tirsdag den 7. januar 2014

5:2 Kuren - fastedag nr. 2.

I går havde vi fastedag nummer 2. Den gik væsentlig bedre end den første, jeg havde "kun" en enkelt krise og det var midt om eftermiddagen. Men jeg havde også planlagt, at vi skulle have lidt flere proteiner, end vi fik på den første dag, så måske det er derfor. Eller måske fordi at det "bare" bliver nemmere for hver gang. 

Normalt skal der meget til at jeg fryser, men på et tidspunkt i går, frøs jeg så meget, at jeg havde gåsehud, selvom jeg have en T-shirt, to tykke bluser, bukser, 3 par sokker og min dyne. Jeg måtte skrue op for radiatoren og lave mig en lækker kop te, førend det blev bedre.
Men det siges, at det er normalt at fryse. Kroppen bliver jo nød til at vælge, hvad den skal bruge de få kalorier på, som den får på fastedagene.


Græsk yoghurt med kiwi & ananas:

MÅLTID 1:
200 g. Græsk Yoghurt, 2 %      118 Kcal
90 g. Kiwi                               55 Kcal
100 g. Ananas, konserveres     64 kcal    
TOTAL:                                 237 Kcal

Den græske yoghurt blev toppet med blendet kiwi og terne af ananas.



Karrykylling med bønner og tzatziki:

MÅLTID 2:

110 g. Kyllingefilet                  145 Kcal

200 g. Bønnefritter                  52 Kcal


75 g. Græsk Yoghurt, 2 %        44 Kcal
60 g. Agurk                             7 Kcal
5 g. Hvidløg                             8 Kcal
TOTAL:                                 256 Kcal  
"GRATIS": Karry, dild og salt
Kyllingen blev drysset med karry og stegt i 6 - 8 minutter, på hver side for svag varme, så karryen ikke bliver brændt. Den blev stegt uden fedtstof.
Bønnerne dampes.
Til tzatzikien rives agurken groft og trykkes fri for væske. Hvidløget rives fint. Begge dele røres sammen med yoghurten og smages til med salt og dild
Jeg har, valgt at skrive at krydderierne er gratis, da det er så små mængder der anvendes.
DAG TOTAL: 237 + 256          493 Kcal








INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

4 kommentarer:

  1. Hej Låvise

    Jeg har nu fastet i næsten 1 år og de største udfordringer i starten (på fastedage) var sulten om aftenen og gik tidligt i seng og næste dag kunne jeg så spise normalt.

    Hvis jeg ikke sørgede for rigeligt væske på fastedage kunne jeg godt få tendens til hovedpine og let svimmelhed, begge dele aftog dog hurtigt efter de første par uger og allerede efter den første måned var jeg kommet ind i en rigtig god rytme med de 2 ugentlige fastedage.

    Siden jeg startede på 5:2 kuren har jeg kun været syg en gang og samtidigt har jeg fået meget mere energi i hverdagene og efter ca 5 måneder havde jeg opnået et vægttab på 12-15 kg som jeg har vedligeholdt lige siden.

    Har du spørgsmål til 5:2 fastekuren er du velkommen til at skrive til mig på www.52faste.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Tim, jeg har gemt din hjemmesideadresse og vil helt sikkert kigge forbi hvis og når jeg har spørgsmål :-D

      Glæder mig til min næste fastedag, som allerede er i morgen

      Knus Låvise

      Slet
  2. Fed opskrift, dog vil jeg advare dem der laver tzatzikien, især hvis man laver dobbelt op. Lad være med at tage dobbelt hvidløg, medmindre man er virkelig glad for hvidløg :D jeg lover jer, den mængde hvidløg, til den mængde græsk yoghurt og agurk, er tovlig stærk :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt med feedback - Tusind tak for det :-D


      Behøver jeg at sige at vi godt kan lide hvidløg herhjemme :-D

      Slet