lørdag den 4. februar 2017

Havregrøds muffins med gulerod & mandler

Husker du dillen fra samme tid sidste år, hvor søde Lene, der står bag bloggen SPISESTUEN, udviklede det fantastiske begreb bagt havregrød ??? 

Jeg har leget med min tidligere UDGAVE og tilpasset opskriften så den passer til Sensekosten. En muffin svarer til en halv spisekasse af stivelse (HF4) og ½ spiseskefuld fedt.

De er godt krydret og smager fantastisk. Jeg har spist dem som et lille før-træning-måltid, hvor jeg ikke har skulle fylde maven for meget. Ellers kan de sagtens bruges som lidt lækkert til aftenkaffen, hvor de andre i selskabet måske spiser et stykke kage.


Havregrøds muffins med gulerod & mandler. 
12 stk.
6 dl. Havregryn
3 tsk. Kanel, stødt
3 tsk. Kardemomme
2 tsk. Bagepulver
6 spsk. Sukrin – eller anden sødning
¼ tsk. Salt
2 stk. Æg (M/L)
3 dl. Vand
200 g. Gulerod – renset vægt
45 g. Mandler

Gulerødderne skrælles og rives groft Mandlerne hakkes.

Æg, vand og gulerod røres sammen. Havregryn tilsættes, sammen med kanel, kardemomme, bagepulver, salt og Sukrin. Det røres godt sammen og stilles til side i 5 minutter, så grynene kan suge lidt af væsken.

Dejen fordeles i muffinsforme – det skal være dem i kraftigt papir. Mandlerne fordelen oven på og trykkes ned i dejen.

Bages ved 180o i ca. 25 minutter.

De afkøles på en bagerist.


SENSE pr. portion:
HF1+2: Så lidt gulerod at jeg ikke tæller det med i et samlede måltid
HF3: Så lidt æg at jeg ikke tæller det med i et samlede måltid
HF4: ½x Havregryn
FEDT: ½ spsk. Mandler
DRESSING: -
MÆLK: -
SMAG: Kanel, kardemomme, Sukrin


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Jeg skal vist have kigget lidt mere på den sense kost. Er det noget, der virker søde? 😘

    SvarSlet
    Svar
    1. Det synes jeg at du skulle - det virker!
      Knus

      Slet