torsdag den 27. februar 2014

Sandwich med brie.

Vi fejre 300 likes på FACEBOOK idag. Det er jo helt fantastisk, at I har lyst til at følge med i, hvad jeg går og roder med. Det er jeg meget taknemmelig for.

Normalt ville jeg fejre det ved at give en omgang kage. Men vi faster herhjemme idag, så den må I have til gode, og istedet nyde synet af gårsdagens frokost. 

Sandwich med brie.
1 per.
1 stk. BURGERBOLLE
Pikantost
Rucola
4 – 5 sk. Brie ost
4 – 5 sk. Appelsin, uden skal
2 – 3 sk. Peberfrugt, grøn

Burgerbollen flækkes og kan evt. ristet, hvis det er nødvendigt. Den smøres på begge sider med lidt Pikantost. En håndfuld rucola lægges på bunden og brien kommen oven på. Der afpyntes med appelsinskiverne og peberfrugt. Toppen af bollen lægges på.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

onsdag den 26. februar 2014

5:2 Kuren - fastedag nr. 16....UPS

Denne fastedag er egentlig ikke noget at prale med, for den gik i vasken. Der var mange ting der spillede ind, men Manden og jeg var enige om at denne kunne vi simpelthen ikke gennemføre. Vi nåede dog at spise vores faste-morgenmad og den skal I da ikke snydes for, for den smager faktisk rigtig godt.

Skyr med knas og sirup:

MÅLTID 1:
200 g. Skyr                            122
10 g. Havregryn                      37
10 g. Mandler                         53
20 g. KIWISIRUP                     28
TOTAL:                                 240 Kcal

Mandlerne hakkes groft og ristes på en varm pande uden fedtstof, sammen med havregrynene. Herefter skal de afkøles.

Skyren toppen med havregryn og siruppen.

tirsdag den 25. februar 2014

Kylling i rød karry.

Jeg er faktisk lidt stolt.

Jeg startet i ny terapigruppe idag. Og jeg mestrede selv at kørte derind. Normalt har jeg svært at tage nogle steder alene, da min angst gør det umuligt for mig. Derfor har jeg oftest Manden med. 
Så idag var en sejr, men tror at det har gjort det nemmere idag, er at jeg er "vant" til at komme i huset, men osse at der var et enkelt kendt ansigt mellem.

En anden ting, der gør mig stolt, er denne wok ret. Det er mange år siden, vi sidst selv har kastet os ud i at lave wok-mad. På trods af, at vi faktisk elsker det. Men det er fordi, vi altid er endt ud med overtiltberedte grønsager. 

Denne gang var jeg på forkant med det hele. Kød og grønt var skåret ud og sauce og tilsmagning var forberedt på forhånd. Og jeg tror at det derfor blev så vellykket. Så nu tør vi igen at lave lækker wok mad. Jeg har endda skrevet en wok på ønskesedlen til min fødselsdag.


Kylling i rød karry.
3 per.
2 stk. Kyllingfilet, i tern
125 g. Løg, i både
150 g. Broccoli, i små buketter
100 g. Peberfrugt, grøn, i strimler
100 g. Gulerod, i skrå skiver
4 fed, hvidløg, knust
1 ds. Kokosmælk
2 – 3 tsk. Karrypasta, rød
1 spsk. Akacie honning
Soya
Fish sauce
Spidskommen, stødt
Salt
Peber
Olie, til stegning
Peanuts, til pynt
Nigella frø, til pynt

Kyllingen svitses i olie på en varm pande eller wok. Når det er gyldent tilsættes løg og gulerod og svitses med et øjeblik. Peberfrugt, broccoli og hvidløg kommes i, sammen med karrypastaen og kokosmælken. Når karrypastaen er smeltet og saucen er begyndt at småsimre, smages retten med krydderierne og evt. mere karrypasta.
Pyntes med lidt peanuts og nigellafrø.


TIPS:


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift

FRYSEEGNET: Tjaaa, så forbliver grønsagerne ikke sprøde

SERVERES MED: Nudler

TIPS & TRICKS: -

ANDET: -

mandag den 24. februar 2014

Kalorietabel.

Jeg er blev opfordret til at lave en kalorietabel over de råvarer jeg bruger mest. Den vil løbende blive opdateret.

Alle kalorier er pr 100 g. råvare.

GRØNT:
KALORIER:
Agurk
11
Asparges, konserves
16
Avokado
183
Bladselleri
22
Blomkål
28
Broccoli
34
Bønner, grønne
26
Bønner, hvide, tørrede
330
Champignon
22
Forårsløg
32
Citronsaft, frisk
37
Citronskal
51
Gulerødder
36
Hvidløg
160
Hvidkål
30
Iceberg
16
Kartoffel
82
Knoldselleri
35
Kørvel
59
Løg
46
Pastinak
63
Peberfrugt, rød
30
Peberfrugt, grøn
21
Rucola salat
18
Rødbede, rå
51
Spidskål
27
Spinat
20
Squash
16
Tomat
26
Tomat, flået, konserves
22
Tomatpuré
86
Tranebær, tørrede
337


FRUGT:
KALORIER:
Ananas, konserves
64
Ananasjuice, konserves
58
Appelsin
47
Honningmelon
23
Kiwi
61
Blåbær
48
Mandarin
48
Æble
52


KØD & PÅLÆG:
KALORIER:
Skinkestrimler, kogt, pålæg
110
Kotelet uden fedtkant (3% fedt)
116
Oksekød, hakket 5 – 10 %
155
Skinkeschnitzel
106


FJERKRÆ & ÆG:
KALORIER:
Kyllingfilet
100
Æg
143 (1 L æg vejer  65 g. = 80 kcal)
Æggehvide
48


MEJERIPRODUKTER:
KALORIER:
Græsk Yoghurt, 2 %
59
Hytteost, 1,5 %
72
Hytteost, 4 %
104
Letmælks yoghurt
46
Ost, 40+
310
Skyr, 2 %
61


FISK & SKALDYR:
KALORIER:
Rejer, kogt (frost)
70
Rødspætte, rå
87
Torskerogn, konserves
100
Tun, i vand
112


FEDT & EDDIKE:
KALORIER:
Eddike
20
Hvidvinseddike
4
Margarine, flyd 80 %
711
Olivenolie
884
Rapsolie
884
Smør, 80 % blandingsprodukt
718
Sennep, gul
165
Solsikke olie
884


MEL & KORN:
KALORIER:
FiberHUSK
173 (1 spsk. vejer 9 g)
Grove lasagneplader
345 (1 pl. vejer 20 g)
Havregryn
366
Majsstivelse
367 (1 tsk = 3 g)
Ris, hvide
364


KRYDDERIER:
KALORIER:
Hønsebouillon, tern
260 (1 tern vejer 10 g)
Karry
339
Vanillestang
290


NØDDER & KERNER:
KALORIER:
Græskarkerner
515
Hasselnødder
600
Hørfrø
484
Mandler
530


SUKKER & SØDEMIDLER:
KALORIER:
Brun farin
390
Honning, Akacie
334
Sukker
406



Diverse:
KALORIER:
340 Kcal (1 brev vejer 40 g)
90 Kcal (1 ps. vejer 60 g)
230 (1 sk. vejer 35 g. = 81 kcal)
245 (1 tsk. = 10 g/1 spsk. = 20 g)
327 (1 sk. vejer 15 g = 49 kcal)


INFO:
INSPIRATION: www.kalorietabel.dk, www.foodcomp.dk & http://kostplanen.dk

ANDET: -