torsdag den 30. juni 2016

Ostekiks med cheddar

Lette og lækre kiks med skøn smag af cheddarost. Knæk dem i mindre stykker og de er fremragende som topping på sommeren salater eller spis dem som de er - gode er de ihvertfald.

Nå, men der er sket en skøn ting i min hverdag. I denne uge startede jeg nemlig på en 3 måneders praktik, hos et turridningssted - du ved der hvor jeg i løbet at det sidste halve år, har været forbi og ride en del gange :-D

Jeg har været afsted idag og jeg er kvæstet, men på den gode måde :-) Jeg har ordnet stalde, fold og opsadlingsområde. Og idag da jeg var på folden styrt-regnede det :-D Så jeg var træt, våd, temmelig beskidt og GLAD da jeg vendte hjem. Tænk dig jeg kan mysse muler tre gange om ugen :-D Mon ikke du kommer til at høre mere om min hverdag derfra ??




Ostekiks med cheddar.
Ca. 25 stk.
100 g. Cheddar
100 g Smør
100 g. Hvedemel

Osten rives groft og røres sammen med smør og mel.

Det rulles ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 mm. Herefter kan de skæres i firkanter eller stikkes ud. Jeg brugte en udstikker på ca. 3 cm. i diameter.
Kiksene lægges på en papirbeklædt bageplade.

Bages ved 200o i ca. 8 – 10 minutter til de er gyldne.

Afkøles og opbevares i lufttætte beholdere.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: FB gruppe ”Bageglad”
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

tirsdag den 28. juni 2016

Jordbær med estragonsukker

Måske nogle vil sige at det er en skændsel at pille ved noget så dansk som "jordbær med fløde", men jeg har altså vovet pelsen og kommer idag med en moderne udgave af den danske klassiker.

Jordbær med fløde (og mælk) er helt klart vores sommer-dessert-favorit og vi forsøger at spise det, så ofte det er muligt hen over sommeren, så derfor gør det os ikke spor at der lige sniger sig en anderledes version ind også. 

Tør du vove pelsen ???



Jordbær med estragonsukker.
2 port.
400 g. Jordbær
1 spsk. Sukker
2 kviste Estragon, frisk
Fløde eller mælk

Jordbærrene skylles, hvis det er nødvendigt, toppene nippes af og er bærerne meget store, deles de.

Bladene tages af estragon-kvistene og blendes sammen med sukkeret. Det drysses over bærerne, de dækkes til og stilles til side for at trække lidt inden servering.

De serveres med fløde og/eller mælk og evt. resterne af estragonsukkeret.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Fløde, mælk
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 25. juni 2016

Brownie med citronmousse

Denne opskrift er en jeg har gået og puslet med i tankerne over en periode, men en dag, da vores kage-cravings var på det højeste, var det på tide at jeg kastede mig ud i projektet :-D

Og den blev vellykket - lige som jeg havde forestillet mig - en tung chokoladekage med en skøn syrlig og cremet citronfromage på toppen. 

Det er ikke en specielt svær kage at lave og den kan sagtens laves dagen før servering. Men vent med at pynte den til på serverings dagen. En ekstra lille note der kan være rar at vide, er at da den er så tung i det, så er det ikke en man spiser meget af.





Brownie med citronmousse.
Ca. 10 - 12 per.
BUND:
200 g. Chokolade, mørk
100 g. Smør
200 g. Sukker
4 stk. Æg (L)

CREME:
300 g. Græsk yoghurt 10 %
2 st. Vanille
120 g. Flormelis
1 dl. Citron saft
5 g. Citron skal, fint revet
8 bl. Husblas
2 ½ dl. Piskefløde

PYNT:
Chokoladespåner
Evt. guldstøv

Start med at lave bunden:
Chokoladen hakkes i mindre stykker og kommes i en skål, sammen med smørret. Dette smeltes over vandbad. 
Skålen tages af varmen, afkøles let og sukkeret røres i. Æggene piskes let og vendes i dejen.

Den kommes i en smurt springform (24 cm. i diameter) Jeg kom et stykke bagepapir i bunden af min springform, inden jeg lukkede den, så det kom til at sidde fast mellem bund og ring.


Bages ved 180o i ca. 25 - 30 minutter. Prik i den og hænger der intet dej ved, så er den færdig. Bunden skal blive i springformen og afkøles helt.

Når kagen er helt kold laves moussen:
Husblassen ligges i koldt vand i ca. 5 minutter.

Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i lidt af flormelissen for at skille kornene ad.

Citronskallen rives fint og citron saften presses.

Yoghurten røres sammen med flormelis, vanillesukker, citronskal og – saft.

Fløden piskes til skum.

Bunden klargøres:
Springformen og bagepapiret i bunden fjernes og bunden lægges på serveringsfadet. Springformen som er vasket fri for kagerester, skal nu bruges igen. Kun formen ikke bunden. Kageplasten ”limes” fast langs kanten af springformen med lidt fedtspray eller olie.

Den sættes ned om bunden og lukkes. Smør den indvendige side af plasten med olie også, det skulle give en pæn og lige overflade når plasten fjernes.

Og så tilbage til moussen:
Så er du klar til at fiske husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.

Herefter tages gryden af varmen og lidt af yoghurtblandingen røres i husblassen for at udligne temperaturforskellene. Husblassen hældes tilbage i den resterende yoghurt under konstant omrøring - her kan det være rart med et par ekstra hænder til hjælp ;-)

Bagefter vendes piskefløden i. Og moussen røres godt sammen, hvorefter den fordeles over browniebunden.
Kagen stilles på køl, til den er stivnet, det tager minimum et par timer.

Servering:
Ved servering fjernes springformen og kageplasten. Og der drysses med spåner af mørk chokolade ovenpå kagen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

tirsdag den 21. juni 2016

Kryddersmør med feta

Henover sommeren har jeg gerne et par forskellige slags kryddersmør liggende klar i fryseren, så er de lige til at tage op efter lyst og behov. Vi bruger selvfølgelig kryddersmørerne til brød, men derudover bruger vi det også til "smørelse" til de ny-kogte kartofler istedet for sauce.

HVIDLØGSSMØR er en af favoritterne, så den er altid fast inventar. Derudover har jeg altid en eller to andre alternativer. Sidste år var det BACONSMØR og RAMSLØGSMØR vi brugte løs af henover sommeren.
Men i år er vi gået helt nye veje og den ene variant får du opskriften på idag.



Kryddersmør med feta.

200 g. Smør
100 g. Feta
10 g. Persille
Salt

PYNT:
25 g. Feta, i tern

Smørret tages ud af køleskabet 3 – 4 timer før du skal røre det.

Persillen, også gerne stilkene, skylles og duppes tørre. Persillen, feta og smør kommes i en minihakker og blendes til persillen er helt findelt. Smørblandingen smages til med salt.

Smørret rulles til en pølse i et stykke husholdningsfilm. Filmen åbnes og pynt-fetaen trykkes ind i midten af smør-pølsen, som en gemt overraskelse. Filmen pakkes om smørret og rulles et par gange så den bliver fin rund igen. Herefter den lægges tilbage i køleskabet (eller fryseren), til den bliver fast i konsistensen igen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 20. juni 2016

Vanillesyltede grønne jordbær

Jeg har været ude og plyndre af mine jordbær inden de har fået farve. Nu vil du nok synes jeg er skør (igen :-p ), men nej det er helt med vilje. For flere steder i madblog-land har jeg luret, at de skulle være ret så delikate syltede. Det siges at de kan bruges samme steder, som du ville bruge syltede agurker.

Jeg har valgt at smide en tom vanilletang ned i min lage for at give dem lidt af den parfumerede vanillesmag, men bryder du dig ikke om det, undlader du den bare. 

Hvad jeg skal bruge dem til vides ikke helt endnu, men måske i en salat ligesom jeg brugte mine SYLTEDE STIKKELSBÆR fra sidste sommer, eller på smørebrød - der ville de helt sikkert være smukke som dekoration.

    
Vanillesyltede grønne jordbær.
1 lille glas
200 g. Grønne jordbær
3 dl. Lager eddike
3 dl. Sukker
10 stk. Peberkorn
1 stk. Tom vanillestang
Evt. Atamon

Jordbærrene skylles godt – stilken klippes af, men bladene lod jeg sidde. De kommes i et rent skoldet glas.

Eddike, sukker, peberkorn og den tomme vanillestang bringes i kog. Lad det småsimre til sukkeret er opløst og herefter hældes det over jordbærrene. Låget lukkes og glasset stilles på køl. 

Lad det stå et par dage inden brug.


OBS: 
Der er stor diskussion om brug af Atamon, som konservering. Jeg vælger at lade det være op til dig selv om du vil benytte det.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 18. juni 2016

Devils food cake - en virkelig skøn chokoladekage

Som er nem at lave - en smule tidskrævende, men det er mest bagning og afkøling der er tidslugerne her. Den smager VIRKELIG godt og vi er virkelig begejstret her i Casa Fangel - ikke sidste gang den er lavet.

Det en kage der sagtens kan laves dagen før den skal serveres - den holder sig fint 2 - 3 dage på køl. Men det er også en kage der også vil fungere fint som dessert, gerne med lidt friske frugter "on the side". 

På billederne kan du ikke se frostingen mellem lagene, men den ER der altså. Min kage var altså bare stadig en smule varm da jeg lagde den sammen. Tålmodighed kære Låvise, så husk lige at afkøle din kage helt :-P 

Devils food cake-opskriften florerer meget rundt om på de internationale madblogs, men jeg har været forbi den danske BLOMSTERKAGER for at kigge på Karens udgave.

Jeg gjorde som altid når jeg lurer inspiration hos andre: Tilføjer lidt, fjerner en smule, samt skruer op og ned, så det passer til min mund og indhold i mine skabe. 

Og så lige et lille tip: Karen skriver at hun har skåret i mængden af frosting i forhold til den originale (som er fra NIGELLA LAWSON). Jeg holdt mig til Karens mængde af frostingen. Og jeg må indrømme at jeg synes at det var en passende portion. Men er du til en meget sød kage med virkelig meget frosting, så synes jeg at du skal doble mængde af frostingen.


Devils food cake.
Ca. 10 port.
KAGE:
50 g. Kakao
100 g. Sukker
2 ½ dl. Kogende vand
125 g. Smør, blødt
150 g. Sukker
225 g. Hvedemel
½ tsk. Bagepulver
½ tsk. Natron
2 stk. Æg (L)

FROSTING:
85 ml. Vand
115 g. Smør
200 g. Mælkechokolade

Først laves kagen:
I en skål kommes kakao, sukker (100 g.) og kogende vand hældes over. Blandingen piskes igennem til det får en jævn konsistens og sukkeret er opløst.

I en anden skål piskes det bløde smør og sukker (150 g.) luftigt med en elpisker – jeg brugte Kenny Kenwood røremaskine. Vanillepulveret tilsættes og røres ud i blandingen.

I en tredje skål blandes mel, bagepulver og natron.

I skålen med smør/sukkerbladingen tilsættes et æg og ca. halvdelen af melblandingen. Dette røres ud, hvorefter det sidste æg og resten af melet tilsættes, sammen med kakaoblandingen. Dejen røres nu sammen til en ensartede masse. Den kommes i en smurt springform (24 cm. i diameter) med bagepapir i bunden. 
 

Bages ved 180o i ca. 55 – 60 minutter. Tjek med en strikkepind, om den er bagt.

Herefter afkøles kage helt.

Imens laves frostingen:
Vand og smør kommes i en gryde og smeltes. Chokoladen hakkes fint og når blandingen i gryden begynder at koge, tages det af varmen og chokoladen kommes i. Lad chokoladen få varmen et øjeblik, hvorefter du pisker det jævnt.

Frostingen hældes i en skål eller fad med stor overflade og stilles til afkøling i køleskabet,hvor det afkøles helt.

Samling af kagen:
Kagebunden deles i to - det er nemmest med en savkniv. Bunden lægges på et serveringsfad. Frostingen piskes igennem og ca. 1/3 af den kommes på bunden og smøres ud i et jævnt lag med en palet.

Toppen lægges på og resten af frostingen smøres på toppen og siderne.


TIPS:
Bruger du mørk chokolade i frostingen, tilsæt da 25 g. sukker. 

Hvis du synes det er besværligt at dele kagen ensartet, kan du istedet bage bundene i to forme med samme størrelse. Dejen vejes af, så de bliver ens i størrelsen. Husk at halvere bagetiden også. 




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://blomsterkager.dk
FRYSEEGNET: JA uden frosting
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 17. juni 2016

Kartoffelsalat med pesto

Idag får du opskriften på en simpel, men lækker og velsmagende sommerkartoffelsalat. 

Kartoflerne er af egen avl og hver gang jeg går ud for at høste af dem, bliver jeg glad i låget og en smule lykkelig over at jeg plantende i alle 17 spande + den ekstra murbalje. Det er bare lidt hyggeligere (og smager helt sikkert osse bedre) når det er af egen avl, som basilikummen faktisk osse er :-D



Kartoffelsalat med pesto.
4 per.
1 kg. Nye kartofler
200 g. Grønne asparges
125 g. Rød peberfrugt

PESTO:
45 g. Basilikum blade
75 g. Mandler
30 g. Parmesan
1 fed Hvidløg
1½ dl Olie – jeg bruger raps
Citronsaft
Salt
Peber

Kartoflerne skrubbes rene og koges i saltet vand til de er møre. Herefter afkøles de.

Enderne brækkes af aspargesene, der hvor de naturligt knækkes. De skylles godt – specielt hovederne, der kan sidde meget sand – duppes tørre og skæres i stykker på ca. 1½ cm.

Frøstol og blomsten fjerne på peberfrugten og resten skæres i små tern.

Til pestoen kommes basilikumblade, mandler, ost, hvidløg og halvdelen af olie i minihakkeren. Og blendes til det får en jævn konsistens, resten af olien (og evt. mere for en tyndere konsistens) tilsættes og pestoen smages til med citronsaft, salt og peber.

Pestoen vendes sammen med de afkølede kartofler, asparges og peberfrugt. Lad gerne salaten trække inden servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Grillet kød, salat og brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

onsdag den 15. juni 2016

Jordbærvand med mynte

DMI har varslet skybrud i Danmark idag, men indtil videre har vi, i Odense, ikke fået en dråbe vand (endnu forhåbentlig, for mine planter trænger noget så forfærdeligt) 

Men istedet har det været VARMT i eftermiddag, ikke en vind der rørte på sig og så steger vi på vores terrasse, men EJNAR - vores lille Solfanger - elsker det. Han planter sig midt på fliserne, smider bagbenene ud til siden og soler og soler og soler, indtil tungen hænger langt ud af halsen på ham og jeg må genne ham ind i skyggen af ren bekymring. Så køler han lidt ned, drikker lidt vand og så starter han bare forfra igen. Han er sjov :-D

Nå, men alt imens Ejnar solede og Watson legede med bold, var jeg så heldig at kunne nyde et glas af denne skønne sommerlige jordbærdrik. Dejlig læskende og et godt indspark til dig der måske trænger til lidt fornyelse.



Jordbærvand med mynte.
1 flaske
10 - 12 stk. Jordbær
1 håndfuld Mynteblade
1 l. Vand

Toppen på jordbærrene nippes af, de skylles hvis det er nødvendigt og deles i halve eller kvarte. Myntebladene pilles af stænglerne.

Jordbær og mynte kommes i flasken og koldt vand hældes over. Lad vandet trække i køleskabet i minimum 12 timer, men gerne 24 timer.

Serveres med isterninger.


TIPS: 
Er du til en sødere udgave, kan du tilføje en smule honning i drikken




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

tirsdag den 14. juni 2016

Havregrynskiks

Er du en af dem der elsker at bage dit eget knækbrød, så kig med her:

Vi er gået ind i jagtens på det perfekte knækbrød herhjemme for tiden, så det kan forekomme at du vil blive bombarderet med kiks/knækbrøds opskrifter næste periode :-P Men så ved du det :-D

Disse her er virkelig lækre, virkelig virkelig nemme og lynhurtige at lave. Du kan have dem klar på under 30 minutter. Ikke sidste gang de er lavet her i Casa Fangel.

Havregrynskiks.
Ca. 15 – 20 stk.
200 g. Havregryn
30 g. Sesamfrø
30 g. Olie – jeg brugte raps
½ tsk. Salt
2 dl. Vand, kogende

Havregryn, sesam, olie og salt kommes i en skål og det kogende vand hældes over. Det røres sammen til det bliver en klistret sammenhængende dej.

Dejen kommes mellem to stykker bagepapir og rulles tyndt ud med en kagerulle, til en tykkelse på ca. 2 – 3 mm. Herefter skæres dejen i stykker med en kniv, så er de lige til at brække i stykker efter bagning.

Bages ved 200o i ca. 15 – 20 minutter til de er gyldne. Afkøles og opbevares i lufttætte dåser.


TIPS: Dejen kan osse stikkes ud i figurer.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.lidl.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Ost, smør, pålæg
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 12. juni 2016

Club salat med bagte tomater

Denne måltidsalat er et udbytte af hvad-der-lige-var i køleskabet den anden dag, et fantastisk bonusmad-måltid. 

Men står du nu og får de vilde cravings for club salat og ikke orker at stå og stege kylling og bacon, bage tomaterne og så køle det hele ned, inden du kan samle salaten, så har jeg et lille tip til at gøre det nemt for dig:

Næste gang du laver madplan (hvis du bruger sådan en) så dagen før du vil have club salaten enten planlægger du et  måltid med kylling og tilbereder noget ekstra kylling. Ellers steger du blot lidt kylling sammen med hvad-du-nu-skal have. 

Tomaterne kan også sagtens bages dagen før, de smager vildt godt kolde også. Dressingen kan også røres dagen før, men baconen synes jeg personligt bliver bedst når det er stegt samme dag som det spises. Men imens du steger den, kan du nå at ordne grønsagerne, plukke kyllingen og samle salaten.

Og så er det kun at drysse bacon ud over. Wupti du har mad på ca. 15 minutter. Det er nem lækker sommer mad til en travl dag <3



Igen synes Watson at det er strengt med en mor der er madblogger
og absolut skal tage billeder på græsplænen i Watson højde :-D

Club salat med bagte tomater.
2 per.
2 stk. Kyllingfilet - grillet
150 g. Bacon, i skiver - stegt
10 stk. Cocktail tomater
200 g. Ananas
200 g. Ærter
½ bk. Rucola
100 g. Spidskål


DRESSING:
75 g. Græsk Yoghurt, 10 %
50 g. MAYONNAISE
4 spsk. Ananas vand
1 tsk. Sennep
1 tsk. Akacie honning
2 tsk. Karry
½ tsk. Gurkemeje
Salt
Peber

Start med at bage tomaterne:
De skylles og kommes i et smurt fad. De dryppes med et par dråber olie og gives et drys salt.

Bages ved 175o i ca. 20 – 30 minutter alt efter størrelsen.

Imens klargøres de øvrige råvarer:
Start med at lave dressingen. Alle ingredienserne kommes i en skål og røres sammen. Dressingen smages til med salt og peber. Den stilles på køl for at trække smag.

Spidskålen snittes fint og blandes sammen med den rengjorte rucola. Ananassen skæres i nogle tykke ringe, som befries for skrællen og evt. stokken i midten hvis denne er alt for hård. Resten skæres i mundrette stykker.
Ærterne bælges hvis du bruger friske, eller overhældes med kogende vand hvis du bruger frosne.
Kyllingen plukkes i mundrette stykker og baconen deles i mindre stykker.

Samling af salaten:
Salatblandingen fordeles på to tallerkner. Der toppes med kylling, ananas og ærter. Og tilslut de bagte tomater og bacon Salaten dryppes med dressingen og resten serveres ved siden af.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 11. juni 2016

Koldskål med jordbærkompot

For nogle dage siden, stod jeg igen på hovedet i fryseren. Denne gang var det de sidste jordbær, der blev fisket op og brugt til denne koldskål. 

Meget godt at de blev udryddet, for da vi vågnede i morges blev det bare til en hurtig kop kaffe, i bad og så afsted ud i det blå, for at plukke en masse "pluk-selv-jordbær". 

7 kilo blev det til. Så de næste dage skal der spises en masse jordbær med fløde (& mælk), men der er allerede søsat et par eksperimenter osse. Derudover bliver der nok stadig en god slat til fryseren og hvis ikke - ja så må vi bare afsted igen. Sæsonen for "pluk-selv" er kun lige startet.........
Yipppyyy :-D

Jeg har før postet en opskrift på JORDBÆRKOLDSKÅL, men den lavede jeg med friske blendede bær.
Denne har jeg lavet af en kompot, altså først kogt bærrene med lidt sukker og vanille. Så nu kan du (hvis du pludselig får jordbær-koldskål-cravings uden for jordbærsæsonen) sagtens lave en skøn koldskål af de frosne bær fra supermarkederne, uden at få en evt. omgang dårlig mave med i købet, fordi de varmebahandles.



Koldskål med jordbærkompot.
Ca. 1 l.
KOMPOT:
550 g. Jordbær, fra frost
75 g. Sukker
2 st. Vanille

YDERLIGERE:
1 l. Kærnemælk



Start med at koge kompotten:
Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.

Jordbær, vanillesukker, de tomme vanillestænger og den resterende mængde sukker kommes i en gryde og det bringes i kog. Lad kompotten småsimre til bærrene brister og lad den koge en smule ind, så det får en dejlig tyk konsistens. Smag kompotten til, inden du hælder den over i en anden beholder og stiller den i køleskabet.

Og så til koldskål:
Når kompotten er helt kold, tages de tomme vanillestænger op inden at kærnemælken piskes i og det smages til. Lad gerne koldskålen stå og trække natten over, det gør noget ved smag, farve og så får det en tykkere konsistens.


TIPS: For en kortere afkølingstid kan du komme kompotten i en beholder med stor overflade.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 10. juni 2016

Bønnesalat med feta

I min verden er grønne bønner noget af de bedste grønsager du kan servere for mig - jeg synes de smager fantastisk. Derfor var der heller ingen tvivl, da jeg faldt over en pakke af de friske i vores lokale supermarked den anden dag, de måtte simpelthen med hjem. 

Disse skulle bruges som salat-tilbehør til en grillet bøf, men de kan anvendes på ALVERDENS MÅDER, bare de bliver tilberedt først - vidste du at du ikke må spise dem rå, at de altid skal forarbejdes ??

Grønne bønner indeholder nemlig giftstoffet lektin. Dette gør at hvis du spiser dem i rå tilstand, KAN du væres så uheldig at få kvalme, opkast, ondt i maven og/eller diarré. 

Det er også lektin som er i tørrede bønner. At nogle af dem skal iblødsættes inden kogning, er fordi de indeholder et højere indhold af lektin. Du kan læser mere HER.


Bønnesalat med feta.
2 – 3 per.
200 g. Bønner
50 g. Rødløg
150 g. Cherry tomater
75 g. Feta
50 g. Oliven, sorte

DRESSING:
2 spsk. Olie
2 spsk. Mørk balsamico
½ tsk. Sukker
Salt
Peber

Bønnerne nippes – altså begge ender fjernes. De i godt saltet vand til de lige netop er møre. Det tager ca. 5 – 7 minutter – smag dig frem. Herefter afkøles de i isvand.

Bønnerne afdryppes godt, evt. kan de tørres i et rent viskestykke. De deles i mundrette stykker – jeg delte mine i to.

Løget pilles, deles i halve og skæres i tynde skiver. Tomater deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er. Oliven deles i halve. Fetaen skærs i tern.

Grønsager og ost kommes i en skål. I en anden skål piskes alle ingredienserne til dressingen sammen. Den hæles over grønsagerne og salaten smages til med salt og peber. Den må gerne så en times tid inden servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 9. juni 2016

Hov, jeg skal da vist gi' kage

For igår fyldte bloggen 3 år. Hip hip hurrrraaaa og tak for at du læser med. Uden dig - ingen blog <3

Og jeg havde selvfølgelig glemt alt om bloggens fødselsdag (indsæt selv en rødme smiley :-P ) Men så er det godt at min søde medmadblogger Lene, der har SPISESTUEN, har oprettet sin blog selv samme dag og hun huskede mig på det. Tænk sig at der allerede er gået 3 år - wow hvor tiden dog flyver. 

Til kagen har jeg IGEN været forbi min fryser for at tømme ud i den for bær og frugter. Disse æbler var både skrællet, skåret i små både og vaccumeret. Så det var bare at tage dem op og lade dem tø. Inden brug, sigtende jeg lige den overskydende væske fra.

Som du kan se i ingredienslisten, har jeg vendt æblestykkerne i Maizena sammen med krydderierne. Det gør at den væske der trækker ud under bagning (specielt ved frugt og bær der har været frosset) får en tykkere konsistens og ikke bare bliver noget tyndt pjask, der ligger i bunden af fadet. 

Det kan du med fordel gøre ved andre crumblekager, hvor du bruger frugter og bær fra frost.


Æblecrumble med kanel & kokos.
Ca. 8 port.
1 kg. Æbler
3 spsk. Kanel, stødt
3 spsk. Farin
2 spsk. Maizena
100 g. Mandler

CRUMBLE:
150 g. Smør
100 g. Hvedemel
25 g. Kokosmel
50 g. Havregryn
4 spsk. Farin

Æblerne skrælles og kernehusene fjernes. De skæres i mundrette stykker og kommes i en skål, hvor de vendes rundt med kanel, farin og Maizena.

De kommes i bunden af et fad. Mandlerne hakkes groft og fordeles ovenpå.

Alle ingredienserne till crumblen blandes sammen og fordeles oven på æblerne.

Bages ved 225o i ca. 20 – 25 minutter til, den er gylden på toppen.

Serveres gerne lun med cremefraiche til.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.femina.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Cremefraiche eller flødeskum
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -