onsdag den 30. april 2014

Pasta & blomkål i ostesauce.

Denne ret er faktisk blevet en af vores yndlings retter, så den skal I da opleve. 
Den er egentlig ikke speciel køn og ej velegnede til billeder, men smagen er forrygende. Faktisk startede den hos os, som en reste-ret, men en smule kogt pasta og blomkål. Og hvad ellers køleskabet og lager tilbød. Som blandt andet var en færdig brik Mornay sauce. Den kan man sagtens vælge at bruge, istedet for den hjemmelavede sauce, som er skrevet i opskriften.


Serveret med et drys af den tidlige purløg fra egen have.
Pasta & blomkål i ostesauce.
4 per.
500 g. Pasta, tørret
400 g. Blomkål, i små buketter
200 g. Skinke, kogt, i strimler
200 g. Ost, revet

SAUCE:
3 dl Mælk
3 dl. Piskefløde
100 g. ost, revet
3 - 4 spsk. Hvedemel
1 dl. Vand
Salt
Muskat

Purløg, til drys

Pastaen koges i saltet vand, i ca. 5 minutter. Det sidste 1½ minut, tilsættes blomkålen, så den lige blancheres let. Ellers bliver kål-smagen for voldsom, synes jeg. Herefter hældes det over i en sigte, og dryppes godt af.
Pasta, blomkål og skinke blandes i et fad.

Til saucen bringes mælk og fløde i kog under omrøring. Mel og vand rystes sammen til en meljævning og piskes i den varme mælk, indtil at den har en passende konsistens. Varmen dæmpes og saucen koges igennem, inden at osten tilsættes og smeltes. Saucen smages til med salt og muskatnød.

Saucen hældes over pastafadet, vendes evt. rundt i fadet, så saucen fordeles mere jævnt. Tilslut drysses med ost.

Bages ved 200o i ca. 25 minutter.

TIPS: Til en fedtfattigere udgave, kan piskefløde erstattes til mælk, så det bliver en ren mælkesauce.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

tirsdag den 29. april 2014

Karsecreme.

Da jeg langt om længe, (lidt før påske), fik sat gang i min forspiring af krydderurterne til årets køkkenhave, såede jeg osse lige en omgang karse.

Det er SÅ hyggeligt, at følge noget der gror, som man selv har sået.


Karsecreme.
4 per.
100 g. Flødeost, naturel
4 spsk. Græsk yoghurt, 10%
1 bk. Karse, stor
Citron, saft fra
Salt
Peber
Evt. Vand

Osten røres sammen med yoghurten. Er den for tyk i konsistensen, kan der evt. tilsættes lidt vand. Karsen klippes af og røres i dressingen. Den smages til med salt, peber og lidt citronsaft.


Den ene dag blev cremen brugt som dressing

Dagen efter rørte jeg resten op med rejer,
og brugte det som fyld i min sandwich.

INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: som dressing til salater, som sandwich spread eller som fyld til hjemmelavede pålægssalater.
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 27. april 2014

Limemarineret kylling på grill.

Vi har jo det mest fantastiske vejr idag, og som her i Casa del Fangel, er der sikkert mange andre, der vælger at lave deres mad på grillen iaften.

Men er du nu så uheldig, at ikke endnu have fundet menuen, har jeg et fantastisk forelag her. Hvis du skynder dig og røre marinaden sammen og komme kyllingen i, kan det godt nåes at blive lækker marineret inden aften. 

Vi fik den med en lækker salat til, men du kan jo bare lave dit yndlings-grill-tilbehør.

SÆT IGANG..............:-)


HUSK at hvis du bruger træ-spyd, skal de ligge i vand i ca. 30 minutter,
så går der ikke ild i dem under grillning.


Den færdigrørte marinade.

Kyllingespydene serveret med en lækker salat.
Limemarineret kylling på grill.
2 per.
MARINADE:
1 stk. Lime, saft og skal fra
2 tsk. Dijonsennep
1 fed Hvidløg, knust
1 tsk Akacie honning
½ dl. Olie
Salt
Peber

350 g. Kylling, inderfilet
Spyd

Alle ingredienserne til marinaden blandes sammen og kommes, sammen med kyllingen i en plastpose. Posen lukkes og marinaden fordels rundt på kyllingen. Herefter lægges den på køl, minimum et par timer, men meget gerne 24 timer.

PÅ SERVERINGS DAGEN:
Kyllingfileterne sættes på spyd, beregn 1 til 2 stykker pr spyd.

Grilles i 3 – 4 minutter på hver side.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA, efter tilberedning
SERVERES MED: Salat, bagte kartofler, kartoffelsalat eller brød
TIPS & TRICKS: Hvis der anvendes spyd af træ, skal de ligge i blød i ca. 30 minutter inden de skal bruges. Så går der ikke ild i dem.
ANDET: -

lørdag den 26. april 2014

Agurkerelish.

For et par uger siden, faldt jeg over nogle lækre billige agurker, så jeg købte en stor portion. 
Jeg vidste nemlig, at vi var løbet tør for AGURKESALAT, og at jeg havde agurkerelish på TO-TRY-listen. En efterhånden meget lang liste, som jeg notere på, hver gang jeg kommer i tanke om noget, jeg gerne vil have afprøvet.

Mobber fik en smagsprøve af denne relish en dag, og hun var solgt! Jeg har lovet at sende hende opskriften, men glemt det ligeså hurtigt igen, så tænkte at NU måtte jeg hellere få den blogget :-)

Har du aldrig prøvet en agurkerelish, gør dig selv den tjeneste at give den et forsøg. Synes du godt om en almindelig agurkesalat - så lover jeg dig, at du vil elske reslishen, den er mere krydret og har mere bid. 
Er man ikke til chili, undlades den bare.



Relishen er fantastisk til en rugbrødsmad med leverpølse.
Agurkerelish

½ dl. Lager eddike
2 spsk. Sukker
¼ tsk. Salt
Peber
½ dl. Vand
1 tsk Maizena
1 stk Løg, finthakket
2 stk Agurker
2 spsk. Salt, groft
½ tsk. Chili, tørret i flager

Eddike, sukker, salt og peber bringes i kog og opløses. Vand og Maizena røres sammen til en jævning og røres i eddiken. Herefter skal lagen koges igennem i ca. 2 minutter, til den bliver tyk. Gryden tages af varmen og løgene tilsættes. Gryden dækkes til og sættes på køl.
Agurkerne flækkes, kernerne skrabes ud og agurkerne hakkes i små tern. De kommes i en sigte, der drysses med groft salt. Lad dem herefter stå i 30 – 40 minutter, så der trækker så meget væske ud som muligt. Herefter skylles de i koldt vand, for at fjerne saltet. Pres dem evt. fri det sidste væske og vend dem i den afkølede lage, sammen med chiliflager. Relishen smages til med salt, peber og evt. mere chili





INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.arla.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: På hotdogs og smørebrød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 25. april 2014

Ramsløg pesto.

Lærke-Musen havde også et par poser ramsløg med, som var frosset. Jeg havde ingen ide, om de ville kunne fungere til andet end at komme i varm mad. 
Men jeg var tilfældigvis faldet over KAMMERFRUEN & FEDTEGREVEN.DK. Og udover at have en helt fantastisk blog, med virkelige smukke billeder og inspirerende opskrifter, er Elisabeth en rigtig sød og sjov pige. 

I  hendes lidt anderledes ramsløgopskrift, rister hun bladene helt sprøde, inden de blendes, sammen med de øvrige ingredienser. Og så tænkte jeg, at her måtte man kunne bruge bladende fra frost, hvis de bare er optøet først. 

Og det kan man, så frys endelig bladene ned, for senere at lave pesto af dem.



Ramsløgspesto.

100 g Ramsløg
1 spsk. Olivenolie, til stegning
2 fed Hvidløg
20 g. Parmesan 
60 g. Mandler
1 stk. Citron, saft og skal fra
Salt
Peber
Ca. 2 dl. Olivenolie

De optøede ramsløg ristes på en varm pande i lidt olie, til så meget som muligt af vandet er væk. De må gerne blive lidt gyldne, men ikke alt for mørke.
Herefter kommes de i blenderen sammen med mandler,, hvidløg, ost, citronskal og halvdelen af olien. Det hele blendes sammen, imens der tilsættes mere olie, til den ønskede konsistens opnås.
Smag pestoen til med mere citronsaft, salt og peber.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://kammerfruenogfedtegreven.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Hvis der bruges friske blade, skal de bare ristes i lidt olie, til de er sprøde.
Jeg tilsatte et par ekstra fed hvidløg, fordi jeg gerne ville have en pesto med meget hvidløgssmag.

torsdag den 24. april 2014

Ramsløg....ramsløg.....ramsløg....

Lige inden vi skal have ramsløg på hjernen, synes jeg lige, at I skal have denne søde historie fra mit liv: 

Mobber var forbi til en gang aftensmad igår. Og inden hun tøffede hjem, luftede vi lige hundene sammen. Vi har en fast rute, som vi går minimum en gang om dagen. Den går over legepladsen, forbi den gamle skole, over sportspladsen og så hjemad igen.
Og ved den gamle skole, er der den fineste gamle have, hvor er der mange smukke blomster i. Jeg så nogle blå klokkeblomst-agtige nogle, som jeg måtte ha' med hjem. De ville være flotte til billeder på bloggen, tænkte jeg.

Og så kommer vi til at mindes en episode, vi havde med WHISKEY sidste sommer: Mobber have funde nogle blomster i selv samme have og fik dem plukket. Whiskey mente åbenbart ikke, at de skulle med hjem. Først gokkede han hovedet op i Mobbers hånd, (med vilje), og der var et par stykker af dem der gik i stykker. 
I minuttet efter, røg resten ind i munden på ham. Og så var alle sammen ødelagte.......Den store drillepind, mente åbenbart at Mobber ikke skulle have blomster med hjem. Åhhhh hvor jeg savner ham.

Nå, men imorges efter morgenhygge i sofaen, gik jeg i køkkenet. Min vindueskarm BURDE se sådan her ud, bare med ca. 5 gange så mange blomster i:

 Men istedet så der sådan her ud:

 Resten fandt jeg på gulvet:

 Over hele gulvet i køkkenet OG første salen så her ud:

 Selv i mine potter med persille-frø, er der poter-spor:

Og synderen kunne findes sådan her:

Så Micki-teenage-møg-kat mener heller ikke at jeg skal have fine blomster herhjemme. Så Mobber nu står der 1-1 :-)


Og så til ramsløg. Det er snart ved at være sidste udkald, hvis du skal nå at finde nogle, inden at de går i blomst. Herefter har jeg hørt at de ikke dur. Jeg har ingen erfaringer med det, da det er første år jeg leger med dem.

I tirsdags skyndte jeg mig og plukke de flotteste af bladene, af den dusk Lærke-Mus, havde med til PÅSKEFROKOSTEN.

Den våde blendede blanding inden tørring.

Færdigtørret, inden det blendes igen.

Ramsløgsalt.

50 g. Ramsløgsblade
100 g. Salt, groft

Bladene vaskes rigtig godt. Og tørres i en salatslynge, til alt vandet er væk. Herefter kommes de i blenderen. Har man en minihakker, kan den sikkert osse bruges. Men min døde under tilberedningen af YMERDRYS.
Bladene blendes sammen med saltet, til er findelte.
Saltblandingen fordeles på en papirbeklædt plade.

Tørres ved 50o (varmluft) i ca. 1 – 2 timer.
Der skal røres i blandingen ca. hver 20 minut. Brug evt. fingrene til at ”fnullre” det i mindre stykker. 

Herefter afkøles det og gives endnu en tur i blenderen, så resten af bladene bliver helt pulveriseret.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Det skal være groft salt, der bruges, når man laver kryddersalt

onsdag den 23. april 2014

Couscoussalat med grillet kylling.

Jeg tør næsten ikke at skrive det, men jeg var i den "nye" gruppe-terapi igår.

Og det føltes faktisk okay at være afsted. Så jeg er meget spændt på, om det nu vil været et vendepunkt for mig og jeg faktisk ender op med at blive glad for det. Jeg var jo temmelig glad for den tidligere "angst-gruppe" jeg gik i. 

Kryds lige finger for at jeg bliver glad for det ikk?? :-)


Couscous salat med grillet kylling.
3 per.
2 dl. Couscous, groft
2 dl. Vand, kogende
200 g. Grønne bønner, i mindre stykker
½ bdt. Forårsløg, fintsnittede
10 stk Tørrede abrikoser, i strimler
75 g. Semidried tomat, i strimler
75 g. Mandler
½ dl. Oliven olie
½ Citron, saft fra
Salt
Peber
3 stk. Kylling, grillet


Couscoussen kommes i en gryde, sammen med et drys salt. Det kogende vand hældes over og der lægges låg på. Lad det herefter stå i ca. 10 minutter, så er den tilberedt.
Imens blancheres bønnerne i letsaltet vand og afkøles. Mandler ristes på en varm pande, til de er gyldne. Afkøles herefter og hakkes groft.
Grønsager og frugt kommes i gryden til couscoussen og vendes sammen. Olie og citron saft røres i og salaten smages til med salt og peber.
Kyllingen plukkes i mindre stykker, og kan enten vendes i salaten, eller fordeles ovenpå, hvorefter der drysses med mandlerne.


TIPS: Fungerer også rigtig godt som frokostret, dagen efter.


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 21. april 2014

Påskefrokost anno 2014.

Jeg har jo, som jeg har omtalt tidligere, haft lidt mere overskud her den sidste 1½ uges tid. Måske grunden er, at i lørdags skulle vi holde påskefrokost for pigerne (Lærke-mus & Sjalåtte) fra Kjøvenhavn. 

Det var meningen at Mobber osse skulle komme. Men med kort varsel blev hun inviteret til Nordjylland, hvor hendes lillebror, der til dagligt bor i det finske, var hjemme, så selvfølgelig skulle hun derop. 
Kimse var blevet syg, og jeg tror at Manden allerede var på raden at vandvid over pigefnidder, inden at de var ankommet. Så han fik heldigvis Max til at træde til med kort kort varsel.

Det var en fantastisk dag, der blev hygget i stor stil, spiset massere af mad og nusset en hel del om drengene. For det er jo på den måde at vi har lært hinanden at kende. Både Lærke-mus og Sjalåtte har også franske bulledogs og vi har lært hinanden at hende gennem HUNDEGALLERI.dk, for en del år siden. Derefter har vi, et par gange årligt mødtes til hundetræf. Og efter min INDLÆGGELSE i efteråret, har Lærke-mus og jeg, fået et helt fantastisk forhold. Og taler sammen hver evig eneste dag.

Dette indlæg vil vise vores dag med billeder, jeg vil ikke skrive opskrifter på tingene heri, men blot under billedet linket til dem. Så har du lyst til at se opskrifter, klikker du blot på navnet på retten, der er skrevet med STORE bogstaver og i en anden farve. Og sådan er det faktisk altid når jeg linker til andre sider eller opskrifter.

Mobber var jo forhindret i at komme til påskefrokosten, men kiggede ud Langfredag istedet og havde påskeæg med til os.
Jeg elsker jo Poul Pava og det ved hun.


Max havde denne smukke påskebuket med.


Lærke-musen havde plynret ramsløg fra haven hvor hun arbejder. Ihhh, hvor ville jeg gerne have set hende ligge der, på alle 4 med måsen i vejret. Og en nysgerrig fransk bulldog ved siden, der ikke kan forstå hvad moar laver.


Jeg fik disse lækre hjemmelavede marmelader af Lærkes mor. 
Glæder mig til at smage dem. 
Der var et glas med orange-lime & nektarin med skåret vanille i. Et med hyldeblomst mums. Et med ingefær-orange. Et lime & citron og et med citron med skåret vanille i.


Bordet inden at vi invaderede det.

Og til maden:
Et helt classic æg og rejer. 
Pyntet med lidt snittet Iceberg i bunden af fadet.

RØGET HAMBURGERRYGSALAT - blev hurtigt en af favoritterne hos alle.

Min populære RØGET MAKRELSALAT.

Roastbeef (hjemmebragt) med hjemmelavet FLØDEPEBERROD.

Lærke-Musens total toplækre hønsesalat. 
(Jeg har tiltusket mig opskriften, så den skal I nok få en dag) 
Derudover havde Lærke osse lavet en skøn æggesalat og remoulade, som jeg aldrig nåede at få taget billeder af.

FRIKADELLER

FISKEFILET med citron.

Skååål.

Et godt billede af hvor sjovt vi har det, når vi er sammen.

Og Odense-drengene: Bagerst ses Manden og forrest Max.

Her har vi Tuborg Classic-pigerne fra Kjøvenhavn:
I front se Lærke-Musen og bagers Sjalåtte.

Cæso var min bordherre.
Han sad lige så fint med ved bordet
- behøver jeg at sige, at han tror ,at han er et menneske.


Charlie var meget træt og sov under hele frokosten,
men efter vi havde ryddet op havde ham og Sjalåtte "et moment".


Der hygges og nusses i stor stil.

Og beundres - det er læææææænge
siden de to har set hinanden sidst.

Cæso nyder et øjeblik hos Onkel Max.

Lærke-musen havde bedbragt hendes berømte cheesecake,
som vi fik til dessert.

Nuurrrhhh den er altså go´.
Efter maden nød vi solen på terrassen.
Cæso skulle vise sig med sin bold.

Total yummyfjæs. Bare af at lege med bolden.


Manden og hans yndlings-Cæso.

Mens Cæso legede med sin bold,
charmede Charlie sig ind hos pigerne.


Charlie elsker, når der er nogle, der gider nusse og pusle om ham.

Mine adoptivbabyer.
Sjalåtte havde jo lovet, at medbringe tomatplaner.
 

Og som overraskelse, havde hun også et par peberfrugtplanter med. Dem er jeg spændt på. Har overhovedet ingen erfaringer med sådanne.
Jeg havde lovet Lærke-Musen ROMKUGLER, men det kom vi først i tanke om fradag aften og jeg havde ingen romessens.
Så Lærke medbragte essensen og vi fik dem lavet sammen.


Og så havde Lærke-Musen fået en fix idé, om at hun skulle prøve at lave panko. Da hun ingen foodprocessor har, medbragte hun brødet
 og vi rev det her på min MOULINEX RIVEJERN.
Jeg fik halvdelen, så der er en opskrift på vej.


Dagen efter fik mine ramsløg nyt hjem i en af mine store potter.....
Ved ikke om de når at give noget i år, men ellers glæder vi os til næste år.....woop wooop.


Og så har jeg lige oppedaget at der slet ikke er nogle billeder af mig. Men I ved jo allerede hvordan jeg ser ud, ikk?


Når enden er go´............

Tak til dejlige mennesker, for en skønt dag