søndag den 22. februar 2015

Marcipan parfait med lakrids

Dette var den anden VAREPRØVE, der var med fra ODENSE MARCIPAN. Og denne var helt klart min favorit. Den var lækker, blød og havde en dejlig smag af lakrids. Den skal jeg helt sikker have fat i igen og prøve at bruge den til bagning.



Marcipan parfait med lakrids.
Ca. 1 l.
4 stk. Æggeblommer
50 g. Sukker
2 dl. Mælk
2 ½ dl. Piskefløde
1 pk. ODENSE Marcipanmasse med lakrids til hjemmelavet is

Æggeblommer og sukker piskes hvidt og skummende. 

I en anden skål røres marcipanmassen ud i mælk og fløde.

Jeg bruger denne dejskraber-ting til at få al fyldet ud af posen.

Herefter vendes æggesnapsen i og er nu klar til at blive frosset.


Bruger du en ismaskine kommes det deri og køres indtil det er frosset.


Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens lave isen alligevel: Du skal stadig piske æg og sukker til en æggesnaps. Fløden piskes til en blød skum. Og marcipanmassen røres ud i mælken. Alle ingredienserne vendes sammen til en jævn blanding og kommes i en plastbøtte, som stilles i fryseren. Her skal du røre i isen hver ½ time, for at undgå at der kommer iskrystaller deri.


TIPS: Er du til en meget sød marcipan is, kan du tilsætte dobbelt så meget sukker.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Min egen opskrift
FRYSEEGNET: Øhhhh JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Marcipan parfait

For et par uger siden lå der en pakke i postkassen med Mandens navn på. Han havde været heldig at få et par vareprøver tilsendt af ODENSE MARCIPANS nye produkter til hjemmelavet is.
De skriver i mailen at man sagtens kan bruge det til andre ting, f.eks. som fyld i kager og wienerbrød. Men da Manden jo er temmelig stor fan af is, blev det de skulle bruges til :-D

De smagte godt og var nemme at arbejde med, kan sagtens forestille mig at de osse ville være gode i kager og andre desserter. De er endnu ikke at finde i butikkerne, men glæd dig :-)

Opskriften på marcipan parfait med lakrids finder du HER

Marcipan parfait.
Ca. 1 l.
4 stk. Æggeblommer
75 g. Sukker
2 dl. Mælk
2 ½ dl. Piskefløde
1 pk. ODENSE Marcipanmasse til hjemmelavet is

Æggeblommer og sukker piskes hvidt og skummende. 

I en anden skål røres marcipanmassen ud i mælk og fløde.
Jeg bruger denne dejskraber-ting til at få al fyldet ud af posen.

Herefter vendes æggesnapsen i og er nu klar til at blive frosset.


Bruger du en ismaskine kommes det deri og køres indtil det er frosset.

Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens lave isen alligevel: Du skal stadig piske æg og sukker til en æggesnaps. Fløden piskes til en blød skum. Og marcipanmassen røres ud i mælken. Alle ingredienserne vendes sammen til en jævn blanding og kommes i en plastbøtte, som stilles i fryseren. Her skal du røre i isen hver ½ time, for at undgå at der kommer iskrystaller deri.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Min egen opskrift
FRYSEEGNET: Øhhhh JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  -

lørdag den 21. februar 2015

Farserede rosenkål

Jeg er vild med farserede grønsager :-) Denne gang er det rosenkålen der har stået for skud. Vi spiste dem med TZATZIKIPOMFRITTER & ROSENKÅL MED GREMULATA.

De små fine kålhoveder er billig mad, der mætter godt. Desværre er der mange der har et rigtig dårligt forhold til dem. Måske fordi at de har fået dem serveret over- og udkogte, hvor de så smager at (prut ?) kål. 

Men når de, som her, bliver kamufleret i en smagfuld velkendt frikadelle-fars, smager de fantastisk - Faktisk gør de sig osse godt, kolde på en skive rugbrød i madpakken. 


Farserede rosenkål.
4 per.
500 g. Svinekød, hakket
1 stk. Løg (stort)
10 g. Salt, fint
2 stk. Æg (L)
50 g. Hvedemel
½ dl. Vand
Peber
Ca. 250 g. Rosenkål
Smør (til stegning)
Olie (til stegning)

Først renses rosenkålene, bunden skæres af og de yderste blade, hvis de er grimme. De koges de i 5 minutter i godt saltet vand og bagefter hældes vandet fra og de kommes i isvand så kogningen stoppes.

Herefter røres farsen: Løget pilles og hakket meget fint. Det røres sammen med kød og salt. Peber og æg røres i, sammen med melet. Tilslut tilsættes vand og farsen røres godt igennem og smages til. Den skal have en god fast konsistens.

Rosenkålene tørres forsigtigt i et rent vistestykke, hvorefter du tager en portion fars. Jeg vejede min fars af i 50 gram pr. rosenkål.

Farsen lægges i den ene håndflade og rosenkålen kommes oven på. Farsen formes herom, så den er helt dækket. Jeg gjorde alle mine klar inden jeg stegte dem – jeg fik 14 af denne portion.


De steges i halv olie og halvt smør på en pande ca. 6 minutter på hver side.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.familiejournal.dk
FRYSEEGNET: JA
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Rosenkål fra frost kan sagtens bruges, de skal dog ikke koges før de pakkes ind i fars.

Rosenkål med gremulata

Kender du det ??

Nogle gang lyder en opskrift bare ikke særlig spændende når du læser, men når du så smager den, bliver du henrykt :-)


Denne her er sådan en af slagsen for mig. Jeg lavede den en dag til salatbaren i kantinen, hvor jeg er i praktik. Opskriften røg med mig hjem (til alle de andre gemmere ;-) ) og en dag da vi skulle have FARSEREDE ROSENKÅL, passede det lige med at der var en lille slat kål tilbage, som så blev denne salat.





Rosenkål med gremulata.
4 per.
250 g. Rosenkål
1 håndfuld Hasselnødder
3 spsk. Olie
Salt
Peber

GREMULATA:
75 g. Persille
½ stk. Citron, skal fra (øko)
½ - 1 tsk. Peberrod

Rosenkålene renses, de yderste grimme blade fjernes, bunden skæres af og de halveres.

Nødderne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof. Herefter tages de af panden og kommes i et rent vistestykke, hvor skallen nulres af. Herefter afkøles de og hakkes groft.
Panden tørres af med et stykke papir for at fjerne evt. skaller fra nødderne.

Herefter kommes olien på og når den er varm, ristes kålene heri i ca. 12 - 15 minutter – vend i den jævnligt. Nødderne tilsættes og der smages til med salt og peber. Det tages af varmen.

Til gremulataen hakkes persillen, citronskallen rives fint og peberroden skrælles og rives fint også. Alle tre ting blandes sammen og vendes i rosenkålene.


TIPS:  Persillen kan sagtens skiftes ud med andre krydderier.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  www.salattosen.dk
FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Det er hos SALATTØSEN den originale opskrift er fundet. Hun har brugt valnødder istedet for hasselnødder og toppet med lidt lækker feta. Det tror jeg kun gør salaten bedre.

fredag den 20. februar 2015

Weekendguf - drømmekage med marcipan

I denne weekend skal du bage en lækker drømmekage til familien. 

Denne udgave har jeg fundet hos CUTE CARBS. Heri er der revet marcipan, som gør at kagen bliver ekstra saftig. Mums siger jeg bare :-D

Sidste weekend havde Manden fået cravings efter drømmekage, så han smuttede i køkkenet, mens jeg gik omkuld på sofaen, sammen med drengene. 

Måske han skulle have valg en anden dag end fredag den 13. :-D
For da jeg vågnede igen, var min skønne Mand forvandlet til en fornærmet og temmelig olm tyr. Drille-bage-nissen havde nemlig været på spil. 1 dl. mælk var åbenbart blevet til 1 LITER mælk - hold nu op en omgang tyndt kokos-suppe-topping der stod og grinede af ham på køkkenbordet ;-) 

Nå men vi fik, som du kan se på billedet, kage alligevel ;-)

Drømmekage med marcipan.
10 per.
BUND:
250 g. Hvedemel
50 g. Smør
200 g. Sukker
100 g. Marcipan
4 stk. Æg
2 dl. Mælk
2 ½ tsk. Bagepulver
1 st.  Vanille, korn fra

FYLD:
150 g. Smør
100 g. Kokos
260 g. Farin
1/2 dl. Mælk

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad. Vanillesukker, det resterende sukkere og æggene piskes til en luftig æggesnaps.

Mel og bagepulver blandes sammen i en anden skål og vendes forsigtigt i æggeblandingen, sammen med groft revet marcipan.

Smørret smeltes og mælken kommes i. Det nedkøles til det er lillefinger-lunt, og røres herefter forsigtigt i dejen.

Dejen hældes i en smurt springform (26 cm. i diameter)

Bages ved 200o i 20 minutter.

Imens laves fyldet: Smør, farin, kokos og mælk bringes til i kog under omrøring. Når de 20 minutter er gået, tager du kagen ud af ovnen og fordeler fyldet oven på.

Bages yderligere ved 225o i 5 minutter. Herefter afkøles den og er klar til at spise - enjoy :-D




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://cutecarbs.com
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: 

mandag den 16. februar 2015

Watson er blevet en stor dreng

Om få dage er denne smuksak 9 måneder gammel. Det betyder han har boet hos os i 7 måneder - hvor tiden dog er fløjet.

9 måneder betyder at han er ved at være kønsmoden og jeg har den sidste månedstid holdt skarpt øje med hvornår han ville begynde at lette ben. Faktisk osse beklaget mig til Lærke-musen fordi jeg troede aldrig det ville ske :-) Fætter Elvis, som er 6 uger yngre, er allerede begyndt.


Moars computer kan godt bruges til hovedpude :-D

Nå, men sidste onsdag havde vi aftalt en play-date Elvis, som er Old english bulldog. Watson gider ikke og lege med andre hunde, bortset lige fra Elvis, han hygger sig så meget sammen med ham - det er fantastisk.

Og han lurede åbenbart godt efter hvad fætter foretog sig, for pludselig, efter de havde stået med næsten godt begravet i en stor græstot, prøvede Watter også at lette det ene bagben mens han tissede. Balancen ville så ikke helt som han ville - det så lidt sjovt ud :-D

Mor og far er stolte - det er jo en stor dag når drengen viser tegn på at være på vej til at blive voksen :-D

En lidt utålmodig Cæso :-D

Hvad leder vi efter Elvis ???




Hey Elvis, hvad er det der dufter så godt her ???

Fætter Elvis og Cæso - de er blevet helt gode venner

Skal vi ikke lege mere ????

Kom nu - det var lige så sjovt :-(

Jeg havde været i praktik inden vores playdate,
så vi så sådan her ud da vi kom hjem.......ZZZZzzzzzZZZZ

søndag den 15. februar 2015

Rosenkål-æble salat

Forleden da vi fik den virkelig lækre KOLD SELLERISALAT, lavede jeg osse en rosenkål salat til. En af de virkelig gode jeg har afprøvet i Kantinen, hvor jeg er i praktik. 
Vi spiser nemlig ikke særlig meget rosenkål herhjemme, mon det er fordi at vi i vores barndom er blevet præsenteret for de der overkogte pruttede udgaver af slagsen ????

Så derfor er ny inspiration mere end velkommen. Denne salat er virkelig lækker. Og "glemmer" du at fortælle at dem du servere den for, at der er rosenkål i, opdager de det ALDRIG, for den smager slet ikke af kål - den smager bare godt :-D



Rosenkålsalaten fik vi sammen med den omtalte KOLD SELLERISALATMEDISTER I SVØB

Rosenkål-æble salat.
4 per.
400 g. Rosenkål
2 stk. Æbler
1 håndfuld Peanuts

DRESSING:
½ stk. Citron, saft fra
½ dl. Olie
1 spsk. Akacie honning
Salt
Peber

Rosenkålene renses og de yderste grimme blades fjernes. Æblerne deles i 4 og kernehuset fjernes. Rosenkål og æble rives groft. Jeg brugte min Moulinex rivemaskine.

Ingredienserne til dressingen røres sammen, smages til med salt og peber og vendes i salaten.


TIPS: I Sensekost sammenhæng har jeg nøjes med at bruge et enkelt æble, at undlade olien i dressingen, samt at smage salaten til med Sukrin istedet for Akacie honning.


SENSE pr. portion:
HF1+2: Rosenkål
HF3: -
HF4: Æble
FEDT: -
DRESSING: -
MÆLK: -
SMAG: Citron, Sukrin, salt og peber


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Café WG
FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  Den er bedst på anden dagen når dressingen rigtig har fået lov at trække ind.
OPDATERET: Januar 2017

fredag den 13. februar 2015

Weekendguf i kærlighedens tegn - Jordbærmoussekage med skyr

Da det er Valentine imorgen skal denne weekends guf, da kunne bruges til at forkæle den (eller dem) du holder af :-)

Da Kat fra Kantinen hvor jeg er i praktik, sendte mig en kæmpe bunke med lækre opskrifter og denne var imellem, var jeg ikke i tvivl om at det skulle være denne uges kombineret weekendguf og Valentine kage. 

Selvom at der ikke er friske jordbær i sæson nu, så fortvivl ikke. Du kan sagtens bruge frosne, - det gjorde jeg. Jeg valgte så at tilsætte et ekstra blad husblas til moussen så den ikke ville blive for flydende. 

Og jeg serverede ikke friske jordbær 'on the side' som ellers ville være oplagt, men valgte at høvle lidt mørk chokolade henover, som pynt. Et gitter lavet af smeltet chokolade ville osse fungere fint.





Jordbærmoussekage med skyr.
8 per.
BUND:
100 g. Chokolade, mørk
50 g. Smør
100 g. Sukker
2 stk. Æg

MOUSSE:
300 g. Jordbær
30 g. Flormelis
1 ½ st. Vanille, korn fra
1 spsk. Citron, saft fra
3 bl. Husblas
1 ¼ dl. Piskefløde
120 g. Skyr

PYNT:
Chokolade, mørk

Start med at lave bunden: Chokoladen hakkes i mindre stykker og kommes i en skål, sammen med smørret. Dette smeltes over vandbad. 
Herefter tages skålen af varmen, afkøles let, hvorefter sukkeret røres i. Æggene piskes let og vendes i dejen. Den kommes i en smurt springform 18 x 18 cm. – jeg brugte en firkantet. Derudover kom jeg osse et stykke bagepapir i bunden af min springform inden jeg lukkede den, så det kom til at sidde fast mellem bund og ring.


Bages ved 180o i ca. 25 minutter. Prik i den og hænger der intet dej ved er den færdig. Bunden skal blive i springformen og afkøles helt.

Imens klargøres moussen: Husblassen ligges i koldt vand i ca. 5 minutter. Jordbær, flormelis og vanillekorn kommes i en lille gryde, bringes i kog og smages til med citronsaft. Er jordbærerne ikke kogt ud, så give dem en tur med stavblenderen, til det bliver en fin glat puré. Og hvis du ikke vil have de små kerner med i den færdige mousse, så si puréen, inden du kommer den tilbage i gryden. 
Den sættes på den varme kogeplade, husblassen knuges fri for væske og kommes ned til jordbærblandingen. Herefter skal du røres i puréen til husblassen er smeltet. Puréen hældes i en dyb tallerken og stilles køl til den er næsten helt kold.

Fløden piskes til skum, skyren vendes i, sammen med den afkølede jordbærpuré.

Inden jeg skulle hælde moussen over bunden, valgte jeg at komme kageplast ned langs formens kant. Jeg havde så dog ikke mere kageplast, men en ny og ubrugt plastlomme blev klippet op og den passede lige perfekt deri. Jeg sørgede for at plasten kom "ned bag" bunden, så det ville blive en glat overgang mellem kage og mousse.


Herefter fordeles jordbærmoussen ovenpå chokoladebunden og stilles på køl, minimum i nogle timer - gerne natten over, så moussen kan sætte sig.

Lige inden servering løsnes og fjernes den øverste del af formen og kage-plasten. Herefter løsnes bunde fra springform-bunden og kagen hjælpes over på et serveringsfad, hvor den pyntes.


TIPS: Hvis du bruger bær fra frost, tilsæt da et ekstra blad husblas = 4 stk.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cafè WG - Katrine
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 12. februar 2015

Kold sellerisalat

Pludselig lå der en knoldselleri i køleskabet, der var blev forladt. Det den skulle have være brugt til var blevet aflyst :-D Men når vi nu i Casa Fangel ELSKER selleri, så er det bare at vælge hvad den skal indgå i. 

Jeg havde i nogle dage haft cravings efter sommer. Og specielt af en af sommerens klassiske ting, nemlig den kolde kartoffelsalat. Og så var det pludselig at jeg fik den tossede idé at hvis jeg nu bagte sellerien i ovnen, som jeg jo osse gjorde FORNYLIGT, kølede den ned og rørte den sammen med nogle lækkerier i en dressing, så måtte det da kunne fungere på samme måde som kartoffelsalaten. 

Og det lover jeg dig - det fungere fremragende. Søde selleritern med en smule bid i, syrlige sprøde æbler i en cremet cremefraiche dressing. Mums det var godt :-)



Sellerisalaten fik vi sammen med ROSENKÅL-ÆBLE SALAT & MEDISTER I SVØB
Kold sellerisalat.
4 per.
1 stk. Knoldselleri, ca. 900 g. rå vægt
300 g. Skyr
300 g. Cremefraiche, 18 %
75 g. Rødløg
200 g. Æble – sprødt & syrligt
25 g. Purløg
Citron, saft fra
Salt
Peber

Sellerien skrælles, kommes i et fad, drysses med salt.

Bages ved 160o i ca. 60 minutter, måske mere. Prik evt. i den med en pillekniv – du skal kunne trække den ud igen uden modstand. Afkøles herefter.

Når den er kold, skæres den i små tern på ca. ½ x ½ cm. Løget pilles og hakkes fint. Kernehuset på æblet fjernes og frugtkødet skæres i små tern på samme størrelse som sellerien. Purløget hakkes fint.

Til dressingen røres skyr og cremefraiche sammen, grønsagerne røres i og salaten smages til med salt, peber og evt. et dryp citronsaft.

Har du tid, så lav den i god til og opbevar den i køleskabet indtil du skal spise den, det gør den endnu bedre.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: ROSENKÅL-ÆBLE SALAT & MEDISTER I SVØB
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

tirsdag den 10. februar 2015

Grillet salat med kylling

Savner du sol og sommer ligeså meget som jeg gør ?????

Jeg er allerede begyndt at spekulerer i, hvad jeg skal have i urtehaven i år. Kartoflerne blev lagt til spiring den anden dag. Og jeg har udtænkt alle de lækre krydderurter, der skal indkøbes osse :-D

En anden ting er at jeg nok må indse at vores jordbærbed skal hegnet ind i år. Manden berettede nemlig efter at have været i haven, at da han vendte sig for at gå ind igen, sad der en lille møghvalp midt i bedet og tissede. Kunne Watson snakke ville han sikkert bare sige at han gødede dem for mig :-D

Nå, men fordi det har været det smukkeste solskin her idag og jeg virkelig savner de lysere tider, skal du idag have opskriften på en lækker sommerlig salat. 



Grillet salat med kylling.
2 per.
2 stk. Kyllingefilet
6 stk. Champignon, store
2 stk. Peberfrugt, rød
2 håndfulde Rucola
½ ds. Grillet artiskok hjerte, i olie
20 stk. Oliven, sorte
Salt
Peber

DRESSING:
2 spsk. Oliven Olie
1 spsk. Citron, saft fra
1 tsk. Akacie honning
1 håndfuld Basilikum, blade
Salt
Peber

Start med at grille peberfrugten godt på alle fire sider, til skindet bliver sort og får bobler. Det kan gøres på grillen eller i ovnen under grillen heri.

Når den er færdig, afkøles den let og kommes i en frysepose, som lukkes. Her skal den så ligge i 5 – 10 minutter. Herefter kan du så fjerne det sorte brændte skind og nedenunder har du nu det lækreste søde og bløde peberfrugt kød. Dette skærer du i mundrette stykker.

Rucolaen skylles og tørres godt.

Champignonerne børstes fri for jord, skæres i tykke skiver. De grilles på enten grillen eller en grillpande.

Til dressingen hakkes basilikumbladende godt. Olie, citron og honning piskes sammen. Basilikummen tilsættes og den smages til med salt og peber.

Kyllingefiletterne drysses med salt og peber og grilles 6 - 7 minutter på hver side. Den deles i mindre stykker.

Og nu er det tid til at samle salaten. Rucolaen fordels på bunden af tallerkenerne, grønsager og kylling arrangeres ovenpå. Der dryppes med dressingen og så kan der spises




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 7. februar 2015

Weekendguf: klassisk chokolademousse

Det er da vist ved at være på tide at komme med forslag til denne weekends guf :-) Det bliver en helt klassisk chokolademousse.

I beskrivelsen står der 4 - 6 personer og det er gjort bevist for af denne portion fik jeg 4 af de glas som du ser på billedet. En fin portion til folk der er meget begejstret for chokolademoussen. Men da det er en temmelig tung dessert, så kan den sagtes strækkes til 6 personer.

Er du ikke til kaffe i moussen kan den skiftes ud med kakaomælk eller Bailey.


Chokolademousse.
4 – 6 per.
200 g. Chokolade, mørkt
1 dl. Vand, kogende
1 tsk. Espresso, Instant
2 stk. Æggeblommer
½ l. Piskefløde

Æggeblommerne tages ud fra køleskabet et par timer før de skal bruges.

Kaffe-pulveret opløses i det kogende vand og afkøles.

Chokoladen skæres i mindre stykker og smeltes i en skål over vandbad.
Herefter tages den af det varme vand og afkøles.
Nu er det vigtigt at chokolade, æg og kaffe har nogenlunde samme temperatur, når de vendes sammen, da ellers det vil skille.

Æggeblommer røres sammen med kaffen. Dette vendes i chokoladen. Fløden piskes til en stiv skum og vend den i kolde chokolademassen. Moussen hældes i en sprøjtepose, det synes jeg det gør nemmere at fordele moussen pænt i portionsglassene. Når dette er gjort, stilles de på køl 4 – 6 timer, eller til moussen har sat sig.

Inden servering kan de pyntes med lidt pisket flødeskum, frysetørrede bær eller bare lidt revet chokolade.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.arla.dk
FRYSEEGNET: ????
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Har du ikke Instant espresso, kan du bare bruge ekstra af den almindelige Instant kaffe, eller en meget meget stærk kaffe fra kaffemaskinen.

Ved en glutenfri udgave, så husk at tjekke indholds fortegnelsen på chokolade og kaffe for gluten

torsdag den 5. februar 2015

Chimichanga...ish

Når jeg er alene hjemme, kører vores fjernesyn altid som baggrundsstøj. 

Engang i sommer, mens Manden var på job, fangede Go' Appetit på TV2, min opmærksomhed. Der tryllede LOUISA LORANG virkelig nogle lækre sager frem. Nemlig en mindre fed udgave af chimichangas. 

Jeg elsker (mild) krydre mexicansk mad, men må indrømme at mit kendskab dertil kan ligge på meget lille sted. Men denne ret tiltale mig så meget, at jeg osse lige måtte snuse mig frem til hvad den ægte udgave består af. 

Jeg fandt ud af at det i bund og grund er en tortilla-pandekage med fyld i, foldet til en lille pakke, som bliver friturestegt og serveres med salsa, gucamole og cremefraiche.

Chimichanga.
3 per.
500 g. Oksekød, hakket
1 stk. Løg
3 fed. Hvidløg
1 ds. Tomatpuré (140 g.)
100 g. Red Kidney bønner
200 g. Ost, revet
1 – 2 tsk. Spidskommen, stødt
Chili
Salt
Peber
6 stk. Tortilla pandekager
Olie, til stegning af kødet


DAGEN FØR SERVERING:
Bønnerne sættes i blød i rigeligt vand.

PÅ SERVERINGSDAGEN:
Iblødsætningsvandet fra bønnerne kasseres og bønnerne kommes i en gryde, dækkes med vand og der kan med fordel tilsættes et par bouillonterninger og et godt drys salt.
De koges i ca. 40 – 45 minutter til de er møre

Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Kød, hvidløg og løg brunes af på en varm pande, tilsat lidt olie. Tomatpuréen tilsættes og svitses med. Lad det herefter småkoge i 5 – 10 minutter, hvor efter bønnerne tilsættes og det smages til med salt, peber, spidskommen og chili. Og afkøles herefter en smule.

Kødet fordeles på tortillaerne, men kun på halvdelen af den. Der drysses med ost og pandekagen lukkes sammen, så den bliver halvmåne formet.

En pande varmes op UDEN fedtstof, og chimichangaen lægges herpå – måske du kan have to på af gangen, alt efter størrelsen på din pande.
De ristes i 4 – 5 minutter til de er gyldne og sprøde – Læg gerne et låg på. Jeg brugte min ekstra-pande af samme størrelse som låg – hvorefter de vendes og ristes igen 4 – 5 minutter på den anden siden.

Server med det samme, gerne med lidt CREMEFRAICHE DRESSING til.


TIPS: Brug meget gerne frisk chili hvis du har, men finhak det og tilsæt det sammen med løgene når de svitses.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://louisalorang.dk – set på Go’ appetit
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: CREMEFRAICHE DRESSING
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -