søndag den 31. august 2014

Hvad spiser du på din fødselsdag ?? - Flødebollelagkage

Her i Casa Fangel bestemmer fødselsdagsbarnet menuen. Manden fyldte år igår. Og fredag aften havde vi lagt denne skønne lagkage sammen. En spontan idé, fordi han havde fået den serveret på job og synes den var intet mindre en fantastisk. 
Da han væltede ud af sengen lørdag morgen var hans første sætning:

- Jeg skal have lagkage til morgenmad 

Og så spiste vi lagkage til morgenmad :-D Jeg mindes lige min fødselsdags-morgenmad for et par år siden: En friskbagt bolle med smør og vingummier......haha, måske meget godt at vores børn er hunde.

Egentlig havde vi planlagt en hyggetur til København, men Mandens ryg drillede, så vi planlage en dag på sofaen istedet. Men efter en hygge-hunde-lufte-tur ved Skovsøen, meddelte svigerfamilien deres ankomst til en spontan og hurtig kop mokka. Godt vi stadig havde en halv lagkage.

Efter de var kørt igen, afsluttede vi, efter Mandens ønske, med af spise vores aftensmad på CARLSLUND, som er kendt for deres lækre æggekager. Men de serveres osse mange andre dejlige mormor-retter og smørebrød.

Manden valgte æggekagen som serveres ad libitum, med rugbrød, hjemmerørt sennep og både flæsk og bacon:


Jeg fik smørebrød, som er en af mine favoritter:
Flæskesteg med stegt flæsk, hjemmelavet agukesalat og rødkål
Og oksebryst med peberrod, peberrodssalat, 
pickles og hjemmelavet agurkesalat.

Og ja det er ikke de bedste billeder, 

havde selvfølgelig glemt mit kamera, så det var mobilen der blev brugt.

Resten af aftnen blev tilbragt med at slå mave på sofaen. Manden var glad, det havde været en dejlig dag.




Flødebollelagkage.
8 - 10 per.
½ l. Piskefløde
3 dl. Cremefraiche 18 %
18 stk. Flødeboller
3 stk. enkelte Daim (84 g.)
2 spsk. Citron, saft fra
Evt. Frysetørrede bær, til pynt

Fløden piskes stiv, meget stiv - altså ligefør den bliver grynet og til smør. Bundene skæres af flødebollerne og gemmes til pynt. Daimen hakkes groft og vendes sammen med flødeboller og cremefraiche i fløden. Blandingen smages til med citronsaft.

Når du skal lægge lagkagen sammen, kommes ca. 1/3 af fyldet på den første bund og smøres ud til kanten. Endnu en bund lægges ovenpå og endnu en 1/3 af fyldet smøres ud. Den sidste bund lægges på toppen og det sidste fyld smørres på toppen og ned af siderne.
Bundene fra flødebollerne kommes på som pynt og der kan evt. pyntes yderligere med et drys frysetørrede bær eller med friske bær.

Kagen har rigtig godt at af stå på køl og trække nogle timer inden servering.


NOTE: Efterfølgende har vi lavet lagkagen IGEN, men istedet for cremefraiche, bruge vi 400 g. Skyr og det gjorde cremen mere fast. Og vi skiftede osse Daimen ud med 150 g. mørk chokolade....uhhhmmm den blev ikke ringere.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: En af Mandens kollegaer
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 30. august 2014

Regrow af forårsløg

Når vi nu er ved lidt sjovt indslag, kan vi jo ligeså godt komme omkring mit regrow-af-forårsløg-projekt.

Jeg har allerede tidligere vist et billede af jeg regrow forårsløg, men der var det hele stadig nyt og under forsøg, så derfor blev det ikke omtalt yderligere i min rundtur i HAVEN.

Men det virker altså. Du skal bare have lidt tålmodighed. Og så tror jeg at det det går lidt hurtigere, hvis potten står indenfor, hvor det er lidt lunere. 

Mine har, som du kan se, stået udenfor hele sommeren. De ryger meget snart ind ved siden af min BASILIKUM, i køkkenvinduet.


JEG GJORDE SÅDAN HER:
Jeg købte et bundt forårsløg og da jeg skulle bruge det, skar jeg roden af, så den var på ca. 1 cm. Så have jeg en potte stående, på mit krydderurtebord, hvor jeg lavede et lille hul i jorden med fingeren og putten roden deri. Lidt vand og måske gødning og så en hel del tålmodighed......

Og så ser de pludselig en dag sådan her ud.

Når du så har lyst til at bruge dem, klipper du dem bare af, så der stadig stikker ca. 1 cm rod op af jorden.......og så igen lidt vand og måske gødning og en hel del tålmodighed.................og er du heldig får du igen og igen og igen forårsløg, helt gratis, af noget du ellers bare ville have smidt ud. 
Måske går nogle af dem eller alle sammen ud, pyt med det, så prøver du bare igen næste gang du køber et bundt forårsløg.


Jeg har hørt, at det osse skulle kunne lade sig gøre at regrow løgene ved blot at sætte rødderne i vand. Jeg har dog ikke selv afprøvet det.  

fredag den 29. august 2014

Kan du holde liv i din basilikum???

Denne basilikum er købt for en flad 10'er i Bilka engang i maj måned. Jeg troede, at det ville gå som det plejer - 2 dage og de er visne og døde. 
Men åbenbart ikke mere. Nu kan jeg holde liv i dem. Og få dem til at gro osse. 
Det eneste jeg har gjort er, at plante den over i en større potte med mere jord i - altså forsigtigt skilt rødderne/stænglerene ad og fordelt dem i den større potte.

Så har jeg plantet (haha) den i mit køkkenvindue - måske derfor jeg husker at give den vand hver dag ?? Og i skrivende stund, når den helt op til toppen af vinduet og de er vel ca. 70 cm høje......det er jo VILDT.


Men idet jeg jo nærmest er basilikum-jomfru, har jeg læst Pia's indlæg om PLEJE OG BRUG af planten på hendes fantastiske blog "UDELUKKENDE RESTER".  Samt efterfølgende stilt hende ca. 100 spørgsmål osse.


Du kan helt sikkert nu se frem til en mindre basilikum-føljeton. Jeg har allerede eksperimenteret med både nedklipning af en anden og næsten lige så stor og fin plante - den havde jeg selv sået lige før påske. Der kom ikke mange små spæde planter frem og jeg overvejede om den overhovedet ville blive til noget. 
Måske du husker dette billede, hvor den Norske Idiot har vadet rundt i mine spæde persilleskud. Sådan så basilikumspotten osse ud, bare 12 gange værre........grrrrrrrr......


Sådan så den ud inden jeg klippede den ned.

Og så klippede jeg...................den alt for langt ned................og nu, en lille månedtid, senere er det kun den ene stængel er overlevede:-(                                                                               

Så næste gang jeg har planer at klippe en plante ned, tænker jeg mig lige en ekstra gang om, og lader i det mindste stænglerene være længere og måske osse lade flere små blade blive på.

Eller kan jeg måske bare pille bladene af plantet og klippe toppene af - 10 til 15 cm - så den måske bare sætter flere blade........tænke................. tænke..............


Hvis du opdager usædvanlig mange opskrifter med basilikum det næste stykke tid ved du nu hvorfor ;-)
                            

Gulerodskage med flødeostglasur

Det er snart weekend. Manden går på weekend kl. 16.30. Og iaften står den på sofa-film-hygge i regnvejret. Og så skal der gerne kage til. 

Jeg har idag valgt en gulerodskage. Det er en af mine yndlingskager. Jeg elsker den krydrede svampede kage med lækker citronglasur. 

Gulerodskage med flødeostglasur.
12 per.
200 g. Smør, blødt
200 g. Farin
3 stk. Æg
200 g. Hvedemel
3 tsk. Kanel, stødt
3 tsk. Bagepulver
300 g. Gulerødder
100 g. Mandler

GLASUR:
200 g. Flødeost naturel, (Ikke light!!!)
2 - 3 spsk. Citron, saft fra
50 g Flormelis
2 tsk. Citron, skal fra

Gulerødderne skrælles og rives fint. Mandlerne hakkes groft.

Smør, farin og æg piskes godt sammen. I en anden skål blandes hvedemel, kanel og bagepulver sammen, og det blandes i smørblandingen, sammen med gulerødder og nødder.

Dejen fordeles i en smurt springform (ca. 22 cm. i diameter)

Bages midt i ovnen ved 175o C i ca. 60 minutter

Til glasuren skæres flødeosten i mindre stykker og røres godt sammen med flormelis, citronskal og -saft. Glasuren smøres på når kagen er helt afkølet. Og pyntes med nødder eller bær.


TIPS: Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i bliver glasuren tynd.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.arla.dk
FRYSEEGNET: JA – uden glasur
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 28. august 2014

Grillede aubergine ruller

Jeg slår lige IGEN et slag for auberginen. 
                             
Disse ruller er noget af det lækreste grill-tilbehør du kan tænkte dig. Hvis nu du er en af dem, der rynker på næse over endnu en opskrift med den forhadte aubergine, så giv lige denne opskrift en chance, måske denne vil blive den der gør at du kommer til at elske ej holde af den smukke grønsag. 


Auberginerullerne er her servertet til en grillet kotelet og FYNSK KARTOFFELSALAT

Grillede aubergine ruller.
4 per.
2 stk. Auberginer
2 kugler Mozzarella
Basilikum blade
Olivenolie
Salt
Peber

Auberginerne skære i skiver på langs, på ca. 1 cm i tykkelsen. Ende-skiverne bruges ikke – gem dem evt. til salat eller fyld i en kødsauce
Skiverne pensles med olie, drysses med salt og peber og grilles til de er gyldne enten på en pande eller på grillen. De lægges til afkøling på fedtsugende papir.

Osten skæres i skiver. I den ene ende af på aubergineskiven lægges en skive mozzarella og et par basilikumblade. Skiverne rulles sammen med bunden nedad – evt. kan de lukkes med en kødnål.

Lige inden servering kan de enten grilles enkeltvis
Eller lunes samlet i et fad ved 200o i ca. 15 minutter til osten bliver blød.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.arla.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Som tilbehør til diverse retter men kan osse bruges som selvstændig vegetarisk ret, serveret med en fyldig salat til - så rækker portionen til 2 personer
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

onsdag den 27. august 2014

Blåbær smoothie

Da jeg stod i supermarkedet og valgte ingredienserne til denne opskrift, var den egentlig tiltænkt, at skulle ende ud i en koldskål, for jeg var jo midt i min koldskål-periode - havde lige fundet mit nye yndlings-sommervarme-spise.

Men da jeg fik den lavet og set konsistensen kunne jeg godt se at den var mere egnet som en smoothie. Dejlig tyk & cremet i konsistensen. Så når du laver den, så smid gerne et par isterninger i glasset, inden servering, så den bliver iskold.

Blåbær smoothie.
6 glas
500 g. Blåbær
2 dl. Tykmælk
1 l. Mælk - Jeg brugte kærnemælk
Ca. 100 g. Sukker
Citron, saft

Bærerne skylles og blendes sammen med tykmælken, til de er helt findelte. Kærnemælken tilsættes mens der stadig blendes, så det bliver luftigt. Smages til med sukker og citronsaft.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Honningristet knas

Superlækker topping til......ja, ALT. Ovenpå en dessert eller bland lidt tørrede frugter i og du har den lækreste mysli. 


Knasen er her brugt som topping til VANILLE KOLDSKÅL

Honningristede rugflager.

50 g. Mandler, groft hakkede
50 g. Rugflager
1 tsk. Smør
2 spsk. Akacie honning

Smør og honning smeltes i en panden, uden at det bliver mørkt. Rugflager og nødder tilsættes og ristet under omrøring, til det er gyldnet.
Herefter tages det af panden og lægges til afkøling på en tallerken. Når det er koldt, kan det opbevares i et lufttæt glas




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Ovenpå mælkeprodukter, koldskål, eller til desserter. F.eks. YOGHURT MED FERSKEN & KNAS eller VANILLE KOLDSKÅL
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Du kan sagtens bruge almindelig honning

Sensommer mad? Vanillekoldskål

Idag har vejret osse været fantastisk her i Odense - hele 23 grader sagde termometret her i eftermiddag

Så vi fortsætter i samme boldgade som IGÅR - idag bare med en hel plain vanille koldskål.

Koldskålen er her toppet med en smule HONNINGRISTET RUGFLAGER.
Vanillekoldskål.

3 dl. Tykmælk eller andet surmælksprodukt
1 l. Kærnemælk
1 st. Vanille, korn fra
100 g. Rørsukker

Vanillestangen halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i en smule af sukkeret for at skille kornene ad.

Vanillekorn, rørsukker og tykmælken piskes sammen til sukkeret er opløst. Kærnemælken tilsættes under stadig piskning. Koldskålen smages til, måske der skal mere sukker i.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: 
ANDET: -

tirsdag den 26. august 2014

Jordbærkoldskål

Har du nydt den dejlige sensommer dag idag???

Det har jeg - Idioten blev smidt i sele og dørene blev åbnet, så drengene kunne gå ind og ud, som de lystede. 
Imens gik jeg et smut i haven - den trængte til en kærlig hånd - græsset er slået, ukrudtet fjernet og grillen er rengjort. 

Nu mangler jeg bare, at få lavet en portion jordbærstiklinger, så vi kan få endnu flere lækre jordbær næste år. Men det bliver helt sikkert et mareridt, at få stiklingerne klargjort. Den første portion jeg havde lavet, fik Delle-dyret hurtigt sat skik på.

Og her er beviset på, at det er HAM der er synderen :-/



Jeg har spist MAJSKOLBER idag, men kunne ligeså godt have valgt en omgang koldskål - sommeren 2014 blev året for mig, hvor koldskålen vandt ind som måltid og ikke bare en snack....yeahhh :-D



Jordbærkoldskål.

450 g. Jordbær
2 dl. Tykmælk eller andet surmælksprodukt
1 l. Kærnemælk
75 g. Sukker
1 st. Vanille, korn fra

Vanillestangen halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i en smule af sukkeret for at skille kornene af. 

Vanillekorn, sukker og tykmælken piskes sammen til sukkeret er opløst. Bærerne skylles og blendes sammen med tykmælk-blandingen. Kærnemælken tilsættes under stadig piskning. Koldskålen smages til, måske der skal mere sukker i.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 24. august 2014

Guide til tilberedning af majs

Jeg ELSKER majskolber. Faktisk så meget, at jeg henover hele sommeren minimum en gang ugentlig, på Mandens aftentur-uge, har spist en flok af dem og kun dem, sammen med iskoldt smør selvfølgelige :-D

Disse er spist sammen med HVIDLØGSSMØR

Du kan tilberede dine kolber på flere måder:

Jeg koger altid mine, det synes jeg er nemmest, hurtigst og giver det bedste resultat.
Bladene fjernes på kolberne, sammen med de små fimrehår. 
De koges i saltet vand og kan enten koges hele eller deles i mindre stykker. De kommes ned i det kogende vand og skal koge i ca. 7 – 10 minutter. Herefter hældes vand fra og de er klar til servering. 


På grillen kan de selvfølgelig osse laves:

Her starter du med at lige løsne bladene en smule, så du kan fjerne fimrehårene. Bladene lægges fint på plads igen og kolberne lægges i koldt vand i ca. 30 minutter. Herefter kommes de på grillen, med bladene på. De grilles i ca. 20 minutter. Husk at vende dem under vejs.


I ovnen er osse en mulighed:

Her starter du som ved de grillede, med at fjerne fimrehårene og forsigtigt lægge bladene tilbage. Kolberne kommes i et fad og bages ved 200o i ca. 20 minutter.


BÅL har jeg osse prøvet:

Der gøres som ved grill og til i ovnen – fimrehårene fjernes og blades vippes forsigtigt tilbage. Har du mulighed for det, er det en god ide, at komme dem i koldt vand 30 minutter. Men det kan godt lade sig gøre uden osse – her skal du bare holde ekstra øje med at der ikke går ild i bladene.
Men kolberne, med bladene, på lægges på stenene rundt om bålstedet og vendes jævnligt. Alt efter hvor varme stenene er og strålevarmen fra bålet, skal de have et sted mellem 45 - 90 minutter.

Billeder af vores BÅL AFTEN som vi havde for et års tid siden. Det var virkelig hyggeligt.

lørdag den 23. august 2014

Hvidløgssmør

Smørret serveres her til lækre MAJSKOLBER...uhmmmm

200 g. Smør
6 fed Hvidløg
Salt
Peber

Smørret taget ud af køleskabet en halv times tid før du skal bruge det.


Når det er blødt, røres det med knust hvidløg, salt og lidt peber. 

Herefter kan du kommet det i en lille beholder eller hvis det skal være ekstra fint eller nemt lave en lille rulle af smørret og pakke det ind i film og komme det på frost. Så er det nemt at skære ud i små portioner, når du skal bruge det.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA DA, så har du altid nem adgang til hvidløg-smørret
SERVERES MED: Brød, MAJS eller topping ovenpå en bøf
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  -

Nye tallerkener

Tidligere idag lå jeg og slumrede på sofaen, da det pludselig banker på døren. 

Jeg får mig hevet op, vader som en anden zombie ud og åbner døren.......der står postmanden og lidt for lalleglad spørger: Er du Låvise???

- Øhh ja, svarer jeg, og får straks stukket en pakke i hånden. Er total forvirret og står bare og glor efter flere ting....men han er allerede væk igen.

Undrende vader jeg ind og åbner pakken. Vågner pludselig ved synet af indholdet og bliver positiv overrasket.
Det er to tallerkener, som jeg har glemt alt om. Jeg har bestilt dem et undersøgelsepanel jeg er medlem af. Jeg får tilsendt spørgeskemaer, hvor jeg optjener point. Disse point kan man så bruge til at købe ting for i deres shop og der er MANGE fine ting at vælge imellem. 

Jeg må indrømme, at jeg er vild med deres måde at håndtere "betalingen" på. For mange andre steder, hvor man er med i den slags undersøgelser, er man blot med i en lodtrækningen om et gavekort. Her er der point hver gang du deltager, de variere selvfølgelig af, hvor lange undersøgelserne er. Men du får også point, dog kun et lille beløb, hvis de allerede har fået nok besvarelser. 

Jeg tænkte straks på at vælge ting til bloggen - big surprice :-)


fredag den 22. august 2014

Karameltærte med nødder

Det er fredag og gråvejr her i Odense, så hvad er mere oplagt end at bage kage.

Denne kage blev dog lavet i sommerferien, i dagene efter vi havde hentet WATSON hjem. Han skulle vises frem og derfor kiggede Mandens lillebror og nye kæreste forbi. 

Vi grillede en masse lækkert kød og fik min berømte FYNSKE KARTOFFELSALAT. Og så synes jeg jo, der skulle være lidt dessert og valget blev denne opskrift, som er virkelig nem og lyn-hurtig at røre sammen - tager max 15 minutter for både bund og fyld. 

Yderligere plusser findes skam osse:  Den smager fantastisk og den holder sig lækker i en par dage, så dette er en af den slags kager, der sagtens kan bages dagen før uden at blive kedelig.....total win-win ikk???


Karameltærte med nødder.
8 – 10 per.
BUND:
180 g. Hvedemel
100 g. Rørsukker
½ tsk. Bagepulver
100 g. Smør, smeltet

FYLD:
175 g. Hasselnødder
1 ds. Kondenseret mælk
50 g. Farin
2 spsk. Ahorn sirup
2 spsk. Mandel likør - Amaretto
2 tsk. Vanillesukker

Til bunden røres de tørre ingredienser sammen, hvorefter at smørret tilsættes – dejen skal være smuldrende. Bunden trykkes ud i et smurt tærtefad (Ca. 24 i diameter) – husk op af kanterne osse.

Til fyldes røres mælken sammen med farin, sirup, likør og vanillesukker til en til en jævn masse. Det kommes oven på dejen i tærteformen og de hele nødder fordeles heri.

Bages ved 150o C i 60 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.nestle.dk
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: Cremefraiche eller anden syrligt tilbehør, da tærten er MEGET sød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Nødderne kan skiftes ud med mandler eller pekannødder.

I originalopskriften skulle der whisky i, men det havde jeg ikke, men fandt en slat mandellikør i stedet. Det fungerede fint.

onsdag den 20. august 2014

Nachos med kylling

Jeg er virkelig kommet bagud med at blogge. Jeg har stadig en masse liggende fra ferien, og også fra før ferien (gisp!!!) fra det der omtalte fordømte løsblad-opskrifts-rod jeg har fået lavet mig. MEN jeg har simpelthen taget dagen idag ud af kalenderen til at få styr på det, så X lige finger for, at det er det der sker ikk´. 

Men midt imellem opskrift-skrivning er der osse et Baby-Delle-Dyr, der skal holdes øje med. Og idag har han (indtil videre ??) kommet ind med jord i hele hovedet og alle folder, fordi han har fundet et muldvarpeskud. Efter rengøring og lidt længere tids stilhed, synes jeg det er på sin plads, at se hvad han nu laver. 

Og hvor finder jeg ham???? I mine rabarber.....altså ligesom i at r*ven er plantet lige oven i dem !!!! Syntes nok igår, at de var temmelig flade og med huller i bladene. Han vidst dog at den var helt gal, da moar fik ild i øjnene.
Mine jordbærplanter bærer stadig præg, af han har synes de var hyggelige at lege i......

Nå, men i skrivende stund ser han sådan her ud, det er med at nyde det, for det er ikke megen af hans tid der foregår sådan......Kan hunde have damp eller er det mon bare fordi han er en yderst aktiv hvalp?????






I ferien fik jeg pludselig cravings efter nachos, det er ellers ikke noget jeg ofte spiser, men meget hyggeligt at sidde og nipse af, mens man ser film.


Nachos med kylling.
2 per.
1 ps. Nachos chips (200 g.)
200 g. Kylling, tilberedt
Evt. Salsa sauce
1 ps. Rød cheddar, revet (175 g.)

PYNT: Syltede jalapenos

Chipsene kommes i et fad. Kyllingen skæres i mundrette stykker og kan vendes i lidt Salsa sauce, så den ikke bliver tør. Den fordeles henover chipsene og osten drysses over.

Gratineres ved 225o i ca. 10 minutter.

Pyntes med jalapenos – hvis man er til dem.


TIPS: Serveres med GROV GUACAMOLE, salsa sauce & cremefraiche




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:
FRYSEEGNET: 
SERVERES MED:
TIPS & TRICKS:
ANDET: I stedet for kylling, kan nachos serveres uden kød, eller f.eks. med en rest CHILI CON CARNE

mandag den 18. august 2014

Shawarmakrydret oksekød

Dette var noget af det vi spiste i Mandens ferie. 

Jeg valgte at servere det i hjemmebagte FLADBRØD, sammen med en helt klassisk salatblanding af Iceberg, tomat, agurk og løg. Og selvfølgelig osse en hjemmerørt CREMEFRAICHE DRESSING til.
Men mulighederne er jo uendelige. Det kan kommes i PITABRØD, wraps eller måske som fyld i bagekartoffel.

Shawarmakrydret oksekød her serveret sammen med FLADBRØD & CREMEFRAICHE DRESSING.

Shawarmakrydret oksekød.
2 per.
400 - 500 g. Oksekød, skært

MARINADE:
2 dl. Yoghurt, naturel
1 ½ tsk. Hvidløgs, tørret
½ tsk. Kardemomme, stødt
½ tsk. Nellike, stødt
½ tsk Garam marsala
¼ tsk. Muskat, stødt
½ tsk. Peber, stødt
1 tsk. Salt
3 spsk. Citron, saft fra

DAGEN FØR SERVERING:
Kødet skæres i mundrette stykker. Ingredienserne til marinaden blandes sammen i en frysepose – det synes jeg, er den nemmeste måde at håndtere marinering på. 
Den smages til og kødstykkerne kommes i. Der slås knude på posen og marinaden gnides ind i kødet. Herefter skal posen ligge på køl, til marinering, natten over.

PÅ SERVERINGSDAGEN:
Kødet tages op af posen og resten af marinaden kasseres. Kødet steges i mindre portioner på en rygende varm pande. Dette gør at kødet bliver stegt og ikke kogt.
Kødet holdes lunt, mens de andre små kød-portioner færdigsteges, enten i ovnen eller i en skål under folie og et viskestykke.
  



INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: FLADBRØD, pitabrød, salat og CREMEFRAICHE DRESSING
TIPS & TRICKS: -
ANDET: 

Cremefraiche dressing

Er der noget bedre en cremefraiche dressing???

Det synes jeg ihvertfald ikke. Jeg husker stadig tydeligt pepperoni-slicen, godt med cremefraiche dressing på, på vej hjem fra byturen, da jeg var yngre.......uhhmmm. Og så er det jo bare et ekstra plus, at det er noget af det nemmeste at røre sammen.

Dressingen serveres her til SHAWARMAKRYDRET OKSEKØD i FLADBRØD

Cremefraiche dressing.
2 per.
2 dl. Cremefraiche, 18 %
1 - ½ bdt. Purløg
Citron, saft fra
Salt
Peber
Sukker

Cremefraichen røres sammen med finthakket purløg. Og smages til med citronsaft og krydderierne. Har du tid til det, så lav dressingen i god tid, så den kan komme på køl og trække smag, men husk at juster smagen inden servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: SHAWARMA KRYDRET OKSEKØD & FLADBRØD
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -