg & SPIDSKÅLSALAT MED ÆBLE.
Oksesteg på grill.

Vi fik dem sammen med en oksesteg. Den vejede ca. 900 gram. Jeg ridsede den i fedtet, krydret med salt og peber og grillet i ca. 30 minutter, til den havde en kernetemperatur på 58o. Hvilede i ca. 15 minutter inden udskæring.

Spidskålsalat med æble.

Jeg elsker spidskål, de er brugbart til meget og har en dejlig mild kålsmag. Forleden brugte vi det faktisk i stedet for salat/iceberg i en sandwich - det smagte vidunderligt.
Denne salat er dejlig efterårs inspireret med æblerne og de tørrede abrikoser.


Spidskålsalat med æble.
4 per.
½ -1/4 stk. Spidskål
1½ - 2 stk. Æbler
Citronsaft
10 stk. Tørrede abrikoser
1 port. PEBERRODSVINAIGRETTE
2 Håndfulde RUGBRØDSCROUTONER
Salt

Spidskålen snittes fint. Æblerne skæres i 1/4, kernehuset fjernes og bådende skæres i tynde skiver. Æbleskiverne lægges i koldt vand, tilsat citronsaft, for at hindre at de bliver brune alt for hurtigt.

Inden servering lægges spidskåles i bunden af et fad og æblerne fordeles ovenpå. Herefter drysses strimler af abrikoserne over , sammen med dressingen. Tilslut gives salaten et drys salt og afpyntes med rugbrøds-croutonerne.

Rugbrøds croutoner.

En god måde at få bruge en rest rugbrød, er at lave croutoner ud af dem, de holder sig fint i en lufttæt beholder i en 14 dags tid, måske længere hvis du kan holde fingrene fra dem :O)
De kan krydres lige som du ønsker, disse har jeg valgt skal være kun med salt.


Rugbrøds croutoner.

Rugbrød
Olie
Salt

Rugbrødet skæres ud i tern og steges sprøde i olien på en pande. De lægges til afkøling på fedtsugende papir og drysses med salt.

Peberrods vinaigrette.

Jeg har egentlig aldrig være stor fan af olie/eddike dressinger, men jeg "prøver" virkelig indimellem, for jeg ved jo at vores smagsløg ændres med tiden. Denne er faktisk blevet en af de bedre jeg har smagt. Elsker den søde smag af honning og så eftersmagen af den skarpe peberrod. Den skal helt sikkert laves igen.


Peberrods vinaigrette.
1 portion
2 spsk. Olivenolie
3 Spsk. Vand
1 spsk. Akacie honning
2 cm. Peberrod, fintrevet
Salt
Peber

Olien piskes sammen med vand og honning og peberrod. Og dressingen smages til med salt og peber.

tirsdag den 24. september 2013

Mirabelle marmelade.

For lidt tid siden fandt jeg et par poser mirabeller i fryseren fra sidste år og det var vist på høje tid at de skulle bruges. Jeg havde planlagt en marmelade til senere brug i en roulade, men marmeladen blev så lækker, at jeg gerne spiser den på brød og boller :O)))


Mirabelle marmelade.
Ca. 2 store glas
900 g. Mirabeller, uden skind og sten
3 dl. vand
2½ dl. Sukker
Kartoffelmel
Atamon
Mirabelle-indmaden kommes i en gryde, sammen med vand. Man kan sagtens tilsætte mere vand end opskriften lyder, hvis man ønsker en marmelade med " gele" mellem frugten.
Marmeladen koges op, smages til med sukker. Og jævnes med kartoffelmel eller Maizena rørt op i lidt vand. Marmeladen bringes på kogepunktet, tages af varmen og jævningen tilsættes hurtigt under omrøring. Herefter må marmeladen ikke opvarmes - ellers bliver den lang og tyggegummiagtig. Og kan heller ikke genopvarmes. Huske at skumme marmeladen hvis det er nødvendigt.

I stedet for kartoffelmel kan marmeladen også jævnes med TØRSLEFF MELATIN RØD, følg anvisningen på posen.

Kommes på Atamonskyllede glas og stilles på køl.



TIPS & TRICKS:

En nem måde at fjerne skind og sten fra mirabeller:
En rigtig nem måde at fjerne skind og sten fra mirabellerne, er at de først skal fryses og når marmeladen skal laves, tøes de op og så kan stenen nemt smuttes ud, mellem to fingre. Skindet slipper derved også nemt indmaden.

TIPS & TRICKS:
Har marmeladen den rette konsistens??

For at se om din marmelade er "brødfast", altså om den er tyk nok til at blive på brødet, kan man nemt gøre ved at når du starter med at lave din marmelade, stiller du en lille tallerken i køleskabet og når du mener at din marmelade har den passende konsistens, hældes en smule på den afkølede tallerken, som stilles på køl igen, så den hurtig kan blive kold. Når den er det kan man trække en ske gennem marmeladen og hvis sporet ikke flyder sammen har den en passende konsistens, er den blevet for fast, tilsættes lidt ekstra vand.

Havregrynsboller.

Fryseren var igen ved at være tom for morgenmadsbrød, og jeg havde lyst til saftige boller med havregryn i.
Jeg har været så uheldig, at få en omgang hold i ryggen, så Manden måtte ofre sig, og fremtrylle disse skønne boller til sin syge kone :O) 


Havregrynsboller.
Ca. 20 stk.
1 l. Vand
1 pk. Gær
2 tsk. Sukker
3 tsk. Salt
1 spsk. Olie
300 g. Havregryn
300 g. Sigtemel
Ca. 1100 - 1300 g. Hvedemel
Cornflakes til pynt

Gæren opløses i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst tilsættes havregryn og sigtemel. Dette røres grundigt sammen, og sukker, salt og olie tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.
Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen slås ned og æltes godt igennem. Dejen vejes af i 100 grams boller, vendes i knuste cornflakes  og sættes på en bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter.

Bages ved 200o C i ca. 25 minutter.

mandag den 23. september 2013

Æblesnegle.

Vi bagte disse skønne snegle til eftermiddagskaffen igår. De er bløde, lækre og saftige.


Æblesnegle.
30 stk.
1/3 port. BLØDDEJ
150 g. Marcipan  
100 g. Smør
150 g Farin  
2 tsk. Kanel 
4 stk. Æbler, groft revet
Æg til pensling

Bløddejen laves efter opskriften, og mens den står til hævning, røres remoncen sammen.
Dejen slåes ned og rulles ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Remoncen smøres på hele fladen, undtagen ca. 2 cm. fra "lukkekanten". Æblerne trykkes fri for væde og drysses over remoncen. Dejen rulles sammen fra den brede ende. Når den er rulles sammen til en pølse, skal den rulles, så den bliver "fast" og jævn.
Rullen skæres i ensartede skiver, som lægges på en papirbeklædt bageplade.
Den yderste snip af dejen, bøjes ind under kagen, så den ikke åbner sig under bagning. Sneglene trykkes flade med et par finger eller en paletkniv dyppet i mel. De skal efterhæver tildækket i 20 minutter, inden at de pensles med sammenpisket æg.

Bages ved 200o C i ca. 20 minutter.


lørdag den 21. september 2013

Jordbær milkshake med lakrids.

Mobber, Manden og jeg har være ude og gøre byen usikker idag :O) Vi har spist frokost på FLAMMEN. Noget forholdsvis nyt, at de har åben til frokost om lørdagen. Det var superlækkert. Jeg indrømmer gerne, at jeg er en kødpige, så det passede mig fint med kødbuffet :O)

I skrivende stund er vi stadig stadig propmætte, (klokken er ca. 17.30), så vores aftensmad idag, bliver vist bare en rugbrødsmad med ost.
Jeg synes at I skulle have noget lørdags-lækkert, så jeg har været en tur forbi gemmerne, hvor jeg altid har et par ekstra opskrifter liggende klar, til dage som idag.
Her får i opskriften på en lækker jordbær milkshake med lakridsis. Hvis man ingen lakridsis har, kan man istedet bruge en af vanille og så tilsættes lidt lakridspulver. Jordbær og lakrids er virkelig gode sammen.

 
Jordbær milkshake med lakrids.
3 glas
300 g. Jordbær, frosne
300 g. LAKRIDSIS
½ l. Mælk
2 spsk. Flormelis

Jordbærerne blendes sammen med lidt af mælken. Tilsæt evt. mere hvis det er svært at blende. Herefter tilsættes isen og konsistensen justeres med resten af mælk. Smages til med flormelis og evt. ekstra lakridspulver.

fredag den 20. september 2013

Kerne knækbrød.

Ja, disse blev min aftensmad igår, for jeg havde bare en RIGTIG dårlig dag. Jeg er helt sikker på, at det hænger sammen med 2. session i angstgruppe terapi. Men det gør det ikke mindre træls.

Manden havde en kammerat på besøg, så de hyggede sig med film.
Jeg valgte at gå i køkkenet for at få "raset" ud, ellers var jeg vist bare gået i seng, så alt andet var det da bedre at få lidt ud af dagen. Jeg lavede en omgang nye SYLTEDE RØDBEDER, da jeg havde en masse lage tilovers fra ASIERNE , og så disse knækbrød. Jeg tog udgangspunk  SVANSØ's opskrift og lavede så lidt små ændringer. Jeg har en enkelt gang før lavet knækbrød og synes det de hurtigt blev for olierede/fedtede, så jeg skar en ½ dl af olien, og det gjorde at de blev meget bedre.

De er nemme at lave, er man lidt fummelfingret, kan det være en fordel ikke at stikke dem ud som jeg gjorde, men bare rulle en stor flade, skære den ud og flytte bagepapiret over på bagepladen.


Kerne knækbrød.

1 dl. Sesamfrø
1 dl. Hørfrø
1 dl. Solsikkekerner
1 dl. Græskarkerner
1 dl. Havregryn
1½ dl. Fuldkornshvedemel
2 dl. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
2 dl. Vand
1 dl Olivenolie


Bland alle de tørre ingredienser sammen og hæld vand og olie i blandingen. Dejen skal æltes godt sammen.

Lidt af dejen tages fra og rulles ud mellem to stykker bagepapir, til et tykkelse på ca. 3 mm. De kan stikkes ud med et glas eller skæres i firkanter og lægges på en bageplade. Sådan fortsættes der indtil at der ikke er mere dej.

Bages ved 200o i ca. 30 minutter. Afkøles på en bagerist. Og opbevares i en lufttæt dåse.

torsdag den 19. september 2013

Morfars sprøde asier.

Mobber ringede idag og med stor begejstring meddelte hun, at de der asier jeg havde lavet, var godkendte og godt kunne komme på bloggen. Gerne ASAP :O)

Jeg har taget udgangspunkt i min Morfars opskrift, som viste sig at være fra "Den grønne syltebog". Jeg har dog foretaget et par små ændringer.

Min Morfar gik bort, da jeg var 16, men han er en af grundene for min store madpassion. Han var kok og arbejdede som ledende faglærer på Kokke & Tjenerskolen i Ålborg. Så der jeg tilbragte en del timer, da jeg var barn. Jeg blev bestukket med chokoladeknapper og hjemmelavet is....Dejlige barndomsminder :O) 

For pokker, hvor ville jeg ønske at jeg havde interesseret mig lidt mere for mad, da han gik bort, for han havde et HELT værelse fyldt med kogebøger og opskrifter.......Nøj, det ville jeg gerne have haft fingerne i.


Hvis du kan lide dine asier sprøde og knasende når du bider i dem, skal du prøve denne opskrift:

sal

Morfars sprøde asier.
Ca. 4 glas
4 stk. Asier

SALTLAGE:
4 l. Vand
600 g. Salt
2 dl. Lager eddike
Atamon

SYLTELAGE:
2 l. Lager eddike
1½ kg, Sukker
1 brev SYLTEKRYDDERIER
Atamon

Vand, salt og eddike til saltlagen gives et opkog. Det tages af varmen og Atamon tilsættes efter anvisning på flasken og lagen afkøles.
Asierne skylle, skrælles, flækkes og kerne fjernes. Herefter lægges de i den kolde saltlage, under let pres i 12 timer.

Saltlagen kasseres og asierne udvandes i koldt vand, indtil man synes de har en passende saltet smag. Mine lå i ca. 4 timer og jeg skiftede vandet ca. hver time.
Herefter duppes de tørre, skæres i skiver og lægges i Atamonskyllede glas.

Eddike, sukker og krydderier koges op. Tages af varmen og Atamon kommes i (se anvisningen på flasken). Herefter afkøles den og hældes over asierne, låget lægges på og de stilles mørkt og køligt i ca. 14 dagen inden de kan serveres.


Der er stor diskussion om brug af Atamon, som konservering. Jeg vælger at lade det være op til folk selv om de vil benytte det.

onsdag den 18. september 2013

Rod i mit hoved.

Idag har vi spist rester fra gårsdagens festmåltid; Mobber og mandens lillebror kiggede forbi. Det har passet mit helbred fint ikke at skulle stå i køkkenet idag, for jeg har nu gået en uges tid og været halvsløj og halvsyg. Men jeg tror, at det er min krop, der er i højeste beredskab, da jeg imorgen torsdag skal til 2. session i en angstterapigruppe, jeg er startet i. Og et at mine stresssymptomer "plejer" at være influenza-symptomer. MEN der er ingen kære mor. Jeg skal afsted. Det varer 2 timer, så må jeg være syg når jeg kommer hjem.

Det har egentlig ikke været min plan at mit "helbred" skulle ind over bloggen, for jeg synes, at det fylder rigeligt i min hverdag, så det her skulle være mit frirum for sygdom. Men når jeg nu lige har lettet lågt lidt, synes jeg jeg skylder Jer at fortælle, at jeg døjer med en god portion psykiske problemer. Bland andet angst, social-forbi og depression. Men som sagt, herinde gider jeg ikke være hende der med "hovedproblemerne", jeg vil hellere bare være Låvise, som elsker at lave mad, være kreativ og dele ud af sin viden.


Kylling i Karry med selleri & æble.
6 per.
1 kg. Kyllingefilet, i tern
300 g. Løg, i tern
4 fed Hvidløg, knust
300 g. Selleri, i tern
300 g, Æble, gerne syrligt, i tern
½ l. Piskefløde
½ - 3/4 l. Vand
1 spsk. Honning
2 stk. Hønse bouillon
25 g. Persille, hakket
Olie
Karry
Rød karrypasta
Chili
Salt
Peber
Maizena
Karryen brændes af i olie og grønsagerne svitses heri. Herefter tages de op og kødet svitses i en omgang nyt afbrændt karry.
Grønsagerne tilsættes, sammen med fløde, vand, bouillon og karry pasta. Skal nu småsimre til kyllingen er mør. Herefter jævnes retten med Maizena udrørt i lidt vand og smages til med krydderierne. Persille tilsættes inden servering.