tirsdag den 31. maj 2016

Couscousvafler med cheddar

Så har jeg igen haft gang i min FØDSELSDAGSGAVE, jeg er simpelthen SÅ glad for den. 

Snack collectionen (som endnu ikke har et navn) blev brugt til at trylle en rest couscous om til en omgang vafler. 

Vaflerne blev toppet med salat og grønsager - lige hvad grønsags skuffen indeholdt. Stegt og godt krydret hakket oksekød og tilslut toppet med en lækker CREMEFRAICHE DRESSING.

Der var en enkelt firkant til overs, den spiste jeg som natmad med lidt gravad laks på - uhhhmmm det var (også) et hit :-D


Couscousvafler med cheddar.
3 stk.
300 g. Couscous - tilberedt og afkølet
3 stk. Æg (L)
75 g. Cheddar, revet
20 g. Hvedemel
½ dl. Mælk
Salt
Peber
Friske krydderurter – jeg brugte oregano & timian

Couscousene piskes igennem for at gøre dem løse. Æg og cheddar tilsættes og piskes ud i grynene. Mel og mælk tilsættes tilslut sammen med urter, salt og peber. Og det hele piskes godt sammen til det har en jævn konsistens.

Vaflerne bages sprøde og gyldne - brug pladen til "belgiske vafler". 




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 29. maj 2016

Brombærkoldskål

Jeg har fuld gang i at få tømt ud i fryseren for bær fra sidste år, inden den (forhåbentlig) skal fyldes med en masse lækre nye fra i år. 

Derfor ville jeg lave lidt frugtkoldskål og afsted det gik på rov i fryseren. De første bær jeg stødte på var stikkelsbær. Men dem har jeg allerede en anden plan med, så derfor blev det brombærerne som var de næste jeg fandt.

Tænkte mig kun om et øjeblik om det ville fungere. Da jeg var i lære i sin tid, blev der lavet proteinrige koldskåler på mange forskellige slags bær og frugter, dog ikke lige brombærerne.

Hvis du nu ikke er til "klumper" i din koldskål - altså ud over kammerjunkerne måske :-P - så sigter du bare kompotten, inden den sættes på køl.

Brombærkoldskål.
Ca. 1 l.
KOMPOT:
500 g. Brombær, fra frost
100 g. Sukker
2 st. Vanille

YDERLIGERE:
1 l. Kærnemælk

Start med at koge kompotten:
Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.

Brombærerne må gerne være optøet, men det er ikke en nødvendighed. Så bringes kompotten bare langsomt i kog ved svag varme. 

Bærerne, vanillesukker, de tomme vanillestænger og den resterende mængde sukker kommes i en gryde og det bringes i kog. Lad kompotten småsimre til bærrene brister og lad den koge en smule ind, så det får en dejlig tyk konsistens. 

Smag kompotten til og fjern vanillestængerne, inden du hælder den over i en anden beholder og stiller den i køleskabet.

Og så til koldskål:
Når kompotten er helt kold, piskes kærnemælken i og det smages til. Lad gerne koldskålen stå og trække natten over, det gør noget ved smag, farve og så får det en tykkere konsistens. 


TIPS: 
For en kortere afkølingstid kan du komme kompotten i en beholder med stor overflade.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 28. maj 2016

Gammeldags rabarberkage


Jeg får simpelthen ikke blogget al det jeg gerne vil, men sådan er det jo indimellem. Nogle gange er det hovedet der ikke magter det og nogle gange er det "bare" IRL-livet" og derved døgnets timer der er for få. Når vi når søndag aften plejer jeg at lægge en plan for ugen i forhold til hvad jeg gerne vil have skrevet, men når sjældent mine planer :-P

I denne uge er det en blanding af både hovedet og IRL-livet der spillede ind. Men netop for at forbedre tilstanden i mit hoved "tvang" Manden mig i torsdags ned til Ismulerne, der hvor jeg også nåede at været på et par ture i efteråret.

Jeg kom med på en tur på halvanden time. Det var skønt og denne gang fik jeg et par positive oplevelser med at galopere. Jeg red på Fluga - en utrolig skøn og virkelig spændende hoppe at ride. Jeg brugte meget ben og sæde, hvilket hun gav virkelig god respons på, en respons jeg ikke har følt på samme måde hos andre heste.

FLUGA

Da vi kom tilbage fra tur, kom et af stedets ejere og spurgte om jeg havde tid og lyst til at hjælpe med at hente et par heste fra sommerfold. 
JA DA, det ville jeg gerne. Så jeg fik denne gang Glanni, ham som jeg havde min allerførste tur på hos dem i efteråret. En fornøjelse at ride ham igen <3

Vi red afsted af små stier inde i skoven, skide sjovt :-D Vi kom frem til den skønneste eng, nærmest lige inde midt i skoven, hvor hestene går på fold. Dorte fik dem fanget og fragtet ud til mig, der stadig sad på Glanni, samtidig med at jeg holdt de øvrige heste. 
Hjemad tog vi landevejen - D på Lækur med to håndheste, en på hver side. Og mig på Glanni, med Fengur (som jeg også har redet) som håndhest. 

Jeg har aldrig prøvet at ride med håndhest før, men de er så velopdragen de heste dernede, så han blev pænt ved min side......ihverfald det meste af turen :-P 
For pludselig var Dorte en lille stykke foran os og Glanni synes de var for langt væk, så han satte i galop og det samme gjorde Fengur. 
Fengur var pludselig et hoved foran os, alt imens jeg tabte bøjlerne. Jeg fik dem stoppet uden at falde af, fik samlet bøjlerne op og afsted det gik igen og vi kom hjem i samlet trop.

Så første ridetur i år blev på ca. 2½ - 3 timer, det var så skønt for mit hoved. Kroppen her dagene efter er træt og øm, men på den gode måde. Og jeg kan mærke at jeg hurtigt kan blive afhængig igen.


Well, nu skal det hele ikke gå op i hest, så jeg har været i haven og trække rabarber. Jeg flyttede mine rabarberplanter i efteråret, så disse 450 gram er nok det eneste jeg får ud af dem i år, men bare det at kunne gå ud i have og hente rabarber af egen høst, det er altså lidt skønt <3



Det er altså ikke altid sjovt at være en nysgerrig mule,
når man har en mor der er madblogger
og skal tage billeder på de underligste steder :-D

Gammeldags rabarberkage.
4 per.
GRØD:
450 g. Rabarber
1 dl. Vand
2 st. Vanille
115 g. Sukker - måske mere
1 spsk. Maizena – til jævning
1 spsk. Vand – til jævning

YDERLIGERE:
100 g. Makroner
2 dl. Piskefløde

Start med grøden:
Rabarberne skylles for jord og skære i stykker på ca. 1 cm.

Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af sukkeret for at skille kornene ad.

Rabarber, vand, vanillekorn, tomme vanillestænger og 2/3 del af sukkeret kommes i en gryde og bringes i kog. Det skal nu småsimre til rabarberne er møre.

Maizena og vand til jævning røres sammen og hældes i blandingen under omrøring. Grøden skal herefter koges igennem 2 – 3 minutter for at fjerne melsmagen. Den smages til med sukker, hældes i en skål – gerne med stor overflade, så afkøles den hurtigere - og sættes på køl.

SAMLING:
Når grøden er helt kold, fordeles den i fire styks portionsglas. Makronerne knuses og drysses over. Fløden piskes til skum som fordeles ovenpå makronerne. 

Lad gerne kage trække et par timer inden servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA - grøden er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 23. maj 2016

Tomatsalat i Ajvar-dressing

Inspiration til tilbehør til lune sommeraftner ved grillen, kan man da altid bruge ikk' ??

Det kan jeg ihvertfald ikke få nok af - jeg har bunker at god inspiration liggende. Både på online, i kogebøger og magasiner. 

Derfor får du også en ide til en salat idag. Det er godtnok ved at være nogen tid siden vi fik den, men pyt med det. Opskriften holder stadig. Faktisk så meget at jeg er sikker på at salaten vil nå nye højder, hvis man tilsatte lidt kogte kartofler - altså drible den om, til en slags kartoffelsalat.


Tomatsalat i Ajvar-dressing.
4 per.
3 stk. Tomater, i grove stykker
1 – 2 stk. Peberfrugt, rød, i tern
1 stk. Avocado, i tern
100 g. Oliven, sorte
125 g. Feta, i tern
1 dl. Cremefraiche 18%
2 - 3 spsk. Ajvar
Salt
Peber

Tomaterne skylles og skæres i grove stykker. Frøstol og blomsten fjerne på feberfrugten og resten skæres i tern. Avokadoen halveres, stenen fjernes, frugtkødet tages ud af skallen og skæres i grove tern.

Cremefraiche og Ajvar sammen til en dressing. Grønsager, oliven og feta vendes i og salaten smages til med salt og peber.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 22. maj 2016

Se lige hvad jeg har lavet

 ...(og spist :-P )



Herhjemme i Casa Fangel er ugen veloverstået for to styks fødselsdags-børn, der åbenbart har været både søde og artige. 

Ihvertfald set ud fra vejret. Vi (Watson & jeg) havde ellers spået at der ville komme snestorm hen over Fyn fra i onsdags, hvor Watson fyldte 2 år. Og så først slutte fredag ved midnat, når min fødselsdag sluttede :-D Men vejret har været skønt, så vi har virkelig været artige :-D

Watson fejrede vi med ekstra lækker mad (hvis det overhoved kan lade sig gøre) Og så fik han lov at slikke piskeriset fri for flødeskum - lidt ekstra flødeskum faldt der vist osse af.

Det var meningen at vi skulle have holdt fødselsdag i fredags, for den nærmeste familie. Men den har vi måtte udskyde på ubestemt tid, da både Mandens helbred og mit hoved overhovedet ikke er på toppen i disse dage. 
I stedet blev det en stille rolig fødselsdag for mig herhjemme i Casa Fangel, med afslapning og store røde bøffer til aftensmaden.

Gaver det fik jeg også et par stykker af. Af Manden og drengene fik jeg Tefal Snack Collection. En ting jeg virkelig har ønsket mig LÆNGE. Jeg synes det er så smart at pladerne deri kan udskiftes og derved bruges til flere forskellige ting. Det gør at jeg nu kan minimere min meget store maskinpark med et par stykker :-P

Derudover fik jeg et mandolinjern, hvor jeg selv kan indstille tykkelsen på. En ting som også stod på ønskelisten.


Når jeg nu havde ønsket mig den Tefal-ting så længe, var jeg jo "tvunget" til at afprøve det med det samme :-P Så derfor det blev det til en omgang belgiske vafler.



Belgiske vafler med citron & vanille.
Ca. 8 stk.
300 g. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
1 knsp. Salt
75 g. Sukker
1 stk. Citron, skal fra (5 gram)
½ tsk. VANILLEPULVER
100 g. Smør
2 stk. Æg (L)
½ l. Mælk

Smørret smeltes og afkølet let.

Æg og mælk piskes sammen.

Alle de tørre ingredienser blandes sammen og æggeblandingen røres i, sammen med smørret. Du skal røre/piske til du har en ensartede konsistens. Jeg gav det lige en tur med stavblenderen.

Herefter bages vaflerene til de er sprøde og gyldne.


TIPS: 
Har du ingen vanillepulver, kan du bruges kornene fra 1 stang vanille istedet




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Folder fra Tefal
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Marmelade, sukker, flødeskum, is
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 14. maj 2016

Tzatziki med feta

Dagens opskrift er ikke nogen form for raket videnskab, det er bare en næsten helt almindelig TZATZIKI, hvori der er rørt noget feta. 

Når jeg skriver næsten er det fordi at jeg i min almindelige udgave kommer tørrede dildspidser i, men mon ikke at det også ville passe godt i denne nye udgave ??

Nå, men her har du mit lille lille tip til at twiste din tzatziki. Jeg elsker i forvejen tzatziki, men denne udgave er bare lige et nummer bedre <3


Tzatziki med feta.
2 per.
100 g. Græsk yoghurt, 10 %
50 g. Feta
½ stk. Agurk
1 fed Hvidløg
Salt

Fetaen moses groft med en gaffel. Agurken rives groft og vandet vrides ud. Hvidløget pilles og rives fint.

Alle disse røres sammen med yoghurten, som smages til med salt. Lad den gerne stå og trække lidt inden servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 13. maj 2016

Bananis

Når det er sol, sommer og dejligt varmt, som der har været de sidste par dage, er der jo helt klart istid. Og når frugtkurven indeholder et par godt modne bananer, der råber "Brug mig, brug mig", hvad er så mere oplagt end at lave en gang bananis :-D

Jeg kastede et blik på DENNE opskrift hos Klidmoster, og gjorde som jeg plejer: Tilføjer lidt, fjerner en smule, samt skruer op og ned, så det passer til min mund og indhold i mine skabe.

Jeg har brugt 300 gram banan - renset vægt - i min udgave, men synes at isen var alt for blød efter en tur i både ismaskine og fryser, så derfor har jeg nedjusteret mængden en smule i opskriften.



Bananis.
Ca. 1 l.
250 g. Banan, renset vægt
1 ds. Kondenseret mælk
2 ½ dl. Piskefløde
1 - 2 tsk. Citronsaft

Bananerne skrælles og blendes til en glat pure med ½ dl. af fløden. Herefter røres den kondenserede mælk og resten af piskefløde i, til det får en jævn konsistens. Ismassen smages til med lidt citronsaft.

Isen skal nu på frost. Enten i en ismaskine, men kan også sagtens indfryses i en form direkte i fryseren. Den kondenserede mælk skulle gøre at der ikke vil blive dannet iskrystaller, så derfor er det ikke nødvendigt at røre i det under indfrysningen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Øhhh JA
SERVERES MED: Chokoladesauce eller blot hakket mørk chokolade
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 12. maj 2016

En tidlig maj rundtur i haven 2016

En aften for en lille uges tid siden gik drengene og jeg i haven. Drengene for at lege med bold og mig for at tage billeder af dem.

Jeg tog også lige en kort rundtur med kameraet i haven. Egentlig fordi jeg havde lovet Lærke-musen et par billeder, men så blev jeg enig med mig selv om at du da også skulle se dem - jeg lover stadig at der kommer en omgang mere, når det hele bliver lidt grønnere og der er kommet mere gang i alle planterne.

Men med dette skønne fantastiske vejr vi har haft de sidste dage, så kan jeg allerede nu se, hvor meget der allerede er sket på de dage der er gået siden jeg har taget disse billeder. Det er sådan en dejlig tid.


Æbletræet lige inden det begynder at blomstre.

Og himlen var så skøn blå.

De er simpelthen så nysgerrige de små muler :-D

"Hey moar - hva er det her for en plomst ???"

Ejnar er begyndt at blive meget mere selvstændig,
men lærer stadig mange ting
(og unoder) af Bæstet aka Watson.

Jordbærbedet i det røde bassin er blevet Watson-sikret -
han tisser dem nemlig gerne til døde :-D


I spandende til højre på billedet har vi kartofler - 17 spande blev det til. 

Foran gitteret har vi hvidløg og dild. 
Til venstre har vi en murebalje med jordbær i.


Forrest jordbær - bagerst lige en murebalje med kartofler, 
hvis nu de 17 spande ikke var nok :-P

"Hey moar skal du osse tage billeder af den her dims ???"

Dimsen er en brombærbusk :-D

Brombærbusken ses først i billedet. 
I midten er det en ribs- og den sidste er en stikkelsbærbusk.
  
Rabarber, både jordbær- og vinrabarber.

Der kan vist godt blive til en kage af dem i weekenden :-D

Og så er vagthunden på spil,
der var nemlig nogen der var så flabet

 at gå forbi HANS hus på HANS vej  :-D 

Ejnar har det kølige overblik over haven :-D

Ingrid Marie æbletræet med jordbær i bunden. 
I baggrunden ses haven og den smukkeste rapsmark.

Yderst til venstre ses æbletræet, i midten har vi en hindbærbusk 
og den sidste balje er solbær.

Og så er kapilærkasserne gjort klar til tomater.


Her ses de 17 spande med kartofler i :-D

Der sker lidt i potterne <3


onsdag den 11. maj 2016

Sommersalat med korn & fennikel

Vi nyder - eller udnytter hedder det nok snarer - de skønne sommerdage, der vælter hen over Danmark i disse dage. Vi ved jo alle hvor hurtigt det vender igen. Derfor laver vi i øjeblikket nærmest al vores mad på grillen. Og derfor får du en skøn sommersalat, der passer fremragende som side-dish til diverse stykker kød fra grillen. Vi spiste en grillet kotelet til.

Vi har vel alle nogle råvarer vi bryder os mindre om end andre. Min mund kan blandt andet ikke lide rosmarin, frisk koriander og indmad. 
Derudover havde jeg, for ca. 15 år siden, en rigtig træls episode med frisk fennikel. Siden da har jeg simpelthen ikke turde at begive mig ud i den igen. Men "de kloge" siger jo at vores smagsløg forandre sig gennem hele livet, så nu mente jeg at det var tid igen til at prøve at smage den, derfor sneg der sig en enkelt ned i indkøbskruven forleden.

Og ved du hvad ?? Det var faktisk helt ok, den bliver nok aldrig min yndlings grønsag som jeg kan sidde og gnaske lifligt løs ad, som jeg kan af gulerødder og peberfrugt. Men det smagte skønt blandet sammen med de andre smage i denne salat.



Sommersalat med korn & fennikel.
2 – 3 per.
150 g. Perlebyg
1 fed Hvidløg
1 kvist Løvstikke
1 tsk. Salt

150 g. Fennikel
100 g. Spidskål
½ stk. Rødløg
100 g. Feta

DRESSING:
3 spsk. Citron saft
2 spsk. Akacie honing
Salt
Peber

Start med kornene:
Perlebyggen koges i rigeligt vand, tilsat salt, løvstikke og det pillede fed hvidløg. Tjek kogeanvisningen på emballagen.

Når de er møre afkøles de. Løvstikken kasseres og hvidløget gemmes til dressingen.

Imens klargøres grønsagerne:
Fenniklen skylles og bunden skæres af. Herefter skæres den i så tynde skiver som muligt, gerne på en mandolin hvis du har sådan en.

Spidskålen halveres, stokken fjernes og kålen snittes fint.

Løget pilles, halveres og snittes fint i halve skiver.

Og dressingen:
Citronsaft og honning piskes sammen. Hvidløget fra kogevandet knuses eller hakkes fint og tilsættes. Dressingen smages til med salt og peber

Korn, fennikel, spidskål, løg og dressing blandes og fetaen drysses henover.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 6. maj 2016

Cheesecake med rugbrødsbund

Åhhh, hvor er der dog skønt vejr i disse dage. Vi nyder det i stor stil herhjemme. Dørene står åben, Micki er i snor - noget han elsker - og drengene render ind og ud. De skal helst følge med i alt hvad der sker og holde øje med hvem, der går forbi deres hus og have.

I går tog vi en velfortjent slapper. Dagen forinden havde vi været i gang med en masse småprojekter rund om i huset. Jeg gjorde vores terrasse sommerklar - den blev fejet, fjernet mos og ukrudt, kapilærkasserne blev stillet frem, så de er klar til tomaterne og alle potter, og planter blev stillet på deres pladser.

Selvom det skulle være en afslapningsdag, så er jeg ikke særlig god til "bare" at sidde stille og ikke foretage mig noget. Derfor er jeg heller aldrig ved stranden, min tålmodighed rækker simpelthen ikke til det. 
Så mens Manden nød solen og drengene tøffede rundt, så hev jeg alle tomatplanter og krydderurter frem, så kunne de da blive pottet om :-P

Det var så hyggeligt og jeg slapper virkelig af,
 når jeg nusser med mine planter.






Cheesecake med rugbrødsbund.
6 port.
BUND:
50 g. Mandler
200 g. Mørkt rugbrød
25 g. Smør, til stegning
1 nip Salt
30 g. Sukker
1 st. Vanille
50 g. Smør

CREME:
3 bl. Husblas
200 g. Flødeost (IKKE LIGHT)
50 g. Flormelis
1 st. Vanille
¾ dl Lime saft (ca. 3 stk.)
2 dl. Piskefløde

SAUCE:
200 g. Mango – renset vægt
2 spsk. Vand
1 tsk. Sukker

Start med bunden:
Rugbrødet blendes helt fint. Mandlerne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof, afkøles og hakkes groft.
Smørret til stegning smeltes på panden og rugbrødet ristes gyldent heri. Lad det afkøle let.

Vanillestangen halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i sukkeret for at skille kornene af.

Smørret smeltes og blandes sammen med vanillesukker, salt, mandler og rugbrød. Det fordeles i 6 styks portionsglas. De stilles på køl så bundes kan stivne.

Imens laves cremen:
Husblasen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Vanillestangen halveres og flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af flormelissen for at skille dem ad.

Herefter røres flødeost, flormelis, vanillesukker og limesaft sammen til en ensartede masse.
I en anden skål piskes fløden til en blød skum.

Så er du klar til at fiske husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.

Herefter tages gryden af varmen og lidt af ostemassen kommes i husblassen, under omrøring, for at udligne temperaturforskellene. Herefter hældes husblassen i osteblandingen under konstant omrøring. Og tilslut vendes flødeskummet i ostecremen og massen hældes over bunden. Jeg synes det var nemmet at komme cremen i en sprøjtepose og derved fordele den i glassene.

Formen stilles i køleskabet en times tid eller til cremen har sat sig.

Til saucen:
Mango koges op sammen med vandet. Lad det småsimre til mangoen er mør. Herefter blendes det til en glat pure, som smages til med sukker og måske et strejf citron- eller limesaft. Saucen afkøles inden den fordeles over cremen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

onsdag den 4. maj 2016

TIPS & TRICKS - Forlæng holdbarheden på friske asparges

Lige om lidt har de danske asparges sæson. Men den er så kort at det bare er med at få spist en masse af dem, mens de er her.

Sidste år så jeg et tip hos LOUI & BEARNAISEN, og skulle selvfølgelig lige afprøve det selv, før jeg kunne give det videre til dig. Men det VIRKER - og det er skisme smart. 

How to:
Et bundt asparges holder sig ikke sprøde særlig længe, hvis du bare opbevarer dem som de er, når du får dem med hjem fra butikken. Men så er det her tricket kommer ind: 

Du tager en kande, høj plastbøtte, glas....ja lige hvad du har. Sætter aspargsene deri, de må ikke stå alt for tæt. Så kommer du vand i bunden, ca. 3 cm.

Du venter med at knække ENDERNE af aspargsene til du skal bruge dem.


Og så tager du en forholdsvis stor plast pose og kommer ned over aspargsene. Den må ikke røre dem. 

Og så stiller du dem i køleskabet og vupti du har friske asparges meget længere end du ellers ville have. Jeg har forlænget mine med op til over en uge, hvor de stadig var friske og sprøde. Smart ikk´:-)



Husk at skifte vandet og også posen, hvis der er kommer alt for meget dug indvendigt.





INFO:
INSPIRATION: www.louiogbearnaisen.dk
ANDET: -

tirsdag den 3. maj 2016

Cremet suppe af ristede blomkål

Der har været koldt hos os idag, så hvad er mere nærliggende end at menuen skulle være suppe. Det er en skøn følelse at bliver varmet op indefra med en dampende varm skål (næsten) vegetarisk suppe. Vegetarisk hvis du skifter hønsefonden ud med en af grønsager :-P

Jeg har været forbi FLOATING KITCHEN for inspirationen - tilføjet lidt, fjernet en smule, samt skruet op og ned, så mængderne passer til min mund. 


Cremet suppe af ristede blomkål
2 – 3 per.
800 g. Blomkål
1 ds. Kikærter
6 fed Hvidløg
3 spsk. Olie
1 tsk. Spidskommen, stødt
½ tsk. Salt
200 g. Kartofler
1 spsk. Olie, til stegning
½ l. Hønsefond
½ l. Vand
3 dl. Piskefløde
Peber

FYLD:
1 ds. Kikærter
1 spsk. Olie
Salt
Paprika

Bladene fjernes på kålen og den skæres i små buketter. Brug også stokken. Kikærterne drænes og skylles. Hvidløgene pilles. Disse tre ting kommes i en plastpose, sammen med salt, spidskommen og olie. Der slås en knude på og vendes rundt, så olien arbejdes ind i kålen. Det hældes ud i en bradepande.

I en anden bradepande kommes de drænede og skyllede kikærter til fyld. De vendes med olie og drysses med salt.

Begge dele steges ved 200o i ca. 30 minutter – halvvejs vendes der rundt i de forskellige ting.

Imens skrælles kartoflerne og skæres i små tern. De svitses i en gryde i den sidste spsk. olie. Fond og vand hældes på. Det bringes i kog, låget lægges på og det skal nu småsimre ca. 20 minutter, til de er møre.

Kålblandingen kommes i gryden og røres sammen med kartoflerne. Herefter pureres suppen til den har en fin glat konsistens. Fløden tilsættes, suppen bringes i kog. Er den meget tyk kan du tilsætte lidt mere vand. Suppen smages til med salt og peber.

Når kikærterne til fyld, er færdige, drysses de med paprika og vendes rundt. De serveres som knas i suppen.


TIPS: Du kan også riste dine ting i Actifryen. Følg vedledningen på kålblandingen og i stedet for at komme den i bradepanden, kommes den i Actifryen. Rørearmen skal være i og det skal have 30 minutter. Men hold øje de sidste 5 minutter for det må ikke blive brændt.

Når kålblandingen er hældt i suppen, klargør du kikærterne til fyldet. De drænes og skylles. Blandes med olie og et drys salt, hvorefter de kommes i Actifryen og gives 20 – 30 minutter med rørearmen i. Hold øje med dem osse den sidste tid, de skal være sprøde.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.floatingkitchen.net
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Udskift hønsebouillonen med en grønsags for en vegetarisk udgave