torsdag den 31. juli 2014

En sommerupdate

Livet går stille og roligt videre her i Casa Fangel. 

Vi nyder tiden med lille nye WATSON. Han er faldet helt fantastisk godt til. I skrivende stund, har han været her hos os i 2 uger, reagere allerede på sit navn og går osse gerne selv ud på græsset for at tisse. Det er en dygtig og åbenbart lærenem lille fyr vi har fået. Vi er allerede osse begyndt at indøve kommandoen "sit". Og han gør gerne alt for mad :-) Han passer vist meget godt ind i familien...haha.

Watson - Baby-Delle-Dyr eller et næsehorn måske ???
9½ uge gammel

Apropos mad, så må jeg indrømme at her i ferien og varmen, har vi ikke lavet ret meget mad. Vi har ikke haft den store sult, men har heller ikke orket eller lystet at lave det helt vilde. Så det har mest bare været rugbrød, en panini eller en let salat. 
Men et par ting, er der dog blevet lavet. Her ser du et lille udpluk, som jeg lover, at der nok snarest skal komme opskrifter på:
FLADBRØD med hjemmelavede 
SHAWARMAKRYDRET OKSEKØD og CREMEFRAICHE DRESSING.

En lille rest bær fra solbærbusken, kom i en SALAT.

Total hyggemad: NACHOS MED KYLLING og GUACAMOLE.

STUVET SPIDSKÅL, med nye kartofler fra egen have og en paneret kotelet

En "gammel" klassiker er det osse blevet til,
nemlig FYNSK KARTOFFELSALAT, som er lavet på rygeost.


Og lysten er (håber jeg) så småt, ved at vende tilbage. Både igår og idag har jeg surfet opskrifter og idéer til brug af frisk basilikum, for jeg er ved at DRUKNE i det.
Så jeg ser håb derude. Men det har været nogle hårde uger siden CHARLIE forlod os. Der har været dage, hvor jeg intet andet har lavet end at ligge i sofaen og glo intetsigende tv. Min puter har på disse dage ikke engang været tændt.
Han er heldigvis kommet hjem og står nu sammen med storebror WHISKEY på værelset.


mandag den 21. juli 2014

Velkomme Watson

I onsdags hentede vi ham her Baby-Delle-dyret. Han er en engelsk bulldog og i skrivende stund lige rundet 9 uger. 

Hej jeg hedder Watson aka Baby-Delle-Dyret.

Det har været dejligt at få noget andet at tænkte på. Men jeg må indrømme at jeg nogle gange føler mig splittet, for på den ene side er jeg jo knust og savner CHARLIE helt forfærdeligt. Og kan få det helt dårlig samvittighed over at være glad og grine af ham Delle-dyret. Men han er jo ikke en erstatning og kan aldrig tage Charlies plads. 
Faktisk har både Manden og jeg altid været modstander af og ikke kunnet forstå hunde-ejere, der skyndte sig ud og anskaffe sig en ny, nærmest før den gamle var blevet kold og begravet. Men nu forstå vi dem. 

Vi har fået liv i huset igen. Og hvalpetænder og hvalpetis. Og det er skønt :-) Tænk at jeg skulle kunne komme til at holde af det, sammen med at jeg skal op 2 gange hver nat, for at han kan tisse.
Det der fjæs er da ikke til at stå for.

Den første nat, var han blevet lagt til at sove ved siden af sengen, i en lille hundekurv. Men midt på natten vågnede jeg ved, at han var kravlet op i sengen til mig. 
Efter 3 nætter, tager vi ikke længere kurven med i soveværelset, for han vil KUN sove ved siden af Moar. 
Og jeg må gå til bekendelse: at han har smeltet det lag is, der lå omkring mit hjerte. Jeg er forelsket. Han er sød, total frygtløs og helt vildt hvalpe-klundet.

Myyyysssss til moar. Vi er blevet glade for hiananden

Cæso har set ham an her de første dage, været jaloux og prøvet på at holde ham væk fra far og mor, for dele vil han ikke. Men igår legede de sammen som de aldrig har gjort andet. Watson ser meget op til Cæso og skal gøre de samme ting som ham. 
Du er lidt spændende dig der storebror Cæso


Jeg vil med.......


Vent nu lige...mine ben er ikke så lange som dine.......

Den Norske Idiot fik Watson sat en skræk i livet på, allerede den første dag. For hans støvkost-hale var yderst spændende og den skulle bides i - man har vel hvalpetænder...... Så derefter har Idioten været bange for Delle-dyret. Indtil her til formiddag, der gik den vilde jagt gennem stuen mellem dem. Der blev jagtet, leget og tumlet.


Gemmer mig lige under sofaen, når det hele bliver lidt for meget.

Manden er en stolt far.
De skal nok blive venner.

Nu er jeg træt og vil meget gerne putte,
men du skal helt sikkert nok høre meget mere om mig

tirsdag den 15. juli 2014

Charlie

Dette er nok mit sværeste indlæg noget sinde at skive. Det har taget mange dage og krævet mange tårer. 
Vi er blevet ramt af endnu en tragedie - en dyb sorg. Og jeg som troede, at nu kunne tingene kun begynde at gå fremad for os, efter det helvedes år, vi var igennem i 2013. Men ak nej........

Vores elskede Charlie - min baby sov stille ind natten til tirsdag den 07.07.14 

Puuuhhh hvor jeg savner ham. 

Han led af epilepsi og havde to små anfald tirsdag aften, så jeg blev hos ham til han fald til ro, som så mange gange før. Denne aften havde han dog svært ved at falde ned igen, helt sikkert pga. af varmen. Så jeg kølede ham af med kolde håndklæder. Hans anfald var svære at forudsige, men varme var en væsentlig faktor, der kunne udløse dem.

Da han blev roligere, gik jeg i seng. Vi sover på 1. salen og det er som en sauna deroppe, i denne hede, så for hans egen skyld, var det udelukket at han skulle med op. Og det var som om at han vidste at det var bedst for ham, at blive i den køligere stue og gang, hvor han kunne ligge på det kolde flisegulv.

23.59 skulle jeg ned på wc, går hen til gangen, hvor han ligger og kan jeg bare se at han "ligner ikke Charlie". Jeg tør næsten ikke røre ham, men rusker forsigtigt og kalder på ham - ingen respons. Han er stadig varm. 
Jeg løbe op af trappen mens jeg kalder på Manden "Charlie er død", farer ned igen. Jeg tager ham i min favn, men der var intet at gøre. Ingen respons. Min Charlie-dreng var væk.

Efter at have siddet med ham lidt, pakkede vi ham fint ind i et lagen - han så bare ud til at sove. Og så var det ellers bare at vente på, at vi kunne kører ham over til dyrlægen, for hjem igen, det skal han. I en lille fin urne, så han kan stå ved siden af storebror Whiskey, oppe på værelset.

Vi lagde os på sofaen i stuen, jeg kunne slet ikke magte tanken om at han skulle være helt alene. Og sove, det vidste jeg at jeg alligevel ikke kunne. Så havde misserne og Cæso også mulighed for at tage afsked i deres eget tempo og på den måde de ønskede.
Det var nogle lange timer. Han blev nusset og kysset hver gang vi gik forbi ham. Da tiden kom til vi skulle køre ham afsted, var det mig der bare ham ud i bilen, noget jeg ikke troede at jeg ville kunne. Jeg bar ham osse ind hos Dyrlægen. 
Jeg skule bare se Anne og så sprøjtede tårerne ud af hovedet på mig. Vi fik snakket forløbet igennem og sagt vores farvel til vores elskede lille dreng.

Han er helt sikkert et bedre sted nu, uden alle de dumme anfald. Men hvor gør det ondt alligevel. Han var min baby og vi havde et helt specielt bånd ham og jeg. 
Vi vidste han var syg, meget syg og selvom det kom som et chok, har vi i vores underbevidsthed vidst at hver dag med ham, var en gave. Heldigvis har vi mange gode minder og billeder med den lille øgle......

Billede taget den 15. februar 2008. Dagen efter vi hentede ham

Var det mig du kaldte på ?????

Fjollehovedet leget i sneen med sin godt-gennem-gnaskede-bold

Charlie putter og lille Viola er kravlet op til sin elskede mand.
Hun savner ham rigtig meget

Sidste billede taget af ham. 
Charlie sover efter en gåtur og Micki har lagt sig hen til ham. Misserne elskede ham

Charlie & mor. Et kærlighedsfyldt forhold vi havde

Charlie sover på sit yndlingssted, nemlig bordet ved siden af moars puter

Charlie og far har et hyggeøjeblik, da vi er på ferie i sommerhus i julen 2011

Min smukke dreng før han begyndte på epilpsi-medicinen



Sov sødt min smukke dreng.
Pas på dig selv til vi ses igen.
Vi elsker dig for evigt. Kys


Regnbuebroen.
Forfatter ukendt

Her på denne vor side af himlen findes et sted kaldet Regnbuebroen. Når et dyr, som har stået et af os mennesker særlig nært, dør, rejser det hen til Regnbuebroen. Dér er grønne enge og bakker, så vore særlige dyrevenner kan løbe rundt og lege sammen. Der er masser af mad, vand og solskin, som sørger for at vore venner er glade og har det godt.
Alle dyr, som engang var syge og gamle, får deres styrke tilbage. De som var skadede eller lemlæstede bliver gjort hele og stærke igen, præcis sådan som vi husker dem og mindes dem, som de var engang. Dyrene er glade og tilfredse og selv om de hver især har måtte efterlade nogen som var dem nær, så savner de ingen, for tiden står stille for dem.
Sammen løber de og leger; men den dag kommer, da et af dem med ét stopper op og ser hen mod horisonten. Blikket er klart og opmærksomt, kroppen begynder at skælve. Pludselig begynder dyret at løbe bort fra gruppen, det næsten flyver henover det grønne græs så hurtigt, som dets ben kan bære det.
Det har set dig, og når du og din specielle ven endelig mødes, omfavner I hinanden i glædeligt gensyn for aldrig nogensinde mere at skilles. De glade kys nærmest regner ned over dit ansigt, dine hænder kærtegner igen det elskede dyr, og du ser endnu engang ind i disse dit dyrs trofaste øjne. Alt for længe var det borte fra dit liv; men aldrig et øjeblik fra dit hjerte.
Derpå krydser i Regnbuebroen sammen…


søndag den 6. juli 2014

Nem sommermad i varmen

Giiiisp, hvor er der varmt. Der er fyldt med tordenfluer og almindelige fluer overalt.....Jeg får et hysterisk flip om 30 sekunder.....grrrrrrrhhhhh. 

Sorry, men jeg er altså ikke skabt til, at det er SÅ varmt. Muligvis er jeg en fransk bulldog i forklædning :-) Mine drenge kan heller ikke holde det ud, vi er alle ved at nedsmelte her i Casa Fangel. Så har gemt os i stuen, bag nedrullede persienner mod solen og åbne vinduer den anden vej ud......Puuuhhhhhhh, jeg magter det ikke.............

Men ÉN god ting er der dog. Og det skal skrives ned, for det er nok aldrig set i historien før :-) Jeg er IKKE sulten !!!!!! Normaltvis spiser jeg ca. hver 3 time, så det er STORE ting ikke at være sulten :-) Menuen bliver ikke til det vilde idag, måske bare sådan en her:

Wraps med rygeost.
1 per.
1 stk. Wrap
2 – 3 spsk. RYGEOST SALAT
2 - 3 sk. Røget skinke
5 cm. Agurk, skåret lange tynde julienne

Wrappen lunes ganske let, hvis det er nødvendigt. Mine plejer at få et øjeblik i micro-ovnen. Rygeost salaten fordeles over hele fladen. Og de 2 store skiver skinke lægges på ned langs midten. Agurkestrimlerne lægges yderst og wrappen rulles herom. Skæres i 2 – 3 stykker og er nu klar.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 5. juli 2014

Forslag til forskellige paninier.

Det kræver jo egentlig ikke en opskrift, at lave paninier og billederne viser jo heller ikke så, godt hvad de indeholder. 
Derfor har jeg valgt, at lave ét samlet indlæg, med de forskellige udgaver og forslag til fyld.


Når jeg finder nye lækre varianter, vil dette indlæg selvfølgelig blive opdateret. Og jeg skal nok smide en update på min FACEBOOK SIDE, så du får nyhederne.

1 per.
1 stk. Bolle, flutes eller anden for form for brød
5 sk. Chorizo, tyndt skårne
½ kugle Mozzarella
Basilikum blade, friske

Brødet flækkes og pølsen lægges på, så det dækket hele fladen. Mozzarellaen skæres i skiver og lægges oven på pølsen, sammen med de friske basilikum blade. Toppen af brødet lægges på og sandwichen kommes i panini-grillen og steges i ca. 5 minutter til den er sprød og gylden.



Panini med pesto-kylling:
1 per.
1 stk. Bolle, flutes eller anden for form for brød
50 g. Kylling, tilberede
1 - 2 spsk. Pesto - jeg brugte ARTISKOK PESTO

Kyllingen dels i mindre stykker og blandes med pestoen. Brødet flækkes og 
kyllingen lægges, så det dækket hele fladen. Toppen af brødet lægges på og sandwichen kommes i panini-grillen og steges i ca. 5 minutter, til den er sprød og gylden.




Panini med pølser & ost:
1 per.
1 stk. Bolle, flutes eller anden for form for brød
2 stk. Pølser
2 - 3 sk. Ost
Evt. Ketchup
Evt. Sennep

Pølserne deles i halve og disse flækkes på langs. Brødet flækkes og pølserne fordeles ovenpå, sammen med osten. Ønskes der sennep og ketchup i, bliver det bedste resultat, hvis det kommes på brødet, da det ligesom suger det. Det kan være fristende at komme meget dyppelse i, men gør du det, ender det meste ud af paninien :o(

Toppen af brødet lægges på og sandwichen kommes i panini-grillen og steges i ca. 5 minutter til den er sprød og gylden.



Rugbrødspanini med brie:
1 per.
2 sk. Rugbrød
2 - 3 sk. Brie ost
Basilikumblade
Pesto - Jeg brugte BASILIKUM PESTO

Brødet smøret let med lidt pesto, brien lægges på og der pyntes med basilikum. Toppen lægges på og sandwichen kommes i panini-grillen og steges i ca. 5 minutter, til den er sprød.




Panini med leverpostej:
1 per.
1 stk. Bolle, flutes eller anden for form for brød
Leverpostej
Champignon, i skiver, stegt
1 - 2 sk. bacon, i skiver, stegt

Brødet flækkes og bunden smøres med leverpostej. Dette toppes med bacon og champignonskiver. Toppen af brødet lægges på og sandwichen kommes i panini-grillen og steges i ca. 5 minutter, til den er sprød og gylden.



Panini med skinke & ost - klassiskeren:
1 per.
1 stk. Bolle, flutes eller anden for form for brød
2 sk. Skinke
2 - 3 sk. Ost
Tomat, i skiver
Evt. Pesto

Brødet flækkes og kan evt. smøres med lidt pesto, inden at skinke, ost og tomat lægges ovenpå. Toppen af brødet lægges på og sandwichen kommes i panini-grillen og steges i ca. 5 minutter, til den er sprød og gylden.




Panini med Nutella - yndlingsdesserten:
1 per.
1 stk. Bolle, flutes eller anden for form for brød
Nutella

Brødet flækkes og bunden smøres med nutella. Toppen af brødet lægges på og sandwichen kommes i panini-grillen og steges i ca. 5 minutter, til den er sprød og gylden.



Panini med Nutella & banan:
1 per.
1 stk. Bolle, flutes eller anden for form for brød
Nutella
½ stk. Banan, i skiver

Brødet flækkes og bunden smøres med nutella. Bananskiverne lægges ovenpå. Toppen af brødet lægges på og sandwichen kommes i panini-grillen og steges i ca. 5 minutter, til den er sprød og gylden.

torsdag den 3. juli 2014

Squashfrikadeller

OMG - jeg har idag fundet denne opskrift, som jeg faktisk har lavet for 3 måneder siden. Jeg fandt den i min før omtalte, rigtigt fantastiske-løs-blad-rodde-system - Hmmmmf. Jeg er ikke tilfreds. Men der er jo kun en at give skylden - nemlig bogen, der skulle holde siderne samlet - den er gået op i limningen.... :-P

Nej, det er jo nok min skyld alene, og jeg gad godt vide, hvor mange andre jeg finder, jo længere ned jeg når i bunken. 
Jeg prøver virkelig at få bugt med den, det tager nok bare liiige lidt tid endnu, men du hører helt sikkert nærmere :-D

Denne opskrift er fra KAMMERFRUEN & FEDTEGREVEN. Jeg har før omtale Elisabeths lækre blog og den kan sagtens tåle lidt flere roser. For det er virkelig lækre sager hun laver. 


Squash frikadeller.
Ca. 8 stk.
200 g. Squash
2 stk. Forårsløg, fint hakket
2 fed Hvidløg, fint hakket
2 stk. Æg
70 g. Hvedemel (eller 1 spsk. FiberHUSK)
1 spsk. Parmesan
Salt
Peber
Olie, til stegning

Squashen rives og vandet vrides/trykkes ud af dem – Så meget som overhovedet muligt. Forårsløg og hvidløg hakkes fint.

Æggene slået ud i en skål og piskes let, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes og det hele røres sammen til en fars.

Herefter formes de til frikadeller og steges på en pande i lidt olie, i ca. 3 – 4 minutter på hver side.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://kammerfruenogfedtegreven.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Cremet tomatpasta
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -