lørdag den 6. februar 2016

Satay kyllinge-spyd, peanutsauce og nudelsalat

Kan du mærke at vi begynder at gå imod lysere tider - det kan jeg og det det er fantastisk. Jeg kan mærke at det er godt for mit sind, med mere sol og ikke mindst fuglefløjt, når jeg er ude med drengene - lige til at blive i godt humør af :-D

Derfor ser vi idag frem mod det spæde forår med en opskrift fra grillen. Herhjemme er vi bestemt ikke gode til at bruge grillen om vinteren, så derfor er det altid ekstra skønt, når årets første måltid laves derpå. 


Satay kyllinge-spyd, penautsauce og nudelsalat.
4 per.
SPYD:
600 g. Kyllinginderfilet
MARINADE:
5 dl. Kokosmælk
4 spsk. Lime saft
8 tsk. Rød karrypasta
6 fed. Hvidløg

SALAT:
120 g. Nudler
1 stk. Bouillon tern, kylling
8 stk. Forårsløg
2 stk. Peberfrugt, rød
150 g. Sugarsnaps
60 g. Peanuts
Salt
Peber

SAUCE:
1 dl. Kokosmælk
1 dl. Peanutbutter
4 tsk. Rød karrypasta
1 tsk. Farin
3 spsk. Lime saft
1 spsk. Fish sauce
50 g. Peanuts

Dagen før servering:
Kyllingen trimmes for fedt og sener. Marinaden piskes sammen og kommes i en frysepose, sammen med kyllingen. Der slås en knude på posen og marinade og kylling blandes godt sammen. Herefter lægges den på køl til marinering. 

På serverings dagen:
Nudlerne, til salaten, lægges i kogende vand sammen med bouillonen, der lægges et låg på og de skal trække i 10 - 15 minutter.

Imens ordners grønsagerne - Sugar snapsene skylles og skæres i tynde strimler på den lange led. Forårsløget skylles og skæres i tynde ringe på skrå Og peberfrugten befries for kerner og blomsten i toppen og skæres i tynde strimler.

Vandet hældes fra nudlerne, koldt vand hældes over og de afkøles. Når de er kolde vendes de sammen med grønsagerne og peanuts. Salaten smages til med salt og peber.

Til saucen hakkes peanutsene groft og røres sammen med de øvrige ingredienser. Saucen smages til med fish sauce og limesaft.

Og så til spydene:
Hvis du bruger træspyd, skal de ligge i vand i 30 minutter inden de skal grilles, for at der ikke går ild i dem.
Kyllingen tages ud af posen med det marinade der nu hænger ved og spyddet stikkes igennem kødet.

De grilles 3 minutter på hver side - jeg brugte min grill, men en grillpande kan også sagtens bruges. 

Spydene serveres straks med nudelsalaten og peanutsaucen.


TIPS: Har du ikke tiden til at lade kyllingen ligge i marinaden natten over så kan du godt nøjes med et par timer.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Spyd & sauce: www.femina.dk - Salat: min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer: