søndag den 31. juli 2016

Lynhurtig sommerdessert med bær

Mine frugtbuske er ikke særlig store eller særlig gamle og så bor de i baljer. 

Derfor er det ikke det største udbytte de giver, men det er nu hyggelig med den smule vi får og gør osse at vi nyder de ting, vi laver deraf, ekstra meget. 

Men jeg gør gerne det, at jeg plukker af et par gange for at få alle bærerne med. Det er til at overkomme når det ikke drejer sig om større portioner. Og til denne dessert har jeg brugt de bær der nu lige var modne og klar. 

Det jeg vil sige med det, er at du kan bruge lige de bær du har eller bedst kan lide, fremgangsmåden er den samme og derfor har jeg heller ikke skrevet mængder på ved flormelis og vanillesukker.

Du kan også sagtens bruge frosne bær, lad dem tø op og tilsæt 2 - 3 blade husblas til blandingen. Se evt. vejledning HER.


Sommerdessert med bær.
4 per.
250 g. Bær – jeg brugte hovedsagelig hindbær, samt en smule jordbær & solbær
1 ½ dl. Piskefløde
Vanillesukker
Flormelis

PYNT:
Friske bær
Mørk chokolade

Toppene fjernes på bærerne, de skylles og tørres forsigtigt - tag et par af de pæneste bær fra til pynt.

Fløden piskes til en stiv skum og bærerne moses groft med en gaffel. Disse blandes sammen og smages til med flormelis og vanillesukker.

Det anrettes i 4 portionsglas og pyntes med lidt friske bær og revet chokolade.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

onsdag den 27. juli 2016

Smuk prinsesse-pink kryddersmør

For nogen tid siden OMTALTE jeg, at vi altid har et par forskellige slags kryddersmør liggende klar på frost, lige til at tage op til vores grillaftner. 

Denne variant er en af dem vi har brugt denne sommer. Den er skøn med en sødlig smag fra rødbederne og en skarp eftersmag af hvidløg. og så er farven jo en hver prinsesses drøm - prøv at forestille dig den smelte ud i en rygende varm bagt kartoffel - smykt syn ikk´???



Rødbedesmør med hvidløg.

200 g. Smør
125 g. Rødbede
1 – 2 fed hvidløg
¼ - ½ tsk. citronsaft
Salt

Smørret tages ud af køleskabet 3 – 4 timer før du skal røre det.

Rødbeden skrubbes ren for jord og koges mør i usaltet vand. Det tager ca. 30 – 40 minutter, alt efter størrelsen.

Herefter hældes iskoldt vand på, så den får et chok. Bund og top skæres fjernes og skallen kan nu smuttes af. Rødbeden afkøles.

Hvidløget (mit fed var kæmpe stort) pilles og kommes i en minihakker sammen med rødbeden, som hakkes fint. Smørret kommes i og det hele køres sammen til det får en fin lyserød farve og rødbeden er finthakket ud i smørret.

Rødbedesmørret smages til med citronsaft og salt.

Det rulles til en pølse i et stykke husholdningsfilm. Lægges tilbage i køleskabet (eller fryseren), så det kan trække smag, men osse får at det bliver fast i konsistensen igen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 25. juli 2016

Krydret banankage

Endelig et lille piiiiiip fra mig - jeg er her altså stadig - har bare ikke slet ikke haft overskud til noget som helst efter at jeg er startet i praktik hos Mulerne. Men helt bekymret skal du nu ikke blive, vi har fået mad :-P Og faktisk er der også blevet udarbejdet et par opskrifter i den forgange tid, overskuddet og tanker til at skrive har bare været lig nul.

Jeg har, som i min arbejdsprøvning sidste år, været alle mine stress-symptomer igennem, som bl.a. er sygdom og søvnproblemer. Men - tør næsten ikke skrive det - de sidste 5 nætter har jeg haft en normal søvnrytme, kunne falde i søvn uden at ligge 2 - 3 - 4 og 5 timer først, det er simpelthen fantastisk og overskuddet er et helt andet i disse dage. 

Jeg bliver simpelthen nød til at indse at disse symptomer er noget jeg må lære at leve med, de vil dukke op når der enten sker for meget om ørerne på mig eller når jeg skal starte op i nye ting. Men men det er jo også en af grundene til jeg blev visiteret til flexjob.

Jeg er glad for at være hos Mulerne, det er skønne mennesker der omgiver mig dernede, omgivelserne er fantastiske og så har jeg de sidste par fredage været med ude og ride <3

En af mine mange forskellige arbejdsopgaver har bl.a. at bage kage til kaffen, som serveres for forældrene ved afhentning af ridelejr-børnene. 
De par gange jeg har skulle bage, har det været den samme gode, som i VIRKELIG gode kage jeg har bagt. Derudover er den nem, tager ingen tid at røres sammen. Så derfor er det opskriften vi bryder stilheden med idag  ;-)


I sidste uge var Watson så uheldig at få en betændt analkirtel,
der gik gået hul på. Vi var selvfølgelig afsted til Dyrlægen
og da vi efter nogle dage skulle til tjek med ham,
bagte jeg denne kage til vores søde Dyrlæge og kollegaer.

Denne er 1½ gange opskriften og bagte ca. 1½ time,
med folie over den sidste halve time.

Farmand, Watson og Ejnar klar til at køre til tjek,
samt aflevere kagen :-D


Krydret banankage.
Ca. 8 - 10 port.
150 g. Smør
300 g. Sukker
2 stk. Æg (L)
250 g. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
2 tsk. Kanel - stødt
2 tsk. Vanillesukker
¾ tsk. Nellike - stødt
¾ tsk. Muskat - stødt
4 stk. Bananer – store

PYNT:
100 g. Chokolade, mørk
25 g. Smør
25 g. Piskefløde
Evt. kokos eller sukkerpynt

Smør, sukker og æg piskes godt sammen til en ensartet masse.
Mel, bagepulver, natron og krydderier tilsættes, sammen med mosede bananer. Dejen røres jævn og kommes i en smurt form, enten en firkantet på 30 x 22 cm. Eller en springform på 24 cm. i diameter.

Bages ved 175o i ca. 50 – 60 minutter. Tjek med en kniv i midten af kagen – er der ingen dej på, er kagen færdig.

Kages afkøles og herefter kommes smør og fløde i en gryde og smeltes ved svag varme. Chokoladen brækkes i mindre stykker, kommes i gryden og under konstant omrøring, smeltes den og glasuren røres jævn, inden den fordeles ovenpå kagen. Drys evt. med kokos eller sukkerkugler.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Dorte fra Østrup Turridning
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 4. juli 2016

Couscoussalat med broccoli

Idag får du opskriften på (endnu) en ny yndlings tilbehør til vores sommergrillede kylling - Ja, vi griller altså selvom vejret ikke er til at sidde ud og spise i :-P 

Vi har en gasgrill og vi elsker den. Havde faktisk en almindelig grill (altså en til kul og briketter) stående i ca. 1½ - 2 år, hvor vi slet ikke brugte den, netop fordi vi havde gasgrillen. Den fik Svigerfar med hjem og bruger den nu flittigt. Og vi kommer aldrig til at have andet end en til gas.

Nå, men tilbage til salaten. Den er skøn og lav gerne rigeligt, så du har til et par dage - den smager nemlig skønt. 

Også til frokost, med rester af den grillede kylling :-)



Couscoussalat med broccoli.
3 – 4 per.
125 g. Couscous, groft
1 spsk. Smør
½ stk. Bouillon tern – gerne høns
2 ½ dl. Vand - kogende

100 g. Broccoli
100 g. Sugarsnap
1 stk. Peberfrugt, rød
10 g. Persille

2 spsk. Citron saft
Salt
Peber

Couscousene kommes i en gryde. Bouillonen opløses i det kogende vand, som hældes over grynene. Et låg lægges på og det stilles til side i ca. 15 minutter. Herefter røres smørret ud i grynene og de afkøles.

Broccolien deles i små mundrette buketter, de kommes i en skål og kogende vand hældes over – lad det stå 1 – 2 minutter, hvorefter det hældes fra og buketterne afkøles under iskoldt vand. De afdryppes godt.

Sugarsnapsene skæres i tynde skiver på langs.

Peberfrugten skæres i små fine tern.

Persillen hakkes.

Alle grønsagerne blandes sammen med persille og couscous. Salaten smages til med salt og peber. Den må gerne stå og trække lidt inden servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
OPDATERET: September 2016

søndag den 3. juli 2016

Sæson - Juli

Så har vi nået juli måned. 

Ferien står for døren og sommeren er for alvor over os, måske ikke vejr-mæssigt, men ihvertfald kan vi begynde at høste af havens lækkerier. Der er simpelthen ikke noget bedre end dejlige danske råvarer. 

Råvarerne der står med grå skrift er links. Via dem kan du trykke dig videre til en side med alle mine samlede opskrifter med pågældende råvare ;-)


Syltede stikkelsbær med timian


GRØNT:
Bladselleri
Drueagurk
Kinakål
Majroe
Pak choy
Skorzonerrod
Spinat


FRUGT:


FISK: (højsæson)
Fjordreje
Havørred
Mørksej


BÆR:
Ribs
Stikkelsbær




INFO:
KILDE: www.raavareguiden.dk, www.aarstiderne.com, www.vom.dk, http://sanker.dk, www.groenttorvet.dk, www.2gangeomugen.dk, http://m.fisketegn.dk/ http://hafiska.dk

ANDET: De fleste fisk er tilgængelige hele året rundt, dog med nogle undtagelser, hvor de er fredet og gyder. Jeg vil her skrevet når spise-kvaliteten på de forskellige arter er bedst.