onsdag den 19. juli 2017

Pistacie-mazarinkage

Vi er midt i SØDT & SYNDIGT ugen og idag er det en virkelig lækker kage du bliver beriget med. Men det er ikke bare en almindelig mazarin udgave, men istedet en hvor marcipanen er skiftet ud med Dessertmasse med pistaciesmag.

Det er en opskrift som jeg fik af en kollega, da jeg i sin tid - meget snart for 10 år siden - arbejdede som sæsonarbejder på Odense Marcipan. Og da pistaciemassen er en af Mandens favoritter når jeg laver IS, så er det noget vi oftest har i huset, så denne kage er lavet rigtig mange gange. Den er nem og holder sig fint frisk og fugtig et par dage.


Jeg har kommet bagepulver i denne version for at få en lidt mere luftig krumme. Men du kan sagtens undlade det, så bliver kagen bare mere fast i krummen, det bliver ikke en tør kage af den grund. I originalen er der ikke bagepulver.

Pistacie-mazarinkage.
6 per.
200 g. Dessertmasse med pistaciesmag - jeg brugte den fra Odense Marcipan
125 g. Smør - blødt
2 stk. Æg
50 g. Hvedemel
15 g. Bagepulver      

PYNT:
100 g. Mørk chokolade
1 tsk. Piskefløde
1 tsk. Smør
25 g. Saltede pistacienødder – vægt uden skaller

Pistaciemassen og smør piskes sammen. Æggene tilsættes et ad gangen, hvorefter melet røres i. Dejen kommes i en smurt springform (20 cm. i diameter)

Bages ved 180o i ca. 25 - 30 minutter.

Herefter afkøles kagen og stilles på serveringsfadet.

Chokoladen hakkes i mindre stykker. Pistacienødderne afskalles og hakkes groft.

Smør og fløde kommes i en gryde og varmes op ved svag varme. Chokoladen tilsættes og smeltes deri, under konstant omrøring. Glasuren røres til en jævn konsistens, inden den fordeles på kagen. Der drysses med pistacienødderne.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Fået af tidligere kollega
FRYSEEGNET: JA – uden chokoladen
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar