torsdag den 31. marts 2016

Sæson - April

Imorgen siger kalenderen april måned og vi er for alvor på vej mod lunere tider. I skrivende stund sidder jeg med tv'et i baggrunden og har lige hørt at temperaturerne bliver 2 cifret den næste uges tid. I <3 it. 
Så overvejer virkelig at en stor del af weekenden skal bruges i haven :-D

Du får her april måneds sæson liste. Her kan du blandt andet se at der står ramsløg på. Mine, som bor i en krukke, er rigtig langt fremme. Men er du ikke så heldig at have dem i haven, skulle du måske tage familien med i skoven i weekenden og hamstre en masse lækre ramsløg. Men husk at ramsløg nemt kan forveksles med LINJEKONVAL & HØSTTIDLØS, som er giftige. Ramsløg skal dufte af hvidløg når du gnider på bladene. 

Råvarerne der står med grå skrift er links. Via dem kan du trykke dig videre til en side med alle mine samlede opskrifter med pågældende råvare ;-)

Ramsløgdressing

GRØNT:

Jordskok
Julesalat
Ræddike

URTER:

FRUGT:

FISK: (højsæson)
Blåmusling
Fjordreje
Havkat
Hornfisk
Stenbiderrogn
Torskerogn




INFO:
KILDE: www.raavareguiden.dk, www.aarstiderne.com, www.vom.dk, http://sanker.dk, www.groenttorvet.dk, www.2gangeomugen.dk, http://m.fisketegn.dk/ http://hafiska.dk

ANDET: De fleste fisk er tilgængelige hele året rundt, dog med nogle undtagelser, hvor de er fredet og gyder. Jeg vil her skrevet når spise-kvaliteten på de forskellige arter er bedst.

mandag den 28. marts 2016

Tærte med grønkål & kålpølser

Jeg håber du har haft en fantastisk påske og nydt de ekstra fridage du (måske) har haft.

Jeg håber du er klar og udhvilet til at starte hverdagen op igen imorgen. Jeg har her gjort det lidt nemmere for dig at vælge aftensmaden. 

Du får nemlig her en skøn hverdags ret, der er nem at gå til. Jeg har ladet mig inspirer af grønlangkål med kålpølser og så tænkt den ned i en tærte. Jeg lover dig den smager virkelig dejligt. Et ekstra plus er at vi lige endnu engang kan nyde det sidste af min yndlingsvinter grønsag, grønkålen, som for alvor er ved at være ude af SÆSON.



Tærte med grønkål & kålpølser
4 per.
1 port. Tærtedej – færdigkøbt eller følg din yndlingsopskrift
450 g. Grønkål, fra frost
400 g. Kålpølser
500 g. Hytteost
3 stk. Æg
150 g. Revet ost
Salt
Peber

DAGEN FØR SERVERING:
Grønkålen tages op fra frost og stilles til optøning.

PÅ SERVERINGSDAGEN:
Tærtedejen fordeles i smurt et tærtefad (28 cm. i diameter), og prikkes med en gaffel. Grønkålen vrides for væske og fordeles på dejen. Kålpølserne skæres i tynde skiver og lægges ovenpå kålen.
Hytteost og æg piskes sammen og krydres – hold igen med saltet da pølserne er salte i sig selv. Æggeblandingen kommes på tærten.

Bages ved 175o i ca. 30 minutter.

Så fordeles den revne ost over tærten og den kommes tilbage i ovnen.

Gratineres ved 225o i ca. 10 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 26. marts 2016

BLT sandwich

BLT betyder Bacon-Lettuce-Tomato, (altså bacon, salat og tomat på dansk) og er en klassisk amerikansk sandwich.

Jeg har aldrig spist sådan en sandwich før.............Jep, jeg ved det, total skandale :-D 

Så forleden, da sulten meldte sig og jeg vidste at brødskuffen indeholde det lækreste italienske (meget hvide :-P) brød, var der sandwich-cravings. 

Og da jeg alligevel var ved at stege bacon til Mandens frokost, kunne jeg jo ligeså godt stege lidt ekstra og endelig få smagt denne skøn-herlighed. 

Og dommen ??? Nomme nom siger jeg bare :-D



BLT sandwich.
1 per.
2 sk. Brød
5 – 6 sk. Bacon
1 tsk. Cremefraiche, 18 %
1 tsk. Dijonsennep
Salat – jeg brugte Iceberg og rucola
Tomat     
Salt
Peber

Baconen steges på en varm pande uden fedtstof til den er gylden og sprød. Herefter afkøles den på fedtsugende papir.

Brødet ristes og afkøles. Og imens røres en dressing af cremefraiche og sennep, den smages til med salt og peber.

Salaten skylles og deles i mindre stykker. Tomaterne skæres i skiver eller mindre stykker.

Brødet smøres med dressingen. Salaten lægges på den ene skive brød. Der toppes med baconskiverne og tomatstykkerne. Brødtoppen lægges på og den er klar til at spise.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 25. marts 2016

Farseret blomkålshoved med bacon

For et par somre siden var denne blomkålsbombe yderst populær og nærmest alle afprøvede den............. undtagen mig :-P 
Ikke at jeg ikke ville, for jeg havde den bestemt i tankerne. Men kender du det at selvom du har en ret i baghovedet som du gerne vil have afprøvet, så glider den langsomt helt ud for til sidst at forsvinde.

Det skete med denne bombe for mig. Men dukkede pludselig op igen, da jeg fornylig fandt det fineste lille blomkålshoved som ville egne sig perfekt til at pakke ind i fars og bacon. Så dette måtte jo afprøves. En sjov ret, der sagtens kan bruges som gæstemad, da det ser fint ud når der skæres i det.

Jeg har tidligere lavet denne mere hverdagsagtige udgave af FARSERET BLOMKÅL. Knap så festlig at se på, men smagen fejler bestemt intet.


Farseret blomkålshoved med bacon.
5 – 6 per.
1 stk. Blomkål – mit vejede 600 gram

FARS:
500 g Svinekød, hakket
275 g. Løg
1 stk. Æg (M)
100 g. Parmesan
50 g. Hvedemel
8 g. Salt
50 vrid på Peberkværnen
1 dl. Vand

PYNT:
400 g. Bacon, i skiver

Start med blomkålen:
Bladene fjernes og stokken skæres til så kålhovedet kan stå nogenlunde lige. Det kommes i en gryde og dækkes med vand. Tilsæt 1 tsk. salt. Låget lægges på og vandet bringes i kog. Lad det koge 1 minut. Herefter hældes vandet fra og kålhovedet afdryppes helt - lad det evt. ligge på et rent vistestykke et par minutter.

Så til farsen:
Løgene pilles og enten hakkes ultra fint eller blendes. Parmesanen rives fint.

Kød, løg, parmesan, æg, mel, salt og peber kommes i en skål og røres godt sammen – jeg brugte Kenny min Kenwood røremaskine. Vandet tilsættes ad et par gange, til farsen har en passende fast konsistens.

Så skal kålen pakkes ind:
Kålen stilles på stokken og pakkes ind i farsen, sørg for at den er jævnt fordelt over hele hovedet. Men husk også fars under hovedet.

Herefter skal farsen pakkes ind i bacon. Det lægges i et fad, evt. sammen med lidt vand, som kan bruges til sauce.

Steges ved 200o i ca. 60 minutter. Tjek evt. temperaturen på farsen den skal være 75o.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:Det kan også tilbedredes på grillen ved inddirekte varme til farsen har en kernetemepraur på 75o, det tager ca. times tid.

onsdag den 23. marts 2016

Græsk gratineret tomatfad

Husker du de der GRÆSKE KØDBOLLER, som du fik opskriften på igår ???

Dem spiste vi sammen med dagens opskrift og en portion SPRØDE FRITTER. Men faktisk kan dette gratineret tomatfad sagtens spises som en selvstændig vegetarret. Måske med et lækkert madbrød til.

Nå, men jeg ved ikke om du kender MADBLODS.DK, jeg mener ikke at have omtalt denne side før. Men i alt sin enkelthed går det ud på at man som madblogger kan tilmelde sig og så hver gang der udgiver et nyt indlæg popper det op derinde. Et rigtig godt sted, hvor jeg kigger dagligt og følger med hvad der sker i blog-verdenen.

Det er der, at jeg finder megen inspiration, bl.a. også til dagens opskrift. For det var derinde jeg så, at på bloggen TIL DORTE havde lavet hendes udgave af græsk inspirerede bønner. En ret som jeg så videreudviklede på. 
Du kan se originalen HER


Græsk gratineret tomatfad.
Ca. 4 per.
100 g. Hvide bønner, tørrede
100 g. Red kidney bønner, tørrede
2 stk. Aubergine
2 stk. Løg
4 fed Hvidløg
3 spsk. Olie, til stegning
2 ds. Hk. Tomater
1 ½ dl. Vand
100 g. Blandende urter, fra frost*
100 g. Oliven
1 tsk. Spidskommen, stødt
1 tsk. Koriander, stødt
Salt
Peber
100 g. Feta
1 stk. Mozzarella kugle

Dagen før servering:
De tørrede bønner sættes i blød i rigeligt koldt vand.

På serveringsdagen:
Vandet hældes fra bønnerne, de kommes i en gryde med frisk vand, lidt salt og evt. en bouillonterning. De koges til de er møre. Ca. 40 minutter. Herefter hældes kogevandet fra.

Auberginerne skæres i små tern på ca. 1 x 1 cm. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.

Olien varmes i en gryde og aubergine, løg og hvidløg svitses heri under omrøring. Dåsetomater, vand, urter og krydderier tilsættes. Saucen bringes i kog og skal nu småsimre i ca. 10 – 15 minutter.

Herefter tilsættes oliven og bønnerne. Saucen smages til og kommes i et fad, hvor feta og mozzarella fordeles på toppen.

Gratineres i ovn ved 200o i ca. 20 minutter.


TIPS: *I min urteblanding er der persille, oregano, timian, basilikum & hvidløg. Har du ikke disse på frost, kan du enten bruge samme mængde af friske + et par ekstra fed hvidløg. 
Eller 1 spsk. tørret af hver + et par ekstra fed hvidløg.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: https://tildorte.wordpress.com
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Alene som vegetarret eller som tilbehør til GRÆSKE KØDBOLLER
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

tirsdag den 22. marts 2016

Græske kødboller

Idag får du opskriften på disse skønne kødboller som er græsk inspireret.

Jeg har stegt mine på en pande, men nu hvor vi er på vej mod lysere tider vil du sagtens kunne lave dem på grillen også. Bare husk at du bruger træspyd, skal de lige lægges i vand en halv times tid før grillning, så der ikke går ild i dem.

Brug kødbollerne som tapas eller spis dem med TZATZIKI, SPRØDE FRITTER eller måske bare til en salat.


Græske kødboller.
Ca. 30 stk.
500 g. Svinekød, hakket
1 stk. Løg
3 fed Hvidløg
100 g. Blandende urter, fra frost*
100 g. Feta
1 stk. Æg (L)
½ tsk. Spidskommen, stødt
½ tsk. Koriander, stødt
50 vrid på Peberkværnen
6 g. Salt
Smør, til stegning

Farsen røres:
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Disse kommes i en skål sammen med kødet og røres sammen – jeg bruger Kenny min Kenwood røremaskine.

Æg, feta, urter og krydderier tilsættes og røres godt sammen. Farsen skal have en god fast konsistens.

Farsen må gerne hvile inden stegning, men er ikke et must.

Så skal kødbollerne steges:
Jeg vejede alle mine kødboller af på ca. 30 gram og trillede dem til små kugler. Bagefter varmede jeg en pande op og smeltede en god klat smør deri. Når det er bruset af steges kødbollerne heri ca. 3 – 4 minutter på hver side.


TIPS: *I min urteblanding er der persille, oregano, timian, basilikum & hvidløg. Har du ikke disse på frost, kan du enten bruge samme mængde af friske + et par ekstra fed hvidløg. 
Eller 1 spsk. tørret af hver + et par ekstra fed hvidløg.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: GRÆSK GRATINERET TOMATFAD eller i pitabrød med salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 21. marts 2016

Ramsløgdressing

Det er så småt ved at være tid for ramsløg, vores egen nordiske hvidløg.
Jeg elsker dem - de dufter og smager så skønt. Og så kan de bruges til alverdens ting. 

Mangler du inspiration til at bruge dem, så kig HER.

I min samling mangler der en dressing, så den får du idag. En sart lysegrøn sag, men smæk på smagen.


Ramsløgdressing.
3 - 4 per.
125 g. Cremefraiche, 18%
25 g. Ramsløg blade (ca. 10 stk.)
1 – 1½ tsk. Citron, saft fra
Salt
Peber

Ramsløg bladene skylles og duppes tørre. De kommes i minihakkeren sammen med cremefraiche. Dette blendes til bladene er helt finthakkede. 

At cremefraichen bliver blendet gør at den bliver tynd, bryder du dig ikke om det, kan du nøjes med at blende 25 gram af cremefraichen sammen med bladene og så vende sammen med resten bagefter. 

Dressingen smages til med citronsaft, salt og peber.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 19. marts 2016

Snackstænger med banan

Vi holder en stille rolig weekend her i Casa Fangel. Manden er nedlagt med sygdom, samt smerter i ryggen og jeg er så heldig at jeg har fået mig en lettere forstuvet ankel. Takket været min elskede Kampvogn :-P 

I torsdags var det tid til tjek hos Dyrlægen med begge drenge. Anne, vores søde dyrlæge, havde kun set billeder af Ejnar på Facebook, så nu var det til til at møde lækkerheden IRL. 

Vi tog afsted i god tid for så passede det med at vi kunne gå en lille tur inden, der er så dejlige omgivelser omkring hvor vores Dyrlæge bor. Da vi kommer tilbage kan Watson se at er er mennesker inde i klinikken og så får han travlt. Han hiver mig afsted, så jeg vrider om på den ene fod. 

Nå, men begge drenge blev vaccineret, vejet og tjekket. Og de var (selvfølgelig) begge fine, Ejnar må dog godt lige tabe sig en smule. En ting vi egentlig godt vidste. Men det skal nok komme når vejret bliver varmer og han begynder at komme noget mere ud at gå sammen med Watson og jeg.
Men jeg er så optaget af drengene under besøget, at jeg faktisk først opdager at jeg har ondt i foden, da vi er på vej hjem igen :-P

Så du kan næsten regne ud at jeg har tilbragt de sidste par dage med benet oppe. Heldigvis er det kun en meget let forstuvning/-vridning for den er allerede meget i bedring. Og egentlig så priser jeg mig bare lykkelig for at jeg har en hund der elsker at komme til dyrlægen. Men de er nu osse helt fantastiske <3

Snackstænger med banan.
20 stk.
300 g. Banan – uden skræl
1 stk. Æg (L)
250 g. Havregryn
50 g. Sesamfrø
50 g. Chiafrø
100 g. Mandler
100 g. Figner, tørrede

Evt. 75 g. Mørk chokolade

Stænglerne fjernes på fignerne og de skæres i mindre stykker. De røres sammen med de øvrige ingredienser og dejen fordeles i en papirbeklædt form på ca. 15 x 20 cm.

Bages ved 150o i ca. 20 minutter. 

Herefter afkøles de og skæres i passende stykker. Og kan evt. dekorers med smeltet chokolade.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 18. marts 2016

Vanillepulver

I efteråret købte jeg en stor portion lækre vanillestængler af Lærke-Musen. Da jeg modtog dem, blev de puttet i en gammel marmeladeglas med en god sjat rom i bunden, det skulle gøre dem bløde og give dem en lang holdbarhed.

Jeg har brugt flittigt af dem og efter at have tømt dem for korn, har jeg gemt de tomme stængler. Og der var selvfølgelig en bagtanke med gemmeriet. Jeg har nemlig længe haft hjemmelavet vanillepulver skrevet på To-try-listen. Jeg var nemlig solgt da jeg så at Lene fra SPISESTUEN, havde lavet det. 
Jeg er stadig fan, total STOP MADSPILD og god udnyttelse af råvarerne.


Vanillepulver.

Tomme vanille stængler tørres i dehydrator i 8 – 10 timer ved 50o til de er knastørre. Herefter afkøles de og blendes til pulver.

De kan også tørres i ovnen ved laveste temperatur den kan stå på. Her skal du lade ovndøren stå på klem, så fugt kan komme ud. Det tager ca. samme tid som i dehydratoren.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://spisestuen.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

tirsdag den 15. marts 2016

Chicken tikka

Vi elsker indisk mad herhjemme, men laver det faktisk aldrig ikke selv. 
Hvorfor vi ikke har givet os i kast med det selv før, ved jeg egentlig ikke. Men det skal der laves om på og det kan jo kun gå galt :-D 

Vores første forsøg blev en af vores yndlings retter hos take awayen, nemlig chicken tikka. Og det blev faktisk ganske vellykket, så vi skal helt sikkert prøve nogle andre indiske favoritter en anden gang.

Vi fik kogte jasminris og hjemmebagtNAANBRØD til.

Chicken tikka.
4 per.
500 g. Kylling uden ben og skind

MARINADE:
1 dl. Yoghurt, naturel
8 fed Hvidløg
2 tsk. Ingefær, stødt
2 tsk. Garam marsala
1 tsk. Gurkemeje
1 tsk. Cayenne peber
2 tsk. Flagesalt, groft – Jeg brugte Maldon
4 – 5 spsk. Lime, saft fra

SAUCE:
200 g. Løg
4 fed Hvidløg
2 tsk. Ingefær, stødt
1 tsk. Gurkemeje
1 stor ds. Tomatpuré
1 spsk. Lime, saft fra
3 – 4 dl. Vand
2 dl. Piskefløde
Salt
Olie – til stegning

Start med at marinere kyllingen:
Yoghurten røres sammen med alle krydderierne i en skål. Kyllingen skæres i strimler og vendes heri. Marinaden stille i køleskab i minimum en time, men gerne længere.

Kylling og marinade kommes i et fad.


Steges ved 250o i ca. 15 minutter.

Imens laves saucen:
Løgene skrælles og hakkes groft. Hvidløgene pilles og hakkes fint.

Olien kommes i en gryde og varmes op. Løgene sauteres heri til de er gennemsigtige. Hvidløg, ingefær, gurkemeje, tomatpure og limesaft tilsættes, sammen med vand og saucen bringes i kog. Lad den småsimre i 5 – 10 minutter hvorefter kyllingen og marinaden hældes i saucen, sammen med fløde. Saucen varmes igennem og smages til med salt. Er den for tyk tilsættes lidt ekstra vand.



INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: NAANBRØD
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 14. marts 2016

Koldskåls-chiagrød

Jeg er helt sikkert ikke den eneste der glæder mig til sol og sommmer....og koldskål :-D

For mig fungere koldskålen simpelthen ikke som et måltid. Heller ikke selvom det er rasende varmt. Jeg bliver simpelthen alt for sulten alt for hurtigt igen. Men det har jeg nu fundet en løsning på, nemlig som chiagrød.

Så indtil vi får hedebølge, tager jeg forskud på koldskålsglæderne og spiser den som morgenmad :-)


Koldskåls-chiagrød.
2 per.
3 dl. Kærnemælk
5 spsk. Sukrin
2 st. Vanille
½ stk. Citron, skal fra
1 spsk. Citron saft
6 spsk. Chiafrø
200 g. Græsk yoghurt

Dagen før servering:
Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i lidt at Sukrinen for at skille kornene ad.

Kærnemælk, vanilleSukrin, Sukrin, citronskal, -saft og chiafrø røres sammen og stilles på køl natten over.

På serveringsdagen:
Den græske yoghurt tilsættes til grøden og den smages til inden den serveres, gerne med lidt frugt eller bær.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Mysli, bær og frugt
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 13. marts 2016

Toffifee kage

Kender du det, lige pludselig dukker der de lækreste ting op i dit newsfeed på de sociale medier ?????

Det er denne kage et resultat af :-P 

At det hedder en Toffifee kage, har egentlig ikke noget med selve kagen at gøre, for der er ingen Toffifee i selve kagen eller cremen. Den er kun pyntet med dem, men derfor er det nu en rigtig god kage alligevel. Lækker svampet og med god chokoladesmag. Nødderne i cremen er med til at give lidt knas.

Kagen er bedst, hvis den lægges sammen dagen før den skal spises. Pyntningen gøres på serverings dagen.




Toffifee kage.
10 - 12 port.
KAGE:
3 stk. Æg (M)
3 spsk. Vand, koldt
100 g. Sukker
75 g. Hvedemel
25 g. Majsstivelse
15 g. Kakao pulver
1 tsk. Instant kaffe pulver
10 g. Bagepulver 

CREME:
250 g. Mørk chokolade
200 g Nougat
7 ½ dl. Piskefløde
100 g. Hasselnødder

PYNT:
1 tsk. Kakao pulver
24 stk. Toffifee chokolader

Start med cremen:
Fløden bringes i kog ved svag varme. Imens hakkes chokoladen fint og nougaten skæres i små tern. Disse kommes i en skål og den kogende fløde hældes over.  Der røres i blandingen til chokolade/nougaten er smeltet og cremen er blevet glat. Hvis du synes de helt små klumper er svære at få opløst, så giv cremen en tur med dit piskeris.

Herefter hældes cremen i en beholder med stor overflade, jeg brugte et fad på ca. 20 x 30 cm. Dette gør at cremen hurtigere bliver kold.
Cremen sættes på køl, gerne 3 – 4 timer, det er vigtigt at den er køleskabskold når du skal bruge den.

Så til kagen:
Start med at dele æggene i blommer og hvider.

Hviderne og det kolde vand piskes stive i en røremaskine eller med en håndmixer. Herefter drysses sukkeret i, ad flere gange, og der piskes til det er opløst. Æggeblommerne røres i en ad gangen.

I en anden skål vejes hvedemel, majsstivelse, kakao, kaffe og bagepulveret af. Dette sigtes i æggeblandingen og vendes forsigtigt rundt.

Dejen kommes i en smurt springform (24 cm. i diameter) Jeg kom bagepapir i bunden af min, som var sat fast mellem bund og ring.

Bages ved 175o i ca. 20 – 25 minutter. Herefter afkøles kagen - den skal være helt kold.

Samling af kagen:
Hasselnødderne ristes på en varm pande uden fedtstof til de er gyldne. Herefter kommes de i et rent vistestykke og de løse skaller nulres af. Nødderne afkøles og hakkes.

Cremen kommes i en skål og piskes let, så den bliver luftigere – men pas på ikke at piske for meget så skiller den og bliver grynet. Nødderne vendes i cremen.

Kagen deles i to - top og bund. Bunden lægges på serverings fadet. Halvdelen af cremen fordeles på bunden i et jævnt lag, toppen lægges på og resten af cremen fordeles oven på den.

Jeg brugte min justerbare kagering, som jeg havde foret med kageplast til at støtte kagen. Men du kan sagtens bruge den springform som du bagte kagen i, eller helt undvære, så får kagen bare et lidt mere rustikt udseende.

Pyntning:
På serveringsdagen drysses overfladen af kagen med kakao, dette gøres nemmest med en lille sigte. Og Toffifee chokoladerne fordeles på og omkring kagen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.foodboard.de
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 10. marts 2016

Bagte blomkål med parmesan

Ohhhh my........ jeg har fundet et ny yndlings-tilbehør til vores varme aftensmad. Vi er så begejstret for det, at vi har spise det 4 gange på 1½ uge :-P 

Jep, jeg lyver ikke, de er virkelig gode. Faktisk så gode at selv kartoflerne godt kan skiftes ud med disse, men så skal du nok lave en dobbelt portion, for pludselig er fadet altså tomt :-D

Jeg lavede mine i Actifryen, men du kan sagtens bruge din ovn istedet, jeg har lavet en vejledning til begge.


Bagte blomkål med parmesan.
2 – 3 per.
800 g. Blomkål
½ dl. Olivenolie
Salt
Peber
Parmesan

Dækbladende fjernes på blomkålene. Den skylles og skæres i mindre mundrette stykker. Herefter tørres de i et rent viskestykke og kommes i en frysepose, sammen med olie, salt og peber. Der slås en knude på posen og det hele vendes rundt så det fordels på blomkålen. 


I Actifry:
Blomkålene kommes i panden med drejearmen i.
Steges i ca. 20 minutter.

I ovn:
Blomkålen fordeles på en papirbeklædt bageplade.
Bages ved 200o i ca. 25 -30 minutter. Vend i dem undervejs og prik også i dem, de skal være møre, men have bid.


Når de er færdige, kommes de i et serverings fad, revet parmesan drysses over. Og server straks.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.webopskrifter.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 7. marts 2016

Sæson - Marts

Endelig siger kalenderen forår. Mine ramsløg, estragon og purløg er så småt begyndt at kigge frem - jeg elsker simpelthen denne tid på året hvor alle tingene begynder at spirer. 
Alt imens kartoflerne ligger til forspiring og tomatfrøene (forhåbentlig) snart begynder at spirer, får du er sæsonlisten for marts måned.

Råvarerne der står med grå skrift er links. Via dem kan du trykke dig videre til en side med alle mine samlede opskrifter med pågældende råvare ;-)

Rygeost salat


GRØNT:
Jordskok
Julesalat
Ræddike


FRUGT:


FISK: (højsæson)
Blåmusling
Stenbiderrogn
Torskerogn




INFO:
KILDE: www.raavareguiden.dk, www.aarstiderne.com, www.vom.dk, http://sanker.dk, www.groenttorvet.dk, www.2gangeomugen.dk, http://m.fisketegn.dk/ http://hafiska.dk

ANDET: De fleste fisk er tilgængelige hele året rundt, dog med nogle undtagelser, hvor de er fredet og gyder. Jeg vil her skrevet når spise-kvaliteten på de forskellige arter er bedst.