tirsdag den 15. november 2016

Labskovs

Jeg har haft gang i Crockpotten igen. Denne gang var det en lækker labskovs, der fik lov at hygge sig deri i mange timer. 

Da jeg først havde sat den igang, kom jeg i tanke om at det måske godt kunne blive et problem at få kartoflerne til at koge ud. For netop det en Crockpot kan, er at gøre så grønsager og kartofler ikke koger ud og bliver smattede, selvom de de tilberedes i mange timer. 

Imens kødet simrede gik jeg i tænkeboks - jeg funderede over hvordan jeg kunne løse udfordringen. Det blev til at jeg skar mine kartofler i bittesmå stykker og gav dem et par omgange med et piskeris løbende og resultatet blev lige om jeg havde forestillet mig det. En lækker blød kartoffelmos med stykker af hele kartofler i. Mums siger jeg bare 😊 (yaerh bloggen kan nu lave Emojies)

Har du ikke en Crockpot, kan du sagtens lave retten, som en almindelig simreret i en gryde på komfuret. I så fald skal du sikker tilsætte lidt mere væske end der står i ingredienslisten, da der ved tilberedning i Crockpot ikke fordamper væske. Men hold øje undervejs og tilsætte løbende.
Jeg vil tro at kogetiden i en gryde vil være ca. 1 ½ times tid for kødet og ca. 1 times tid efter kartofler er tilsat. 
Kartoflerne behøves ikke at blive skåret i så små tern, som ved tilberedning i Crockpotten. Evt. kan du skæres halvdelen i små tern og de resterende i grovere, så det giver lidt struktur i den færdige ret.

Labskovs.
Ca. 4 per.
600 g. Oksekød – F.eks. klump, bov, tykkam
2 spsk. Olie – til stegning
450 g. Løg
20 g. Smør – til stegning
5 dl. Vand
2 tern Hønsebouillon
10 stk. Peberkorn
3 stk. Laurbær blade
1500 g. Kartofler – Gerne en melet sort, f.eks. bagekartofler
1 – 1 ½ spsk. Grov sennep
Salt
75 g. Koldt smør

TILBEHØR:

Kødet trimmes for sener og store områder med fedt. Herefter skæres det i mundrette tern på ca. 1 ½ x 1 ½ cm.

Løgene pilles og hakkes groft.

Smørret smeltes på en pande og løgene sauteres heri til de er klare og når de er færdige kommes de i Crockpotten.

Olien kommes på panden og kødet brunes godt af heri – gerne af et par gange, så det bruner og ikke koger.

Kødet kommes op til løgene, sammen med peberkorn, laurbærblade, bouillon og vand.

Crockpotten sættes på HIGH i 3 ½ time.

Imens skrælles kartoflerne og dækkes med vand – vent med at skære dem i tern til de skal bruges. Dette gøres for at undgå at ”skylle” stivelsen ud, det skal bruges til at jævne retten med.

Når tiden er gået, skæres kartoflerne i små tern på ca. ½ x ½ cm. og tilsættes i Crockpotten.

Den stilles på HIGH i 3 timer.

Herefter tjekker du kartoflerne om de er møre, er de ikke, gives de mere tid.

Er kartoflerne ikke kogt ud kan du enten mase nogle af dem ud med en ske eller piske retten igennem – det er meningen at konsistensen skal være som en tynd kartoffelmos, gerne med lidt kartoffelklumper i, så retten får lidt struktur.

Retten smages til med sennep, salt og måske lidt friskkværnet peber. Det kolde smør skæres i mindre tern og monteres i stuvningen.

Retten serveres med SYLTEDE RØDBEDER, SENNEP & rugbrød.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: SYLTEDE RØDBEDER, SENNEP & rugbrød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Laver skipperlabskovs i gryde. Bruger sprængt oksebryst (oftest købt i Fakta eller Aldi) Bruger bagekartofler - de koger mere ud - jævner evt. med kartoffelmospulver. Fryser ofte retten uden problemer :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lækkert og et godt tip med kartoffelmospulveret, tak for det <3

      Angående frysningen, har jeg valgt at skrive at den ikk kan fryses, da jeg synes at kartoflerne får en træls konsistens
      Knus Låvise

      Slet