søndag den 23. marts 2014

Lækre rugboller med tranebær.

Jeg er blevet stor fan af tranebær. Og bruger dem gerne i både salater, småkager og nu osse i brød. 

Disse boller egner sig ikke til at spise med pålæg på, men brug istedet RIGELIGT SMØR eller lidt marmelade. Jeg fandt en rest af min BLÅBÆRSIRUP bagerst i køleskabet og den passede helt perfekt til bollerne.

Rugboller med tranebær.
Ca. 20 stk.
7 dl. Vand
1 pk. Gær
2 ½ tsk. Salt
1 tsk. Sukker
1 spsk. Olie
150 g. Hørfrø
200 g. Tranebær, tørrede
150 g. Græskarkerner
200 g. Rugmel
Ca. 1 kg. Hvedemel
Æg, til pensling
Græskarkerner, til pynt

Gæren opløses i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst tilsættes hørfrø, græskarkerner, tranebær og rugmel. Dette røres grundigt sammen, og sukker, salt og olie tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.
Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen slås ned og æltes godt igennem. Dejen vejes af i 100 grams boller, og sættes på en bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter. Herefter pensles de med sammenpisket æg og drysses med græskarkerner.

Bages ved 200o C i ca. 25 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 21. marts 2014

Saftig chokoladekage fyldt med ananas.

Endelig fredag........det har været en uge fuld af oversprings handlinger for mig. Jeg har ikke fået lavet meget fornuftigt, udover jeg har passet min gruppeterapi, hvilket jo i sig selv er positivt. 

Men i mandags skulle Mobber og jeg har været til FOODEXPO i Herning. Et sted, hvor de professionelle indenfor fødevareindustri, hotel- og restaurationbranchen mødes en gang om året. Noget jeg virkelig havde set frem til, men jeg fik stress bare af at skulle planlægge det, så det blev droppet.
Men ellers har jeg ikke lavet ret meget. Jeg har sovet temmelig en del, gået med mine hunde og ellers bare nærmest ventet på, at Manden skulle få fri fra job, så kan kunne komme hjem til mig. Det er altså ikke særlig rart at have det sådan :O(
Men jeg håber at jeg hen over weekenden kan få lidt ro i mit hoved, så i næste uge kan jeg starte på en frisk.




Chokoladekage med ananas.
10 – 12 per.
DEJ:
4 stk. Æg
200 g. Sukker
3 spsk. Kakao
4 tsk. Vanillesukker
4 tsk. Bagepulver
250 g. Hvedemel
1 ds. Ananas, i små tern + saft fra
100 g, Chokolade, mørk, groft hakket
300 g. Smør, smeltet, afkølet

CREME:
4 dl Piskefløde
2 tsk. Vanillesukker
1 ds. Ananas

PYNT:
Florsmelis
Ananassaft

Til dejen piskes æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Mel, bagepulver, kakao og bagepulver blandes sammen og vendes forsigtigt i, skiftevis med ananassaft. Smørret røres forsigtigt i, sammen med chokolade og ananasstykkerne.
Dejen kommes i en stor bradepande, med bagepapir i bunden.

Bages ved 175o i ca. 45 minutter.

Herefter afkøles den på en rist.

Når den er helt kold, skæres kanterne af og den deles på midten. Flødes piskes til stift skum sammen med vanillesukkeret. Ananasstykkerne knues fri for væske og vendes i fløden.
Den ene bund lægges på et fad, dryppes med ananassaft og ananascremen smøres på. Låget lægges ovenpå.
Der røres en glasur af flormelis og lidt af ananassaften og den smøres ud på toppen i et jævn lag.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: JA, selve kagen er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Kagen kan osse bages i en lille bradepande og så bruges uden ananascremen i.

torsdag den 20. marts 2014

Hindbærsirup.

Jeg er nærmest blevet afhængig af det der frugtsirup :O) 

Det smager fantastisk og er virkelig nemt at lave. Men huske lige at holde øje med gryden ind i mellem, for pludselig går det STÆRKT.

Samtidig med at jeg lavede denne sirup, havde jeg osse gang i en slags. Jeg havde lige kigget på den og vendte så ryggen til 30 sekunder, for at hælde denne på glas. Og (indsæt selv en masse bandeord) om den ikke var brændt på....piiiiv. Nå men så det må afprøves igen en anden gang igen. 

Jaja, synes osse at I skal vide, at jeg indimellem laver brølere i mit køkken :O)


Hindbærsirup.
Ca. 600 g.
600 g. Hindbær
1 ½ dl. Vand
130 g. Sukker
Atamon

Hindbærrene kommes i en gryde, sammen med sukker og vand. Det koges under omrøring i ca. 30 – 40 minutter, til det har en tyk konsistens. Smag siruppen til under vejs om der er nok sukker i.
Siruppen kommes på Atamonskyllede glas.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: ?
SERVERES MED: Skyr eller til pandekager
TIPS & TRICKS: -
ANDET: 

_______________________________________________________________________________
Kcal af hindbærsirup:
Hindbær                  54 Kcal pr 100 g.
Sukker                   406 Kcal pr 100 g.
”Gratis”: Vand


610 g. Hindbær        317
135 g. Sukker          548
135 g. Vand             0
Kcal I alt                 865 Kcal

Mængde total: 627 g.

(Kcal total : Mængde total x 100 =  pr 100 g.)
865 : 627 = 1.38 pr 1 g.

1.38 x 100 = 138 Kcal pr 100 g.

Udregninge af portionstørrelse:
(Portionstørrelse x Kcal-indholdet i 1 g. = Kcal-indhold i den enkelte portion)

En portionstørrelse på 20 g., er Kcal indholdet:
20 x 1.38 = 28 Kcal

onsdag den 19. marts 2014

Langtidsstegt ribbensteg.

Tirsdag i hver anden uge, er en smule hektisk for os. Manden skal møde på job kl. 6, og jeg skal jo i terapi-gruppe, om formiddagen, og kører ham derfor, så jeg kan have bilen.
Nu har jeg jo kun været afsted et par gange, men jeg kan godt mærke, at når jeg kommer hjem, så er min energi for den dag brugt. Og derfor orker jeg ikke at stå med det helt store gastronomiske aftensmåltid. Så den uge, hvor Manden har morgentur, må enten blive noget færdig-mad fra fryseren eller noget der passer sig selv. 

Igår smed jeg en ribbensteg i ovnen kil. 11.30 og så passede den sig selv resten af tiden. Lidt rugbrød har vi jo som regel i huset. Og så sammen med RØDKÅL og PICKLES og det blev til et skøn-herligt måltid.



Du behøver ikke at bruge et stegetermomenter til en ribbensteg. Men er du usikker på om, hvornår den er færdig, så brug det endeligt. Ribbenstegen bliver ikke så nemt tør, da den er meget fedtmarmoreret. I stedet bliver den mere saftig, når den langtidssteges.

Jeg tjekkede for sjov, temperatuen på min steg, efter ca. 4½ time, og den var på det tidspunkt 68o. Der var ben på min steg og den vejede ca. 1200 – 1300 gram før stegning.


Langtidsstegt ribbensteg.

Ribbensteg
Salt

Stegen ridses med ca. ½ cm. mellemrum. Der skæres helt ned til kødet - dog uden at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset den for dig, så gå den efter. De fleste gange er ridsningen ikke dyb nok, specielt i siderne.
Sværen gnides med salt, men vær særlig omhyggelig med at få salt med mellem alle sværene.
Stegen kommes i en bradepande og der kommes vand ved. Hvis sværen ikke ligger helt vandret, kan man med fordel, lægge nogle kugler, lavet af stanniol, under. At den ligger i samme højde, kan sagtens være med til at hele sværen bliver sprød.

Steges ved 100o i ca. 6 – 7 timer.

De sidste 30 minutter skrues der op til 250o, så sværen bliver sprød. Er den herefter stadig ikke sprød, må den have lidt grill – men hold øje med at sværen ikke pludselig bliver for mørke.


TIPS: Væsken sigtes og fryses ned til brug til sauce en anden gang




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: RØDKÅL og PICKLES
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -


tirsdag den 18. marts 2014

Hindbærmarmelade.

Manden elsker hindbærmarmelade og det er med temmelig røde ører, at jeg nu fortæller, at sidste jeg lavede en omgang af den hjemmelavede til ham, gik der ikke mere end ca. 2 dage, så havde jeg tabt glasset på gulvet og smadret både glasset og alt marmeladen var spredt ud over det hele. 
Det med rengøringen, tjjjjhaaaa det er da træls, men mit hjerte græd, fordi jeg ved hvor meget han elsker min hjemmelavede marmelade.

Jeg kigger altid reklamer i løbet af weekenden. Det er ren afslapning og afsressning for mig. Og så udover at jeg hygger med det, giver det god indpiration til ny madlavning. 
Men jeg blev vældig begejstret, da jeg så at Netto i denne uge, havde frosne bær på tilbud. Der var max 6 poser pr person pr dag. Og jeg hamstrede 6 poser...kun af hindbær :O)
Så der blev lavet marmelade af 4 af poserne og de sidste 2 blev lavet til HINDBÆRSIRUP, som der kommer en opskrift på en af dagene.


Hindbær marmelade.
Ca. 2 kg.
1200 g. Hindbær
7 dl. Vand
20 g. Sukker
Atamon, til at skylles glas i

Hindbærerne koges, sammen med vand, til de er møre. Melatinen drysses i underomrøring og koges igennem i 2 minutter. Herefter skal marmelade skummes, hvis det er nødvendigt. Den smages til og hvis det er nødvendigt, kan der tilsættes lidt ekstra sukker og evt. justeres med ekstra vand, hvis den er for fast.
Marmeladen kommes på Atamonskyllede glas og opbevares på køl

Marmelade med sukker:
Ønskes en marmelade med sukker, tilsættes der sukker, istedet for Grøn Melatinen.
Hvor meget sukker, der skal i, afhænger af hvor sødt, man ønsker marmeladen. Men start med ca. 400 gram, og tilsæt derefter mere, til den ønskede sødme opnås.
For at jævne marmeladen kan man enten bruge et geleringspulver, som f.eks. TØRSLEFFMELATIN RØD. Men kan osse sagtens bruge Maizena eller kartoffelmel udrørt i lidt vand.
Grøden bringes på kogepunktet, tages af varmen og jævningen tilsættes hurtigt under omrøring. Hvis man bruger kartoffelmel, må marmeladen ikke opvarmes – da den så bliver den lang og tyggegummiagtig. Og kan heller ikke genopvarmes.
Ved brug af Maizena skal lige koges igennem 2 – 3 minutter, for at den jævner.
Herefter skummes den og kommes på Atamonskyllede glas.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

_______________________________________________________________________________
Kcal af hindbær marmelade:
Hindbær                  54 Kcal pr 100 g.
Sukker                    406 Kcal pr 100 g.
Grøn Melatin            340 Kcal (1 brev vejer 40 g.)
”Gratis”: Vand

1220 g. Hindbær       659
20 g. Sukker            81          
700 g. Vand             0
80 G. Grøn Melatin    272         
Kcal I alt                1012 Kcal

Mængde total: 1854 g.

(Kcal total : Mængde total x 100 =  pr 100 g)
1012 : 1854 = 0.55 pr 1 g.

0.55 x 100 = 55 Kcal pr 100 g.

Udregning af portionsstørrelse:
(Portionsstørrelse x Kcal-indholdet i 1 g. = Kcal-indhold i den enkelte portion)

En portionsstørrelse på 20 g., er Kcal indholdet:
20 x 0.55 = 11 Kcal

mandag den 17. marts 2014

En pakke kød - to måltider.

Jeg rydder stadig ud i fryseren, og det går faktisk helt godt denne gang :O)

Der dukkede en omgang STUVEDE SELLERI, i en portionsstørrelse til en dag. Så selvfølgelig skulle vi have boller i selleri. Men jeg synes ikke, at det "bare" skulle være de almindelige kødboller, derfor valgte jeg at tilsætte et æble til farsen. For det går jo rigtig godt til både selleri, men også i en KARRYSAUCE, som vi ligeså godt kunne få dagen efter, til resten af kødbollerne. 

Det var et sjovt indput med æble i farsen, det blev til en saftigere og lidt mere sødlig kødbolle. 
I fryseren fandt jeg derudover også, en selleritop, fra i efteråret. Den kom jeg i kogevandet, til kødbollerne, sammen med lidt salt og bouillon.

Æblekødboller.
4 per.
500 g. Svinekød, hakket
1 stk. Løg, blendet
1 stk. Æble, syrligt, groft revet
1 - 2 stk. Æg
2 spsk. Hvedemel
½ dl. Vand
1 tsk. Salt
¼ tsk. Sukker
Peber
1 stk. Bouillonterning,

Kødet røres sejt med salt. Løg, æble, peber og æg tilsættes og farsen røres godt. Herefter kommes melet i under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en passende konsistens, den må dog gerne være lidt blødere, end til en almindelig frikadellefars.
Nu skal farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Og smages til bagefter.
En gryde vand bringes i kog, sammen med bouillonen og en spiseske dyppes i det kogende vand. Farsen formes som en bolle, på størrelse med en valnød, ved hjælp af hånden og skeen. Bollen lægges i det kogende vand.
Når alle bollerne er i gryden skrues der ned for varmen og de koger i ca. 8 - 10 minutter til de føles faste.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: BOLLER I SELLERI eller BOLLER I KARRY
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Boller i Karry - Asian style.

Lørdag var det nemt at lave mad. ÆBLEKØDBOLLERNE var jo lavet dagen før, så det var bare en karrysauce og ris, der skulle røres sammen. 

Når vi laver karrysauce til ris, jævner vi den aldrig så meget, som til en til sauce, der serveres til kartofler. Vi kan godt lide at saucen er mere flydende og nemmere "finder vej" ned gennem risene :O) 

For at gå helt "the Asian way", burde jeg have drysset tallerken med koriander, istedet for forårsløg. Men for at være hudløs ærlig, så kan jeg ikke fordrage det. Jeg synes, det smager af parfume. Derfor er det, en af de få råvarer, der aldrig vil få adgang til bloggen :O)

Boller i karry - Asian style.
3 - 4 per.
1 ds. Ananas, i små tern + saft fra
1 stk. Løg, i fine tern
4 fed. Hvidløg, knust
1 ds. Kokosmælk (400 ml.)
2 tern Hønsebouillon
Karry
Spidskommen, stødt
Ingefær
Chili
Salt
Peber
1 dl. Vand (til jævning)
3 – 4 spsk. Hvedemel (til jævning)
Olie, til stegning
Forårsløg, i ringe, til pynt

Olien varmes op i en gryde, karryen drysses heri og brændes af. Løg og hvidløg tilsættes og svitses med et par minutter. Herefter tilsættes ananassaften, kokosmælk, vand og bouillon og bringes i kog.

Mel og vand rystes sammen til en meljævning, og hældes i saucen, mens der piskes, indtil saucen har den ønskede konsistens. Herefter skal sauce koges igennem i ca. 5 minutter, for at fjerne melsmagen. Så smages den til med krydderierne og ananassen vendes i til sidst.

VED SERVERING:
Saucen hældes henover kødbollerne og der drysses med forårsløg.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: ÆBLEKØDBOLLER
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 16. marts 2014

Flæskestegssandwich.

En rigtig gang tømmermændsmad, det er lige hvad en flæskestegssandwich er. Dette er bare en sundere udgave, end dem man får på grillbarerne, da de bruger en ribbensteg. Jeg har brugt en svinekammen i stedet for.


Flæskestegssandwich.
4 per.
8 stk. BURGERBOLLER
Miracle Whip
1200 g. Svinekam
Salt

Burgerbollerne tilberedes efter opskriften.

Svinekammen ridses med ca. ½ cm. mellemrum. Der skæres helt ned til kødet - dog uden at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset steget for dig, så gå den efter. De fleste gange er ridsningen ikke dyb nok, specielt i siderne.
Sværen gnides med salt, men vær særlig omhyggelig med at få salt med mellem alle sværene.
Stegen kommes i en bradepande med lidt vand i bunden.

Steges ved 200o i ca. 1 time og 15 minutter.

Eller brug gerne et stege-termomenter: Spyddet stikkes ind midt i kødet og steges ved 200o, til stegen har en kernetemperatur på 55o, her tjekkes der om sværen er sprød. Er den det fortsættes stegningen til stegen når en temperatur på 60o.
Er sværen ikke sprød, skrues ovnen op på 250o, indtil at stegen når en temperatur på 60o. Husk at holde øje med at sværene ikke bliver for mørke.

Når stegen er færdigstegt tages den ud af ovnen og skal nu hvile, gerne i 20 minutter, inden at den skæres i skiver.
                                             
VED SERVERING:
Burgerbollerne flækkes og bundene smøres med Miracle Whip. På bunden lægges et par skiver flæskesteg. Der toppes med rødkål, agurkesalat og en skefuld ÆBLE CHUTNEY.



TIPS: Skyen fra fadet, sigtes og fryses ned. Så er der ekstra sky til en sauce til en anden dag.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 15. marts 2014

Wraps med kylling

Det er ved at være lidt tid siden at vi har fået disse wraps. Jeg havde helt glemt dem. En virkelig stor UPS'er, for det var et skønt måltid. Jeg elsker guacamole og så var det sjovt at prøve at lave tortillaerne selv.


Wraps med kylling & guacamole.
3 per.
1 port. MAJSTORTILLAS
1 port. GUACAMOLE
Kylling, tilberedt
½ stk. Spidskål, fint snittet
3 stk. Tomater, i både

Tortillas og guacamole tilberedes efter opskrifterne.

VED SERVERING:
Tortillaen smøres med guacamolen og der toppes med spidskål på den ene halvdel. Tomat og kylling fordeles ovenpå.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: MAJSTORTILLAS & GUACAMOLE
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Majstortillas

En af mine søde følgere på FACEBOOK, har været anbefalet mig at prøve disse, så hunlagde den op på derinde. Og jeg må give hende ret, de var rigtig gode.  Og gode det må jeg give hende ret i, at de er :O)

Majstortillas.
Ca. 6 stk
1½ dl. Majsmel, fint
1 dl. Hvedemel
2 stk. Æg
2 dl. Mælk
½ dl. Vand
1 spsk. Olie
½ tsk. Salt

De to typer mel, piskes sammen med mælk og vand til en glat og jævn blanding. Æg, salt og olie tilsættes og det hele piskes grundigt sammen. Dejen stilles køligt en time, hvorefter den piskes igennem igen.
Pandekagerne bages gyldne og sprøde i smør.


TIPS: Jeg bruger ca. 1 dl. dej pr pandekage.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Gyldendals store kogebog
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: WRAPS MED KYLLINGGUACAMOLE
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Jeg stegte dem på en pande med en diameter på 28 cm.

torsdag den 13. marts 2014

Stenalderbrød.

Julen 2012 fik jeg Thomas Rodes bog om stenalderkost, jeg har bare aldrig fået lavet noget derfra. Men ofte kigget i den. Dette brød er jo blevet vældigt populært, så jeg har osse givet det et forsøg. 

Jeg synes, det ser så flot ud med de hele kerner i, men det kræver også at der tygges meget. Derfor kan man evt. blende eller hakke de store nødder groft.

Det smager godt, og nemt at lave. Men med de mange kerner og nødder, har det et ultra højt kalorie-indhold. Derfor er det for mig ikke et brød, jeg vil bruge til at spise mig mæt i, men mere som snack-mellemmåltid. 


Stenalderbrød.
1 stk.
150 g. Mandler
150 g. Hasselnødder
100 g. Hørfrø
100 g. Sesamfrø, hvide
150 g. Solsikkekerner
150 g. Græskarkerner
6 stk. Æg
1 dl. Vand
1 tsk. Salt

Alle ingredienserne røres sammen og kommes i en rugbrødsform, der er beklædt med bagepapir.

Bages ved 160o i ca. 1 time.

Efter bagning vendes det ud på en rist til afkøling.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Bogen: ”Stenalderkost” af Thomas Rode Andersen
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Der kan sagtens tilsættes til tørrede tranebær i dejen.

onsdag den 12. marts 2014

Sandwich med ægge-kyllingesalat.

Jeg er så uheldig at være gået hen og blevet syg. Jeg tror, det er noget influenza, der er på spil. Jeg har ihvertfald feber, ondt i halsen og er utilpas. Men derfor skal jeg jo have noget mad alligevel. Jeg er ikke en af dem, der ikke bliver sultne, når de er syge. 
Så derfor blev det igår, til en sandwich med lidt hjemmelavet salat i.

Sandwich med ægge-kyllingesalat.
2 per.
2 stk. Boller
1 - 2 stk. Gulerod
Agurk, til pynt

ÆGGE-KYLLINGESALAT:
200 g. Skyr
50 g. MAYONNAISE
150 g. Kylling, tilbedt, afkølet
2 stk. Æg, kogte, hakkede
½ stk. Peberfrugt, grøn, fint hakket
Purløg, finthakket
Salt
Peber

Skyr og mayonnaise røres sammen. Ravigotte sauce, peberfrugt og purløg tilsættes og røres godt sammen. Kylling og æg vendes i. Og salaten smages til med karry, salt og peber.
Må meget gerne hvile i ca. 30 minutter inden servering.

Til servering ristes bollen og afkøles. Guleroden skrælles og skæres i strimler med en tyndskræller, så de ligner fettuccine (pasta).
På bunden af bollen lægges en håndfuld gulerod og der toppes med 2 – 4 spsk. af salaten. Afpyntes med lidt agurkestrimler.


TIPS: I stedet for purløg, kan der anvendes karse.


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 10. marts 2014

Varm kartoffelsalat.

Idag har været Mandens første aftenvagt. Jeg havde ikke planlagt noget mad, men fandt fandt en rest kogte kartofler og kom i tanke om varm kartoffelsalat.

Jeg tror ikke, at jeg har lavet det siden min læretid på i 1996 til 98. Så det er par år siden og måtte da smages igen. 
Det tog ca. 15 minutter, så var der mad. Mens jeg lavede kartoffelsalaten, lå pølserne i kogende vand, tilsat lidt bouillon. 
Derudover fandt jeg osse en rest spidskål, en træt appelsin og en lidt ristede græskarkerner, så det blev vendt sammen til en lækker salat.

Indtil videre har det været ok at være alene hjemme, tiden er faktisk fløjet afsted. Men jeg har osse prøvet på at holde mig beskæftiget, så tanker ikke har kunnet få overtaget.
Jeg har nydt det dejlige vejr, gået et par ture med drengene, pudset vinduerne og læst en masse opskrifter. 


Varm kartoffelsalat serveret med pølser & SPIDSKÅLSALAT MED CITRUS.
Varm kartoffelsalat.
1 per.
250 g. Kartofler, kogte i skiver
1 stk. Løg, i tynde skiver
1 tsk. Smør
¼ dl. Æblecider eddike
1 spsk. Vand
1 tsk. Sukker
1 dl Piskefløde
Salt
Peber
Purløg, til drys

Smørret smeltes i en gryde og løget svitses heri. Eddike, vand og sukker tilsættes og småsimre i ca. 5 minutter til løgene er møre. Fløden tilsættes, sammen med salt og peber. Kartoflerne vendes i og varmes med.
Det smages til igen med salt, peber, sukker og eddike.
Ved servering drysses der med hakket purløg.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: SPIDSKÅLSALAT MED CITRUS & røde pølser
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Spidskålsalat med citrus.

Spidskålsalat med citrus serveret med VARM KARTOFFELSALAT & pølser.
1 per.
100 g. Spidskål, fint snittet
1 stk. Appelsin, skåret i filetter + saft fra
1 – 2 spsk. Græskarkerner
Citron, saft fra
Salt
Peber

Græskarkernerne ristedes på en varm pande indtil de popper. Herefter lægges de på fedtsugende papir til afkøling.

Spidskål, appelsin filetter og appelsin saft vendes sammen. Smages til med citronsaft, salt og peber. Og drysses med græskarkernerne ved servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: VARM KARTOFFELSALAT
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -