Det går bare derud af med vores fastedage. Vi er blevet rigtig glade for dem. Humøret er i top, og sulten er vi ved at lære at kontrollere.
Det kommer ligesom i bølger og så gælder det om at få tankerne hen på noget andet. Hos mig hjælper det at gå en tur med hundene eller gå i køkkenet .
I går spiste vi:
Skyr med honningmelon & kiwi:
MÅLTID 1:
200 g. Skyr 122
80 g. Kiwi 49
200 g. Honningmelon 46
TOTAL: 217 Kcal
Skyren blev toppet med blendet honningmelon og kiwi i tern.
Vi er blevet rigtig glad for at spise skyr med frugt til vores brunch.
Rodfrugtlasagne med hytteost:
4
- 6 per.
10 g. Olivenolie
200 g. Gulerod, groft revet
200 g Pastinak, i små stave
675 g. Knoldselleri, i små
stave
300 g. Rødbede, i små stave
300 g. Løg, i både
300 g. Spinat, helbladet,
frosset
2
ds. Hk. tomat
2
stk. Hønsebouillon, tern
3 dl. vand
Oregano,
tørret
Timian,
tørret
Spidskommen,
stødt
Chili
Salt
Peber
12
stk. Grove lasagneplader
600 g. Hytteost, 1,5 %
150 g Ost, revet
HUSK: Inden tilberedningen, skal alle ingredienser nøje afvejes for at kunne udregne Kcal-indholdet i den færdige suppe, hvis den skal bruges i 5:2 Kuren.
Olien
varmes op i en stor gryde og løgene svitses heri, til de er gyldne.
Rodfrugterne tilsættes og svitses med. Hakkede tomater, vand, bouillontern og
spinat tilsættes og grønsagsblandingen koges op og smages til med krydderierne.
Lasagnen
lægges sammen i et stort ovnfastfad. Der startes med et lag grønsagssauce, så
et lag pastaplader (det passede med 4 plader i et lag, i mit fad), og til slut
et lag hytteost. Og sådan fortsættes det med endnu to lag. Til slut drysses der
med revet ost.
Bages
ved 200o i ca. 30 minutter.
Udregning af kalorieindholdet:
Olivenolie 884 Kcal pr. 100 g.
Gulerod 36 Kcal pr. 100 g.
Pastinak 63 Kcal pr. 100 g
Knoldselleri 35 Kcal pr. 100 g.
Rødbede 51 Kcal pr. 100 g.
Løg 46 Kcal pr. 100 g.
Spinat 20 Kcal pr 100 g.
Hk. Tomat, dåse 22 Kcal pr. 100 g. (1 ds. er der 400 g. )
Hytteost, 1.5 % 72 Kcal pr. 100 g.
Grove lasagneplader 345 Kcal pr. 100 g. (1 pl. vejer 22 g)
Ost, 40+ 310 Kcal pr. 100 g.
Hønsebouillon, tern 260 Kcal pr. 100 g.
Jeg ordnede alle grønsagerne og vejede alle ingredienser, af inden jeg startede tilberedningen.
10 g. Olivenolie 88
294 g. Gulerod 106
232 g Pastinak 146
667 g. Knoldselleri 233
287 g. Rødbede 146
306 g. Løg 141
314 g. Spinat 63
800 g. Hk. tomat 176
607 g. Hytteost 437
43 g. Grove lasagnepl. (12 pl) 838
144 g Ost, revet 446
20 g. Hønsebouillon 52
3 dl. vand 0
Oregano, tørret 0
Timian, tørret 0
Spidskommen, stødt 0
Chili 0
Salt 0
Peber 0
Kcal total 2872
Den færdige lasagne vejede: 3797 g.
2872 : 3797 = 0,76
Kcal pr 1 g.
0.76 x 100 =
76 kcal pr 100 g.
(Kcal total : Mængde total x 100 = pr 100 g)
Udregning af Kcal-indhold i en portion:
350 x 0.76 = 266 Kcal
(Portionsstørrelse i g.
x Kcal-indholdet i 1 g.
= Kcal-indhold i portionen)
MÅLTID 2:
RODFRUGTLASAGNE MED
HYTTEOST:
350 g. Lasagne 266
TOTAL: 266 Kcal
"GRATIS": Vand, chili,
oregano, timian, spidskommen, salt og peber
DAG TOTAL:
217 + 266 = 483 Kcal
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrifter
FRYSEEGNET:
JA, lasagnen
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-