mandag den 31. august 2015

Grove falafler

Mit første forsøg med at lave falafler og jeg er faktisk ret godt tilfreds. Selv Manden synes de var skønne :-D Vi fik en almindelig blandet grøn salat til og så den enormt lækre EDAMAME CREME, som du fik opskriften på igår.

Jeg må indrømme at jeg indtil for nyligt har haft en ret anstrengt forhold til falafler. I en af mine tidligere ansættelser brugte vi falafler indimellem. Men dem købte vi færdige og frosne hjem, så de bare skulle varmes. Og det er helt sikkert der mit dårlige indtryk af de små kugler er kommet af. De var smagsløse og utrolig tørre. 

Men efter at have smagt Kantinens - der hvor jeg er i praktik, udgave måtte jeg selv hjem og forsøge mig frem. Det er ikke sidste gang de er lavet, for de smager virkelig godt. Gad vide om de kan laves i en Actifry uden at blive kedelige ???


Grove falafler.
Ca. 28 stk.
200 g. Kikærter, tørrede
150 g. Løg
4 fed Hvidløg
60 g. Persille
1 tsk. Koriander, stødt
1 tsk. Spidskommen, stødt
1 ½ tsk. Salt
Evt. chili
1 tsk. Bagepulver
4 spsk. Hvedemel
Olie, til stegning

Kikærterne lægges i blød i 10 – 12 timer.

Vandet hældes fra og ærterne skylles. De kommes blenderen og køres heri. Jeg blendede ikke mine helt fint, men med en størrelse på ca. 1 – 2 mm., så er var noget at tygge på.

Herefter kommes de i en skål. Løg, hvidløg, persille, krydderier og evt. chili køres en tur i blenderen og røres sammen med kikærterne. Mel og bagepulver tilsættes og det røres til en ensartede ”fars”. Vil den ikke samles ordentlig tilsæt da en smule vand.

”Farsen” trilles til valnøddestore kugler og ligges klar på et fad.

Olien hældes i en pande, der skal en del i – ca. 1 – 2 cm. Herefter varmes den op til 160 – 180o. Tjek evt. med et stege termomenter. Har du ikke sådan et kan du stikke trædelen af en tændstik, hvis det syder omkring den, er den varm.

De steges i 3 – 4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lægges på fedtsugende papir.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cafe WG
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 30. august 2015

Edamame-creme med feta

Idag får du opskriften på den lækreste dip eller spread om du vil, for den er lidt tyk i konsistensen. Vi fik den som dyppelse til falafler, men jeg er helt sikker på at den vil være fantastisk som smørelse i en sandwich.

Edamame-creme med feta.
4 per.
300 g. Edamame bønner, uden skaller, optøede
150 g. Feta
1 dl. Yoghurt, naturel
1 ½ tsk. HVIDLØGSSALT
Peber

Bønner, feta og yoghurten blendes sammen. Det er vigtigt at den yoghurt du bruger er tyndtflydende, de blendende bønner og feta bliver en fast masse.

Cremen smages til med salt og peber.


TIPS: Hvis du ikke har HVIDLØGSSALT, så blend i stedet et par friske fed hvidløg med og smag til med almindelig salt.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: 
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 28. august 2015

Cheesecake med rabarbergele

Det er fredag, weekenden står for døren og det betyder at det er kagetid her på bloggen :-). Denne gang bliver det til en cheesecake - en af dem der ikke skal bages, men en af dem med husblas i :-D Jeg har skiftet den almindelige DIGESTIVE KIKS til bunden ud med Bastongne, som er en af mine yndligs-købe-småkager.

På søndag har Manden fødselsdag, han plejer ikke at gide at holde noget af nogen art. Men da han denne gang runder et skarpt hjørne, har jeg presset lidt på og derfor står vores weekend i fødselsdagens tegn :-P Så lige om lidt kommer Mobber og familien på Svigermors side. Og imorgen bliver det familien fra Svigerfars side.
Vi har valgt at dele det op, da vi hverken har plads til at huse dem alle på en gang, men osse for mindske stress-niveauet i mit hoved. Derfor er menuen lagt ud fra at jeg skal i køkkenet mindst muligt og kan have mit focus på at hygge med og om alle :-)


Cheesecake med rabarbergele.
Ca. 6 per.
BUND:
200 g. Bastogne kiks
90 g. Smør
1 nip Salt

CREME:
4 bl. Husblas
200 g. Flødeost, neutral (IKKE LIGHT!)
250 g. Cremefraiche 18 %
2 stk. Æggeblommer (L)
2 spsk. Citron, saft fra
1 st. Vanille
50 g. Flormelis
2 stk. Æggehvider (L)

GELE:
200 g. Rabarber – renset vægt
75 g. Sukker
½ dl. Vand
2 bl. Husblas

Start med at gøre springformen klar.
Jeg kom bagepapir i bunden af min springform inden jeg lukkede den, så det kom til at sidde fast mellem bund og ring. Og klippede det derefter til.

Jeg havde (igen :-P ) ingen kageplast til at sætte langs kanten i springformen, så kanten på cremen bliver skarp. Istedet klippede jeg et par stykker bagepapir til så de passede rund i kanten, gav siderne et par pust sprayfedt så papiret blev holdt på plads. 

Så er du klar til at lave bunden.
Smørret smeltes. Kiksene knuses, det er nemmest i en blender eller minihakker. Herefter blandes det smeltede smør, med kiks og salt. Det kommes i springformen (Min var 20 cm. i diameter) og trykkes godt sammen. Herefter stilles den på køl et par timer til smørret er fast igen.

Så laves cremen.
Husblasen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Vanillestangen halveres og flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af flormelissen for at skille dem ad.

Herefter røres flødeost, cremefraiche, æggeblommer og citronsaft sammen til en ensartede masse.

Æggehviderne piskes stive, flormelis og vanillesukkeret tilsættes og der piskes yderligere et par minutter.

Så er du klar til at fiske husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.

Herefter tages gryden af varmen og lidt af ostemassen kommes i husblassen, under omrøring, for at udligne temperaturforskellene. Herefter hældes husblassen i osteblandingen under konstant omrøring. Og tilslut vendes de stiftpiskede æggehvider i ostecremen og massen hældes over kiksebunden.

Formen stilles i køleskab minimum 3 – 4 timer til cremen har sat sig.

Når creme har sat sig er det tid til at lave geleen.
Husblasen lægges i koldt vand i ca. 10 minutter.

Rabarberne skæres i stykker på ca. 1 cm. De kommes i en gryde sammen med sukker og vand. Dette bringes i kog og småsimre under låg til rabarberne er møre.

Saften sigtes fra, der skal være ca. 1 dl. Husblasen knuges fri for vand og kommes i saften. Der røres til den er opløst. Herefter afkøles den til den er tyknet lidt og gerne koldere end lillefinger lun. Så hældes den over ostecremen og kagen stilles på køl igen minimum en times tid til geléen er stivnet.

Servering:
Inden servering fjernes springform ringen. Når du skal fjerne kageplasten eller som i mit tilfælde bagepapir, skal du nok lige hjælp med at løsne geleen med spidsen af en kniv så den ikke går i stykker.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://kagesmeden.com & www.altfordamerne.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 27. august 2015

Tomat-basilikum pesto

En ny variant af pesto har fundet vej til mit køkken. Det er blevet til (endnu :-P ) en ny yndligavariant af pesto og den er blevet spist ofte hen over sommeren her i Casa Fangel. 

Jeg laver ofte en stor portion og fryser den ned. Så er der altid lidt lækkert at hente på frost til f.eks. at vende i pastaen, kartoflerne eller blot blande med lidt cremefraiche og vupti så har du den skønneste dressing.

Hvis du ikke laver dine egne SEMIDRIED TOMATER, kan du bare købe nogle gode soltørrede tomater. Køb gerne dem i olie - den kan nemlig bruges i pestoen.


Tomat-basilikum pesto.
1 stort glas
55 g. Basilikum, friske blade
20 g. Hvidløg
50 g. Solsikkekerner
2 ½ dl. Olie – jeg brugte raps
2 spsk. Citron, saft fra
Salt
Peber

Lidt af olien kommes i bunden af blenderen, sammen med tomater, basilikumblade, hvidløg og solsikkekernerne. Dette blendes og der hældes olie i, til den har den konsistens som du ønsker.

Det kan godt være at der skal tilsættes mere olie, end der står i ingrediens listen - pestoen skal være blød og ikke for fast. Smages tilslut til med salt, peber og citronsaft.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 24. august 2015

Ude godt - Pasta med spinat, mozzarella & parmesan

men egen seng er nu bedst :-)

Vi har (igen) haft en fantastisk weekend. Et par spontane dage i hovedstaden. Egentlig havde vi fra starten kun planer om en en-dags-tur. Men da Mobber skulle være barnepige på drengene og gerne ville at de overnattede hos hende, opgraderede vi turen, og fandt et sted at sove i det københavnske :-D

Vi stod tidligt op fredag morgen, pakkede både vores og drengenes ting og afsted det gik. Drengene blev afleveret og vi drog mod Storebæltsbroen.

Vores første stop i storbyen var hos Lærke-musen. Hun vidste intet om at vi skulle på miniferie og hvor blev hun overrasket da vi trådte ind i butikken - det var som om hun lige skulle tænke sig en ekstra gang om om det nu virkelig osse var os hun så :-P
Efter et kort pitstop på Musens job, stod resten af dagen på shopping i Fields, sightseeing i egen bil gennem København, kanelrundfart og en tur i Tivoli.

Lørdag var vi på rundtur i TORVEHALLERNE, et fantastisk sted for et par foodier som os :-D Jeg fik et par rigtig fede lavasten med hjem som selvfølgelig skal bruges her på bloggen (big surprice :-D ) 

Derudover kiggede vi et smut forbi Bakken, inden vi vendte næsen mod Odense igen. Træt efter et par dejlige dage med skønne indtryk og en hel del shopping, puuhhh hvor blev jeg forkælet :-D

Drengene blev hentet hos Mobber. Det var første gang at Watson skulle passes ude og sove uden sin Moar. Men det var gået over al forventning. Mobber er lige flyttet og har derfor fået en lille fin have. Den var endnu ikke nået at blive indhegnet, men drengene opførte sig yderst eksemplarisk og prøvede overhoved ikke på at stikke af. Tænk dig de hørte efter hvad der blev sagt :-D Hvornår mon de prøver det hjemme her i Casa Fangel :-D

Nå, men vel hjemme igen og efter et par dage hvor vi har indhentet en masse søvn, er det på tide at vi igen får gang i noget ordentlig mad og madlavning. Derfor har den stået på lækker pasta. At den så er nem oveni, gør ikke noget vel :-D

Pasta med spinat, mozzarella & parmesan.
3 per.
250 g. Pasta, tørret
75 g. Løg – renset vægt
2 fed Hvidløg
100 g. Champignon – renset vægt
200 g. Spinat, frisk
½ l. Madlavningsfløde 18 %
150 g. Skinke
1 kugle Mozzarella
50 g. Parmesan
Salt
Peber
1 nip Sukker
Olie, til stegning

Spinaten skylles godt og hakkes groft. Hvidløget knuses. Champignonerne skæres i skiver, løget hakkes fint, parmesanen rives fint og skinken skæres i strimler.

Pastaen koges efter anvisningen på emballagen i saltet vand. Herefter hældes kogevandet fra.

Olien kommes i en gryde og når den er varm, svitses champignonerne heri, sammen med løg og hvidløg. Herefter tages de op af gryden. Og spinaten kommes i og svitses til væsken er fordampet. Så kommes champignon og løg tilbage i gryden sammen med fløden. Saucen skal nu småsimre i ca. 20 – 30 minutter, så den koger ind og får en creme konsistens.
Herefter tilsættes skinke, Mozzarella og parmesanen – gem dog gerne lidt af osten til pynt. Saucen varmes op, pastaerne vendes i og den smages til med salt, peber og et lille nip sukker.


TIPS: Hvis du ikke har tid til at koge saucen ind, kan du jævne den med en lille smule Maizena udrørt i koldt vand.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 21. august 2015

Rabarber parfait

Åhhhh ja, så har sommeren atter ramt Danmark, hvor er det dog skønt :-) Derfor bliver denne weekends lækkeri til en iskold udgave - nemlig en parfait. Jeg har brugt af mine skønne rabarber fra haven - de har faktisk givet helt godt, taget i betragtning af at de kun er fra sidste år. 

Er du ikke så heldig at have nogle af disse lækkerier i haven eller have en lokal pusher, så jeg faktisk i en reklameavis for nylig at man kan købe dem på frost i et almindelig supermarked nu. Måske det ikke er nogen stor nyhed, men jeg har ikke mødt dem før, så det er altså nyt i min verden :-P


Rabarber parfait.

KOMPOT:
200 g. Rabarber – renset vægt
75 g. Sukker
½ st. Vanille, korn fra
½ dl. Vand

PARFAIT:
2 stk. Æggeblommer
30 g. Sukker
1 dl. Mælk
1 ¼ dl. Piskefløde

Start med at lave kompotten:
Rabarberne skæres i stykker på 1 cm. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.

Rabarber, sukker, vand, vanillesukker og -stang kommes i en gryde. Dette bringes i kog og småsimre uden låg i ca. 30 - 45 minutter til det får en tyk konsistens. Kompotten smages til og afkøles.

Så er det tid til isen:
Æggeblommer og sukker piskes til det bliver hvidt og skummende. Fløden piskes til en blød skum i en skål for sig selv. Kompotten røres sammen med mælken. Æggesnaps og fløde vendes i. Ismassen smages til, hvis den er for syrlig kan du røre lidt flormelis i – det opløses lettere.

Isen skal nu fryses ind. Enten i ismaskine, men kan også sagtens indfryses i en form direkte i fryseren. I så fald skal der røres, i isen hver halve time, for at undgå den krystalliserer.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 20. august 2015

Auberginetærte på farsbund med sprød urtesalat

Jeg har endnu en gang kastet mig ud i en tærte. Igen er brødbunden skiftet ud med fars. Vi er ret vilde med kød-udgaven og den kan jo varieres uendeligt. Brug den slags kød du synes bedst om, men giv det endelig et ordentligt skud krydderier, så bunden kommer til at smage af noget.


Den fungere også godt kold i madpakken, så lav endelig rigeligt :-)


Auberginetærte på farsbund med sprød urtesalat.
4 per.
BUND:
500 g. Svinekød, hakket
150 g. Løg
3 fed. Hvidløg
1 stk. Æg (L)
12 g. Salt, fint
50 g. Hvedemel (eller 1 spsk. FiberHUSK)
3/4 dl. Vand
1 spsk. Oregano, tørret
1 spsk. Timian, tørret
Peber

FYLD:
3 spsk. Olie
1 stk. Aubergine
1 stk. Løg
5 stk. Tomater
15 stk. Basilikumblade
5 stk Æg (L)
1 ½ dl. Mælk
1 kugle Mozzarella
½ tsk. Akacie honning
Salt
Peber

SALAT:
½ stk. Iceberg (eller små blandende salatblade)
1 håndfuld Purløg
1 håndfuld Persille
1 håndfuld Basilikum
1 håndfuld Ramsløg (eller andet hvis sæsonen ikke er for ramsløg)
2 stk. Peberfrugter, røde
20 - 25 stk. Oliven, sorte

DRESSING:
2 spsk. Olie
3 spsk. Citron, saft fra
2 spsk. Akacie honning
Salt
Peber

Start med at lave farsen til bunden:
Løget pilles og hakket meget fint. Det røres sammen med kød og salt. Peber, krydderier og æg røres i, sammen med melet. Tilslut tilsættes vand og farsen røres godt igennem og smages til. Den skal have en god fast konsistens.

Farsen kommes i et smurt fad, gerne tærtefad. Den fordeles i et jævnt lag, også op af kanterne. Mit fad var 35 x 21 cm.

Forbages ved 200o i 10 minutter.

Imens renses grønsagerne til fyldet:
Auberginen skæres i tern på ca. 1 x 1 cm. Løget hakkes groft. Tomaterne skæres i tern på samme størrelse som auberginen. Basilikumbladene rives groft fra hinanden.

En pande varmes op og olien kommes på. Aubergine og løg svitses heri, til det bliver sprødt og gyldent, ca. 5 – 10 minutter. Panden tages af varmen og tomaterne vendes i sammen med basilikumbladene. Det krydres godt med honning, salt og peber.
Æg og mælk piskes sammen i en skål.

Bunden tages ud af ovnen. Grønsagsblandingen fordeles herpå og mozzarellaen plukkes i små stykker ovenpå. Tilslut fordeles æggemassen over fyldet.

Bages ved 200o i ca. 25 - 30 minutter til æggemassen er stivnet.

Imens tærten er i ovnen laves salaten:
Icebergen snittes meget fint.
Purløg skylles, duppes tør og skæres i stykker på ca. 3 cm. Persillen skylles, dyppes tør og de groveste stængler fjernes. Basilikumbladene skylles forsigtigt og duppes tørre. Ramsløgene skylles, duppes tørre og rives i grove stykker.

Peberfrugterne grilles.  Jeg brugte min gasbrænder. Altså brændte skindet på dem, til det blev sort og boblet. Så kom jeg dem i en pose, lukkede den og lod dem ligge i 10 – 15 minutter. Herefter kan skindet fjernes. De skæres i tynde strimler.

Alle ingredienserne til salaten vendes sammen i en skål. Og i en anden skål piskes alle ingredienserne sammen til dressingen. Den smages til med salt og peber og dryppes over salaten.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: Tærten JA. Salaten NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 17. august 2015

Maskeret blomkål med masser af rejer

Der er bare nogle råvarer der går bedre sammen end andre. I min verden er dampet blomkål og rejer nogle af dem. Bliver der så tilsat en rød dressing, er det simpelthen noget af det bedste jeg ved.

Derfor får du idag min version af maskeret blomkål. Her er alle tre ting samlet og udgør derfor et rent gudemåltid i min verden. Jeg ved at mange servere kogte æg til. Jeg har istedet valg ekstra mange rejer :-P Men det kan du jo gøre som du best om. 

Jeg har skrevet tomater på ingredienslisten, men de er altså ikke at finde på billedet, for dem glemte jeg alt om da jeg ude for at handle. Normalt husker jeg dårligt, men lige fortiden er det altså ekstra slemt. 


Maskeret blomkål med rød dressing.
3 - 4 per.
1 stk. Blomkål, stort
½ stk. Iceberg
500 g. Rejer
200 g. Ærter
250 g. Cherrytomater
Salt
Peber
Ærteskud, til pynt – dild kan også bruges.

DRESSING:
400 g. Cremefraiche, 18 %
50 g. Ketchup
1 fed Hvidløg
2 tsk. HP sauce
2 tsk. Worcestershire sauce
Salt
Peber

Blomkålen skylles godt og de grønne blade fjernes. Det koges al dente i let saltet vand i ca.  10 – 15 minutter, alt efter størrelsen. Men prik i det med en spids kniv undervejs, så du har en føling med konsistensen. Herefter afkøles det, gerne i en sigte så al vandet løber fra.

Imens laves dressingen: Cremefraiche røres sammen med finthakkede hvidløg. Ketchup, HP sauce og Worcestershire sauce tilsættes og dressingen smages til med salt og peber. Den må gerne stå og trække smag så længe som muligt.

Inden servering snittet salaten fint og fordeles i bunden af et fad. Blomkålen lægges i midten og ca. 1/3 af dressingen hældes over. Der toppes med rejer og resten fordeles rund om kålen sammen med ærter og tomat. Tilslut pyntes der af med ærteskud.

Resten af dressingen servers i en skål ved siden af.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 16. august 2015

Appelsinfromage

Åhhh ved ikke helt hvad jeg skal skrive....eller hvordan :-) Jeg er bare glad i låget, har haft et par dejlige dage og det er længe siden sidst. Disse par gode dage er brugt på at køre tur i vores nye bil og en ny yndlings sang er fundet.

Det er ikke meget tid der er tilbragt i køkkenet, men så er det godt at have et "lille" lager af opskrifter liggende klar :-P Idag får du denne uges weekendguf. Og ja det er (igen) en med husblas i. Jeg er åbenbart blevet helt tosset med at lege med det :-)

Hører du til en af dem der er bange for at lave "vingummibamser" i fromagen, så kan jeg trøste dig med, at sådan har jeg osse haft det. Og da de på min læreplads fandt ud af at jeg undgik fromage-opskrifterne med fuld overlæg - ja, så kom jeg til at lave fromager en HEL arbejdsdag :-D

Appelsinfromage.
4 - 6 per.
5 bl. Husblas
4 stk. Æggeblommer
75 g. Sukker
5 g. Appelsin, skal fra (fra 1 stor)
1 ½ dl. Appelsin, saft fra (fra 2 – 3 stk.)
2 spsk. Citron, saft fra
4 stk. Æggehvider
3 dl. Piskefløde

PYNT:
2 dl. Piskefløde
Chokolade, mørkt

Husblassen lægges i blød i koldt vand, i mindst 10 minutter.
Imens piskes sukker og æggeblommer sammen til en lækker luftig æggemasse. Herefter piskes hviderne stive og fløden til en blød skum, i hver deres skåle.

Appelsinskal, – saft og citronsaft røres i æggesnapsen og den smages til.

Nu er det vigtigt at alt er klart inden du giver dig i kast med husblassen. Altså sprøjtepose, serverings-skåle, dejskraber osv. ligger fremme på bordet.

Så er du klar til at fiske husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.

Herefter tages gryden af varmen og lidt af appelsin-æggesnapsen røres i husblassen for at udligne temperaturforskellene. Husblassen hældes tilbage i den resterende appelsin-æggesnaps under konstant omrøring - her kan det være rart med et par ekstra hænder til hjælp ;-)

Bagefter vendes piskefløden i. Og tilslut de stiftpiskede æggehvider. Når fromagen er rørt godt sammen, kommes den i en sprøjtepose og fordeles i portionsglassene. Og ønsker du at servere i en skål, springer du bare sprøjteposen over og hælder det direkte i skålen.

Herefter stilles fromagen på køl, til den er stivnet, det tager minimum et par timer.


Lige inden servering, piskes ”pynt” fløden til skum, sprøjtes på fromagerne og der drysses med lidt revet chokolade.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 9. august 2015

Baconsmør

Er du en af dem der ligsom jeg (og de fleste andre i dette land :-D ) elsker bacon, så skal du prøve denne udgave af kryddersmør. 

Jeg har lavet en dobbelt portion og opbevarer den i fryseren, så skal det blot tages op og skæres i den ønskede mængde lige inden servering - det smager fantastisk oven på en grillet hakke bøf eller på nykogte kartofler.


Baconsmør.

100 g. Smør
5 sk. Bacon
Salt
Peber

Smørret tages ud af køleskabet 3 – 4 timer før du skal røre det.

Baconskiverne steges sprøde og afkøles på fedtsugende papir. Herefter hakkes det fint og røres i smørret, som smages til med salt og peber.

Smørret rulles til en pølse i et stykke husholdningsfilm. Lægges tilbage i køleskabet, men osse får at det bliver fast i konsistensen igen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  www.soendag.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Madbrød, i en bagekartoffel, på en bøf
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 8. august 2015

Syltede stikkelsbær med timian

Åhh for pokker, kender du ikke det, at du har alt for mange lækkerier liggende i venteposition og du kan ikke vælge hvad du vil vise frem først ???

Sådan har jeg det i disse dage, når jeg sidder og skal vælge dagens opskrift. Det er jo egentlig bare en kæmpe luxsus problem :-P Men der ligger bare så mange lækre, sjove og finurlige opskrifter og venter.

Nå, men jeg bliver jo nok bare nødt til at følge årstid og sæson, så du osse har mulighed for at afprøve lækkerierne. Derfor får du idag opskriften på syltede stikkelsbær. Idéen er faktisk lånt direkte fra Stine - den ene af de faste piger i Kantinen, hvor jeg er (tilbage igen) i praktik. Hun er uddannet kok og har mange anderledes input til hvad råvarer kan bruges til.

Mine stikkelsbær har nu stået en 14-dages-tid og idag har jeg så smagt på dem. Uhhhm, de er virkelig lækre. Søde og syrlige på samme tid. 
Skynd dig at lave en portion og gem den til de mørke og triste efterårsdage, hvor du trænger til nogle sommerminder. 
Mine bliver gemt dertil - jeg tror de vil gøre sig godt som tilbehør til en hakkebøf, flæskesteg eller på smørebrød.

Syltede stikkelsbær med timian.
1 glas
300 g. Stikkelsbær, modne

LAGE:
200 g. Sukker
2 dl. Lager eddike
2 dl. Vand
½ tsk. Salt
10 stk. Peberkorn
3 – 4 kv. Timian, frisk

Stikkelsbærerne skylles og enderne nippes af. De kommes i et skoldet og alkohol/Atamon-skyllet glas.

Alle ingredienserne til lagen kommes i en gryde og bringes i kog. Når sukkeret er opløst hældes lagen over bærerne. Låget skrues på og glasset sættes på køl. Skal gerne stå minimum 1 ugen inden brug.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 7. august 2015

Gammeldags æblekage

Weekendguf denne gang, bliver en ganske simpel gammeldags æblekage. Kræver ikke det store forberedelser, nemt at lave og smager altid fantastisk. 

Ha' en dejlig weekend i det danske sommerland :-)

Gammeldags æblekage med makroner.
4 per.
GRØD:
1 kg. Æbler
½ dl. Vand
1 st. Vanille
Sukker
Citron, saft fra

YDERLIGERE:
12 - 16 små Makroner
2 ½ dl. Piskefløde

Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og de skæres i mindre stykker. Vanillestangen halveres og flækkes, kornene skrabes ud.

Vanillekorn og –stang kommes i en gryde sammen med æbler og vand. Dette koges op og småsimre til æblerne er møre og udkogte. Grøden smages til med sukker og citronsaft. Herefter tages den af varmen og afkøles.

Inden servering samles kagen. Grøden fordeles i enten portionsglas eller en stor skål. Makronerne knuses og drysses over grøden. Fløden piskes til skum og anrettes øverst. Æblekagen kan pyntes med frysetørrede bær eller ribsgele.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Min egne opskrift
FRYSEEGNET: Æblekompotten er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  -

onsdag den 5. august 2015

En rigtig sommersalat

Selvom jeg længe har lavet de efterhånden meget omtalte ingrediens-indlæg, har jeg altså osse fået mad :-P Så der ligger faktisk allerede en del opskrifter og billeder klar til dig i mine gemmere. 

Idag får du en nem og lækker salat med spidskål. For da vi var til svendegilde for lidt tid siden, fik vi en noget ligende denne, som min søde Svigerinde var helt vild med. Så jeg måtte love at denne ville blive en af de første ting der kom på, når jeg gik igang med nye opskrifter. 

Så værsgo søde Tanya - Du kan sagtens undlade radisser og ærter :-P

Sommersalat med spidskål.
3 – 4 per.
175 g. Spidskål
100 g. Radisser
200 g. Ærter - gerne friskbælgede

DRESSING:
2 spsk. Olie – jeg brugte raps
3 spsk. Æbleeddike
1 spsk. Akacie honning
25 g. Dild
Salt
Peber

Spidskålen halveres, stokken fjernes og kålen snittes fint. Radisserne skylles, top og bund fjernes og resten af radissen skæres i tynde skiver.

Til dressingen hakkes dilden og røres sammen med de øvrige ingredienser. Den vendes sammen med spidskål, ærter og radisser og salaten smages til inden servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

tirsdag den 4. august 2015

Jordbærkage med chokolade

Så er jeg tilbage :-D

Endelig er jeg færdig med alle mine ingrediens indlæg. Jeg arbejder pt. på at lave en fane i toppen af siden, så de er nemmere at finde.
Bagtanken med alle disse indlæg er at gøre det nemt for dig at søge inspiration ud fra den enkelte ingrediens. Så jeg håber virkelig at du med tiden bliver glad for denne funktion :-)

Jeg synes vi skal have kage. Det skal da fejres at jeg langt om længe har færdiggjort de omtalte indlæg, men osse at sommeren er kommet tilbage til Danmark. (Og i samme øjeblik jeg skrev den sætning åbnede sluserne sig og himmel og jord stod i et her ved Casa Fangel :-P )

Pyt du får alligevel opskriften på den lækreste kage med jordbær. Jeg har lavet den med friske jordbær, men jeg er sikker på at frosne sagtens kan bruges. De kommes bare i dejen direkte fra fryseren. Det eneste du skal være obs på, er at bagetiden forlænges nogle minutter.


Jordbærkage med chokolade.

200 g. Smør
175 g. Sukker
3 stk. Æg
400 g. Jordbær, friske
100 g. Chokolade, mørk
1 tsk. Vanillesukker
225 g. Hvedemel
2 ½ tsk. Bagepulver

PYNT: Flormelis

Smør, sukker og vanillesukker røre lyst og luftigt sammen. Æggene tilsættes et af gangen og der røres godt mellem hvert.

Jordbærerne deles i mindre stykker og vendes forsigtigt i dejen, sammen med den groft hakkede chokolade. Mel og bagepulver sigtes i dejen og vendes forsigtigt rundt og den kommes i en smurt bradepande (23 x 33 cm.)

Bages nederst i ovnen ved 190o i ca. 20 - 25 minutter

Når kagen er helt afkølet drysses den på toppen med flormelis.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk Alletiders kogebog
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -