mandag den 3. marts 2014

Kotelet i Roemertopf.

Vi er glade herhjemme idag. I sidste uge var Manden til jobsamtale, og blev ringet op her til morgen, at han skal starte imorgen. Det er på METTE MUNK at han skal starte. Til dem der ikke kender det, så laver de bake-off produkter. Og han er jo bager, så det forliver indefor hans fag.

Koteletterne skal lige brunes og så "gemmes" i grønsagerne.

Kotelet i Roemeren.
4 per.
4 stk. Koteletter
1 stk. Porre, i skiver
2 stk. Løg, i både
4 stk. Bagekartofler, i små tern (ca. 1 x 1 x 1cm.)
2 stk. Gulerødder, i skiver
½ stk. Knoldselleri, i små stykker
3 dl. Piskefløde
3 dl. Rødvin
Salt
Peber

Til at starte med stilles Romertopfen i vand i 30 minutter. Dette skal gøres HVER gang man skal bruger den. Leret suger væden op og afgiver den igen inde i ovnen. Sæt aldrig en Romertopf i en varm ovn. Den kan IKKE tåle hurtige og store temperatursving. Så knækker den.

Koteletterne brunes af på en varm pande i lidt fedtstof. Grønsagerne ordnes og halvdelen kommes i bunden af Roemertopfen. Koteletterne lægges ovenpå, sammen med resten af grønsagerne. Der krydres med salt og peber på hver lag. Rødvin og fløde hældes ved og låget lægges på.

Steges ved 100o C i ca. 6 timer.


TIPS: Når retten er færdig, kan saucen hældes op i en gryde og jævnes en smule med lidt Maizena mel rørt ud i lidt vand. Og der kan tilsættes lidt kulør, hvis det er nødvendigt.INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar