tirsdag den 23. august 2016

Gulerodspesto

Måske en lidt udsædvanlig for for pesto, men den smager virkelig godt - jeg var selv overrasket første gang jeg lavede og smagte den i Kantinen, hvor jeg var i arbejdsprøvning. 

Så da jeg rigtig overskudsagtig bagte en portion langtidshævede boller i morges, kunne jeg lige så godt udnytte at ovnen allerede var i gang. Køleskabet bugnede med gulerødder, der trængte til at blive brugt (eller spist af Muler :-P ) Så tanken faldt på denne pesto, imens bollerne bagte gjorde jeg rødderne klar til at ovnen. 

Denne færdige portion har jeg delt op i mindre mængder og puttet i fryseren. Jeg synes det er rart at have lidt forskellige slags på frost, så er der altid skøn hjemmelavet pesto ved hånden, hvis vi pludselig får brug for det i madlavningen.

Generelt bruger jeg alle mine pestoer til smagsgiver i dressinger (måske du så OPSKRIFTEN fra igår) eller gryderetter, som spread på rugbrød og sandwichs, eller bare til at vende en portion pasta i - og disse ting vil jeg helt sikkert også bruge denne lækre sag til.


Gulerodspesto.

500 g. Gulerødder
3 spsk. Olie
2 spsk. Timian, tørret

YDERLIGERE:
50 g. Mandler
50 g. Parmesan
1 fed Hvidløg
2 dl. Olie – jeg bruger raps
2 – 3 spsk. Citron saft
Salt
Peber

Gulerødderne skrælles og skæres i små mundrette stykker. De kommes i en bradepande, hvor de vendes med olie og timian.

Bages ved 175o til de er møre – mine fik ca. 80 minutter. Prik i dem undervejs. Herefter afkøles de.

Når gulerødderne er kolde eller lune kommes lidt af olien i bunden af blenderen, hvorpå gulerødderne hældes i, sammen med den resterende olie og timian fra fadet de er bagt i.
Mandler, ost og hvidløg tilsættes og dette blendes sammen, imens der hældes olie i, til pestoen har den konsistens som du ønsker

Det kan godt være at der skal tilsættes mere olie, end der står i ingrediens listen. Pestoen skal være blød og ikke for fast. Smages tilslut til med salt, peber og citronsaft.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Cafè WG
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Vendt i pasta, i dressinger, som dip & spread
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 22. august 2016

Pastasalat med pestodressing

Jeg elsker pastasalater, men det skal ikke være den slags med fedtede klæbrige mayonnaise dressinger. Derfor har jeg, til denne opskrift, egentlig bare brugt en af vores yndlings dressinger fra når vi spiser salat, nemlig pesto vendt med yoghurt. Og jeg lover dig at hvis du elsker pesto, så vil du elske denne dressing. Jeg har brugt en med basilikum, men den kan jo sagtens skiftes ud med den du lige har på lager.


Pastasalat med pestodressing.
4 per.
150 g. Pasta, tørret
150 g. Tomater - cherry eller cocktail
100 g. Agurk
1 stk. Gul peberfrugt
100 g. Oliven
¼ st. Rødløg

DRESSING:
Græsk yoghurt 10%
½ dl. Mælk
Salt
Peber

Start med pastaen:
Den koges i godt saltet vand efter anvisningen på emballagen. Herefter afkøles den.

Herefter ordnes grønsagerne:
Tomaterne deles i halve eller kvarte, alt efter størrelsen. Agurken halveres og kernerne skrabes ud, herefter skæres den i tynde skiver. Frøstokken og kernerne på peberfrugten fjernes og den skæres i mundrette stykker. Rødløget pilles og hakkes fint. Olivenen drænes og kan evt. halveres hvis de er meget store.

Og så dressingen:
Yoghurten røres lind med mælken og pestoen tilsættes. Pasta og grønsager vendes i og salaten smages til med salt og peber.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 21. august 2016

Kylling med estragon & tomater

Jeg fandt nogle kyllinglår med rygben i fryseren - det var alt for længe siden vi havde fået pip, en af vores favoritspiser. Du kan bruge lige hvad du har af kylling, men husk at måske stegetiden skal ændres, alt efter hvad du bruger.

Tomaterne i haven er så småt begyndt at modne, så det var helt helt åbenlyst at bruge dem dertil. Både røde, hvide og brune i cherry-tomat-størrelsen var klar til brug - så smukt med de forskellige farver <3

Jeg gjorde det virkelig nemt for os. Da kyllingen var kommet i ovnen, lavede jeg bulguren. Jeg lod den bare stå og trække al den tid kyllingen stegte, men det kan du læse og få mere vejledning om i opskriften ;-) 

Det var virkelig nem mad, på en ren afslapnings dag.



Kylling med estragon & tomater.
4 per.
4 stk. Kyllinglår med rygben
1 spsk. Olie
700 g. Tomater - gerne cocktail eller cherry
2 – 3 stk. Løg
2 spsk. Estragon, tørret
2 dl. Vand
Salt
Peber

TILBEHØR:
4 dl. Bulgur, groft
6 dl. Kogende vand
1 tern Hønsebouillon
½ tsk. Salt

Start med grønsagerne:
Stilken nippes af tomaterne og de skylles. Løgene pilles og skæres i grove både. Begge dele kommes i en lille bradepande. De drysses med salt, peber og halvdelen af estragonen.

Kyllingen klargøres:
Mine var tøet op, men det er ikke nødvendigt, så skal de bare stege lidt længere.
Kyllingen pensles med olie og gnides med salt, peber og resten af estragonen. De lægges oven på grønsagerne i fadet.

Vandet hældes ved og smørret fordeles over kyllingen, så får du den skønneste bouillon til bulguren.

Steges ved 200o i ca. 45 minutter – tjek evt. med et termometer, den skal være 75o inde ved benet – har du ikke sådan et så skal kødsaften være klar når du stikker i kødet inde ved benet.

Så til tilbehøret:
Når kyllingen er sat i ovnen, koger du noget vand – jeg bruger altid min el-kedel. Hælder bulguren i en gryde, smuldre bouillonen og kommer den i sammen med salt. Det kogende vand hældes over, låget lægges på og gryden stilles til side for at trække, den skal IKKE koge. 
Ca. 10 minutter inden kyllingen er færdig kommer du hvidløgsmørret i, i små klatter, låget lægges på, så det kan smelte. Lige inden servering røre du i bulguren så smørret fordeles sig.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 20. august 2016

Krydret æblekage

Lige nu nyder jeg min weekend fuldt ud. Idag har den stået på total afslapning - kun hundene er blevet luftet og aftensmaden lavet, ellers intet andet.

Men det har også været tiltrængt. Jeg har haft en rigtig skøn uge, men den har osse været en smule travl. Jeg har været hos Mulerne som jeg plejer. Og tirsdag blev der lige sneget et ekstra besøg ind, for der indløste Svigermor og min ene Svigerinde deres fødselsdagsgave, som var en guidet tur på hesteryg, det var SÅ hyggeligt. 
Da vi kom tilbage fra turen var Svigerfar og Manden dukket op - en lille overraskelse jeg ikke var forberedt på, så jeg blev helt forfjamsket og glad da jeg pludselig så så en silhuet jeg kendte <3

Fredag var jeg alene på pinden hos Mulerne, så manden valgte at tage med mig for at se hvad jeg laver dernede. Rigtig hyggeligt med lidt selskab og han var slet ikke så bange for dem, som jeg troede han ville være :-D

Derudover har ugen budt på bullerleg. To gange har vi leget med Watsons nye bedste ven Arnold <3

En af dagene da jeg var alene i huset et par timer, gik der "farmor" i mig, da jeg kom jeg til at kigge i køleskabet. Det trængte gevaldigt til en oprydning. 
For der var friske bønner, der skulle blancheres til fryseren og en kæmpe portion tomater, som jeg kunne se at vi ikke ville nå at få spist, inden de blev dårlige. Derfor valgte jeg ligesom sidste år at HENKOGE dem. Det er en skøn ting at kunne hente på hylden til vinter.

Imens jeg klargjorde tomaterne til ovnen, kunne jeg lige så godt udnytte at den var tændt. Så derfor blev min nye BASIS kage-opskrift igen taget i brug. Den er nem og hurtigt at røre sammen og det kom der en ny variant med godt resultat ud af.


Der havde været "mus" i kagen inden jeg nåede at få taget billeder -
så næste gang den bliver bagt bliver billedet skiftet ud :-P

Krydret æblekage.
Ca. 10 – 12 port.
225 g. Smør, blødt
375 g. Sukker
3 stk. Æg (L)
375 g. Hvedemel
3 tsk. Bagepulver
1½ tsk. Natron
4 tsk. Kanel, stødt
3 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Kardemomme, stødt
½ tsk. Muskat, stødt
400 g. Æble – renset vægt

PYNT:
150 g. Mørk chokolade
25 g. Smør
½ dl. Piskefløde

Æblerne skrælles og rives groft.

Smør, sukker og æg piskes godt sammen til en ensartet masse.
Mel, bagepulver, natron og krydderier tilsættes, sammen med æblerne. Dejen røres jævn og kommes i en smurt form på 33 x 23 cm.

Bages ved 175o i ca. 45 - 50 minutter. Tjek med en kniv i midten af kagen – er der ingen dej på, er kagen færdig.

Kages afkøles og herefter kommes smør og fløde i en gryde og smeltes ved svag varme. Chokoladen brækkes i mindre stykker, kommes i gryden og under konstant omrøring, smeltes den og glasuren røres jævn, inden den fordeles ovenpå kagen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

torsdag den 18. august 2016

Timian svampe

Idag får du opskriften på et nem tilbehør, enten til din aftensmad, smørebrød eller salatbaren på jobbet. 


Det jo ikke det helt store kulinariske jeg har opfundet her, men det smager simpelthen bare så godt, derfor synes jeg det fortjener en plads herinde. Og du kan jo sagtens skiftes urterne ud med lige dem du har, tørrede kan også sagtens bruges.


Timian svampe.
2 - 3 per.
500 g. Champignon
½ dl. Timian, friske blade
Salt
Peber
Olie til stegning


Champignonerne renses for jord. Er de meget store, deles de. Olien varmes op på en pande og champignonerne svitses heri – de skal ligge i et lag, så er det en større portion du laver, svitses de over flere gange.

Timianbladene tages af stilkene og vendes rundt i svampene, som smages til med salt og peber.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 15. august 2016

Chili cheese toppe

En fast tradition når vi er på McDonald, er at vi altid lige skal have et par poser Chili cheese toppe med til at snacke på - vi elsker den sprøde panering og varme smeltede ost, med et lille twist chili.

Manden har ævlet læææænge om at vi selv skulle prøve at lave dem, vi har faktisk handlet cheddar ost ind til dem op til flere gange - den er bare på mystisk vis forsvundet andre steder hen i vores madlavning :-P

Ej, måske det er fordi vi ingen frituregryde har (og det er en af de få maskiner der aldrig flytter ind i mit køkken) og jeg egentlig synes, at det er lidt besværligt med store mængder varm olie. Men en dag måtte jeg overgive mig og da det hele var overstået, måtte jeg jo indrømme at det bare var mit OCD-hoved der havde bildt mig ind det var besværligt :-P 

De var ihvertfald gode og faktisk relativ nemme at lave. Da vi var færdige blev olien afkølet, sigtet for snask og opbevaret i køleskabet, for det kan sagtens bruges en 2 - 3 gange inden det kasseres. 

Så derfor var der da lige en lejlighed til at afprøve endnu et batch. Første portion lavede vi med halv mozzarella og halv cheddar. Anden gang blev med ren cheddar. 

Begge var gode, men den med ren cheddar er favoritten herhjemme. Den har dog en lille ulempe. Den vil meget nemt lække under stegning, så derfor skal du holde ekstra godt øje, så ikke al for meget ost flyder ud. 

Er du ikke til ren cheddar, så kommer du bare halvt mozzarella i.



Chili cheese toppe.
Ca. 15 stk.
200 g. Cheddar
25 g. Jalapenos - syltet

YDERLIGERE:
Hvedemel
Rasp
2 stk. Æg
Olie

Start med at:
Rive osten groft og hakke chilien fint. Disse blandes godt sammen og vejes af i portioner á 15 gram. Hver portion rulles/trykkes godt sammen til en kugle.

Og så til panering:
Du starter med at klargøre tre tallerkener. En med hvedemel, nummer to med sammenpisket æg og den sidste med rasp. 

Kuglerne skal dobbeltpaneres for at holde på den flydende ost. Det gøres ved først at trille dem i mel, så i æg og derefter i rasp. Herefter skal de en tur tilbage i æggeblandingen igen, inden de tilslut vendes i rasp. 

Så kort sagt: mel - æg - rasp - æg - rasp.

Stegning:
I en lille gryde varmes olien op til 180o. Har du ikke et termometer der kan tage så høje temperaturer, kan du istedet bruge en tandstik. Den stikkes ned i olien og syder det omkring den, er olien varm nok.

Jeg vil ikke anbefale at du steger mere end en 3 – 4 stykker ad gangen, for ikke at sænke temperaturen for meget. De skal være gyldne – det tager ca. 1 til 1½ minut.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA, inden stegning
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 14. august 2016

Pasta i tomatdressing

For en del år siden, kunne man i supermarkederne købe en pastasalat i en tomatiseret dressing med majskerner i. Dog fandtes den kun på hylderne en gang imellem. Nå, men denne pastasalat var en af Mandens yndlings - faktisk så spiste han den som pålæg på en franskbrøds mad (Ja, der er så meget jeg ikke forstår :-D ) 

Men Mandens elskede pastasalat kan simpelthen ikke fåes mere, så en dag da jeg stod med en rest kogt pasta, kom jeg til den konklusion at jeg kunne jo forsøge mig frem. Men jeg anede ikke hvad der var i den originale (udover en helt masse E-numre :-P) så det blev bare sådan lige hvad jeg synes der skulle i.

Da jeg synes den var færdig og Manden skulle smage den til, blev han noget så skuffet, Faktisk så skuffet at den røg i skammekrog i køleskabet et par dage, hvorefter sulten åbenbart vandt og pastasalaten blev spist :-D 

Og da jeg forsigtigt spurgte ind til den, så smagte den faktisk ret godt, selvfølgelig slet ikke som den perfekte færdigkøbte, men så godt at den godt måtte komme herind :-D

Du kan spise den som opskriften foreskriver, men du kan sagtens osse supplere den med en masse lækre sprøde grønsager. Brug den som tilbehør eller på et buffetbord vil den også gøre sig godt.


Pasta i tomatdressing.
2 - 3 per.
150 g. Pasta, tørret

DRESSING:
40 g. Tomatpure
1 dl. Olie – jeg brugte raps
1 spsk. Hvidvins eddike
1 tsk. LØGPULVER
1 tsk. Oregano
Salt
Peber

Pastaen koges efter anvisningen på emballagen i vand tilsat rigeligt salt. Herefter afkøles de.

Alle ingredienserne til dressingen piskes sammen og hældes over den kolde pasta. Salaten smages til med salt og peber og må meget gerne trække et par timer inden servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 12. august 2016

Krydret gulerodskage med creamcheese frosting

Det er weekend og derfor er det tid til kage. Og en rigtig lækker en af slagsen, hvis jeg selv skal sige det 😝

Den er svampet, luftig og fuld af lækker smag. Og flødeostcremen passer bare så godt til en gulerodskage.

Denne opskrift er en videreudvikling af den yderst populære KRYDRET BANANKAGE. Det er blevet til en slags basis-kage-opskrift for mig, fordi den er så nem og virkelig god - og jeg har allerede mange andre idéer til, hvad den skønne kage kan forvandles til :-D



Krydret gulerodskage med creamcheese frosting.
Ca. 8 - 10 port.
150 g. Smør - blødt
250 g. Sukker
2 stk. Æg (L)
250 g. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
2 tsk. Kanel, stødt
2 tsk. Vanillesukker
½ tsk. Nellike, stødt
½ tsk. Muskat, stødt
350 g. Gulerod

PYNT:
Flødeost naturel, (Ikke light!!!)
50 g. Flormelis
2 tsk. Citron skal
3 spsk. Citron saft

Gulerødderne skrælles og rives fint.

Smør, sukker og æg piskes godt sammen til en ensartet masse.
Mel, bagepulver, natron og krydderier tilsættes, sammen med gulerødderne. Dejen røres jævn og kommes i en smurt springform på ca. 24 cm i diameter.

Bages ved 175o i ca. 50 – 60 minutter. Tjek med en kniv i midten af kagen – er der ingen dej på, er kagen færdig.

Kages afkøles helt. Herefter røres alle ingredienserne til frostingen sammen og smøres på kagen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA – UDEN frosting
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

onsdag den 10. august 2016

Cheeseburger sliders

Små lækre mini-burgere med saftig oksekød og masser af cheddarost. What's not to like :-D

De egner sig både til sommerens grillaftner med gode venner, børnefødselsdage, tapas-agtige måltider og andre sammenkomster, hvor det ikke gør noget at portionerne er små og man derfor har appetit til at smage flere og andre lækre ting.

Jeg har FØR, lavet små skønne sliders, men har begge gange valgt den nemme løsning og købt burgerbollerne, derfor må næste skridt være at jeg får bixet en god opskrift sammen og bagt nogle selv :-)




Cheeseburger sliders.
12 stk.
12 stk. Sliders burgerboller
Salat
500 g. Hakket oksekød
12 sk. Cheddar ost
8 stk. Cocktail tomater
½ stk. Løg
Ketchup
Dijonnaise
Salt
Peber

Start med tomatsalsaen:
Tomaterne skylles og skæres i små tern. Løget hakkes fint. Disse dele blandes i en skål og smages til med salt og peber.

Salaten skylles, tørres og rives i små stykker.

Og så til bøfferne:
Kødet vejes af i 12 portioner á 40 gram stykket. Hver portion kød æltes godt sammen, inden den formes til en bøf. De bankes ud til en tykkelse på ca. ½ cm. De krydres med salt og peber på begge sider.

Cheddar osten skæres i skiver som deles på midten, og lægges sammen, så du får en dobbeltskive ost.

Og så til grillen:
Bollerne lunes.
Bøfferne grilles ca. 2 minutter på hver side, hvorefter osten lægges på og bøffen gives 1 – 2 minutter ekstra så den smelter.

Samling af burgerne:
Bollerne deles og der kommes ca. ½ tsk. Dijonnaise på hver bund. Der toppes med salat, bøffen og en skefuld tomatsalsa (uden for meget væske). På toppen af bollen kommes der ca. ½ tsk. Ketchup, inden den bruges til afslutning af burgeren.

Sæt evt. en tandstik i den lille burger for at holde den samlet.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 8. august 2016

Haven august 2016

En dag i sidste uge, da der var det smukkeste solskinsvejr, tog jeg mit kamera med på en rundtur i haven. En tur jeg selvfølgelig har lyst til at dele med dig.

Feher Ozon peberfrugt - her som den smukkeste blomst.


En af mine 4 Feher Ozon peberfrugt-planter. 
En sort der giver søde frugter,
 der er yderst velegnet til at tørre til hjemmelavet paprika.
  


Almindelig peberfrugt. 
I foråret havde Bilka en kampagne der hed "Min køkkenhave". Man kunne få nogle små samlepotter med når man handlede for et vist beløb. Og selvfølgelig måtte havenørden som jeg jo osse er, have dem med hjem. 
Disse peberfrugter er fra en af disse potter.




Aubergine også fra Bilka kampagnen - tror desværre ikke at de når at blive til noget. De skulle ha været sat i gang noget før - eller have boet i et drivhus. Ikke nogle muligheder jeg havde.
Men så har de pyntet så længe.



Og nu til mine små babyer, nemlig tomaterne. 
De andre år har jeg købe færdige små planter, af en almindelig sort, lige til at plante ud. Men i år ville jeg det anderledes. 
Så jeg fandt en hjemmeside, læste mig gennem en masse forskellige sorter og fandt 5 jeg synes kunne være spændende at prøve. Nu er de begyndt at modne og blive smukke i farverne: 
 Currant gold rush tomater.
En plante der giver rigtig mange små fine orange tomater i ribsstørrelse.



Currant gold rush tomater.
Stadig meget umodne.




Currant sweet pea tomater.
En plante der giver rigtig mange små fine røde tomater i ribsstørrelse.



Currant sweet pea tomater.



White cherry tomater.
En plante der giver fine hvid/sart gule tomater.

Efter juni måneds enorme regnvejr opdagende jeg den misfarvning på stængelen som du ser til venstre. Jeg forhørte mig hos eksperterne Facebookgruppen TOMATENTUSIASTER og fik den triste besked at det lignede skimmel.

Jeg læste rundt omkring på nettet og besluttede mig at forsøge med "bekæmpe" det, og hvis det ikke lykkes måtte jeg jo smide planterne ud. 
Mit forsøg bestod i: At folde et stykke køkkenrulle til en lang pølse, gennemvæde det med Atamon og pakkede det inficerende område derind i. Lod det sidde et par dage i fuld sol og fjernede papiret. Det havde hjulpet - plamagerne var tørret ind og så har jeg hold skarpt øje med dem dagligt siden.
Derudover gik jeg alle mine planter igennem og fjernede de fleste blade. Og har holdt bestanden af blade nede resten af sommeren og det har hjulpet. Jeg ved selvfølgelig ikke om det er min behandling, der har gjort det eller jeg bare har været heldig.




White cherry tomater



Chocolate cherry tomater.
En plante der giver fine brune cherry tomater.



Chocolate cherry tomater.




Red Robin plante 1. 
Det er en dværg busk tomat. 
Det vil sige at den er velegnet til at bo i krukker. 
Der skal ikke nippes sideskud af. 
Jeg har dog fjernet de største blade for at undgå skimmel.





Red Robin plante 2. 




Red Robin, tæt på.




Min Red Robin plante nummer 3. 
Den er altså lidt dværgagtig i forhold til de andre, hvorfor ved jeg ikke.



De tomater jeg ikke har plads til i kapilærkasser, bor i store potter op af husmuren. Det ligner ikke den jungle som det egentlig burde, men grunden er, som du måske læste længere oppe, at jeg har fjernet blade for at undgå (mere) skimmel.


Brombærerne er godt på vej <3




I år er Ingrid Marie altså en smule nærig, 
det er kun 2 æbler på - jeg håber ikke at hverken blæst 
eller fugle får fat i dem før de er modne :-D



Min smukke basilikum.



Jeg har masser af frisk basilikum hele sommerhalvåret. 

Her får du mit tip til hvordan:
Hver forår køber jeg en potte basilikum i supermarkedet til en 20 - 25 kroner. Når jeg kommer hjem fjerner jeg potten og forsigtigt deler jeg de små sarte stængler. Jeg fordeler dem i 2 eller 3 potter, 
der har en størrelse på ca. 20 cm i diameter. 

Herefter bor de i mit østvendte køkkenvindue, hvor de bliver vandet fra bunden hver - eller hveranden dag og bliver gødet en gang om ugen.

Når jeg så synes at de er blevet frodige nok, så "pelser" jeg dem: Klipper toppene af ca. 15 cm. over jorden, så der stadig er massere af blade tilbage. Men tynder også ud i bladene på de resterende stængler. 

I skrivende stund har jeg allerede pelset mine planter 3 gange. 
Det er blevet til BASILIKUM PESTO til fryseren og massere af HJEMMETØRRET BASILIKUM lavet i Dehydratoren.



Mit lille urtehjørne <3
Nederst ses de sidste af årets kartofler.




På urtebordet har jeg inderst: Mynte, oregano og estragon.
Yderst timian, purløg og ærteskud.




Ærteskud, som har nået at sætte ærtebælge. 
Og de smager virkelig godt de små fine ærter deri :-D




Persillen vokser godt. Den har været klippet ned flere gange, så nu er der persille på frost til PERSILLESAUCE og der er også lavet en omgang PERSILLEPESTO.




Og tilslut en lille ekstra selvsået timian, 
som jeg osse var så heldig at få med i potterne fra Bilka.