mandag den 11. august 2014

Afslutning på ferien - stuvet spidskål

Vi har idag taget hul på uge nummer 2 efter Mandens endte sommerferie. 

Afslutningen på ferien blev ikke helt som vi havde regnet med. Lørdag fik vi desværre overbragt nyheden om, at Mandens mormor, var sovet ind om natten.
Det var så lige endnu et slag i ansigtet. Vi har ikke set den del af familien i et par år, på grund af en masse dumme ting - og sikkert osse en god portion stædighed. 
Men desværre skulle der et dødsfald til, for at vi fik snakket ordentligt sammen og blevet enige om, at slå en streg over fortiden og koncentrere os om fremtiden i stedet. Alt andet er simpelthen for dumt.

Jeg kan ikke huske om jeg har fortalt om det før, men her i Casa Fangel, vores hjem, sker der rigtig mange uforklarlige ting. 
Og ca. 10 minutter før, vi fik beskeden om at Mormor Birthe var sovet ind, stillede Watson sig op, kiggede ud i luften og gøede som en vild. Der var intet at se og derfor ingen grund for ham at gø. 
Bagefter kom vi til at snakke om, at det helt sikkert var Mormor, der lige skulle kigge forbi for at se til os..........


Watson 11 uger.



Stuvet spidskål.
2 per.
½ - 1 stk. spidskål, alt efter størrelse
2 dl. Vand
2 dl. Mælk
1 – 2 spsk. Maizena mel
3 spsk. Vand (til jævning)
Salt
Peber
Muskat nød, revet

Vand og mælk bringes i kog i en stor gryde. Imens deles spidskålet i ¼ -lad stokken blive på, den holder sammen på kålen. Kogevandet saltes og kålen kommes her. Den dampes i 3 – 5 minutter alt efter størrelse og hvor mør du vil have den. Mærk efter med en gaffel.
Når den har fået tilpas, tages den op af gryde og holdes lun. Kogevandet bringes atter i kog og Maizena røres ud i vandet til jævning. Dette hældes i under stadig omrøring. Saucen skal nu koge igennem et par minutter, for at fjerne melsmagen.
Herefter smages den til med salt, peber og revet muskatnød. Ved servering hældes saucen henover det dampede spidskål.


TIPS: I stedet for at jævne med Maizena kan man osse lave en opbagning, eller en meljævning.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: Jaaahhh, men kålen forbliver ikke sprød
SERVERES MED: En paneret kotelet og kogte kartofler fra haven
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

3 kommentarer:

  1. Hej Låvise

    Hvor gør det mig ondt med mormor, jeg tænker på Jer.

    Og hvor er det dumt, der skal dødsfald til, inden voksne mennesker tager sig sammen - godt I starter forfra.

    Sjovt med Watson... men mon ikke, der er mere mellem himmel og jord, end vi vil indrømmer??

    Søvnige søndags-hilsner
    Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia
      Tak for de søde ord og ja jeg kan kun give dig ret i at det er virkelig dumt, det har virkelig sat tankerne igang

      KNus

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet