lørdag den 16. september 2017

Pandekage-kage med creme & chokolade

Jeg har længe haft lyst til at give mig i kast med en pandekage-kage. Jeg synes simpelthen det er et fantastisk koncept at trylle de lækre pandekager om til en toptunet dessert. Det er en kage der helt sikkert både vil blive et hit ved børnefødselsdagen, men den kan også sagtens bruges som gæstedessert.

Den kan nemt planlægges og laves i forvejen. Pandekagerne kan du sagtens bage dagen før. Og det samme med kagecremen. Så skal kagen bare lægges sammen på serveringsdagen.Pandekage-kage med creme & chokolade.
6- 8 per.
PANDEKAGER:
200 g. Hvedemel
½ tsk. Salt
85 g. Sukker
5 dl. Mælk
5 stk. Æg (M/L)
75 g. Smør - smeltet og let afkølet
Smør til bagning

KAGECREME:
2 stk. Æg (M/L)
30 g. Sukker
10 g. Maizena
2 ½ dl. Mælk
1 St. vanille

YDERLIGERE:
2 ½ dl. Piskefløde
75 – 100 g. Mørk chokolade
250 g. Kirsebær – eller andre bær

Start med cremen:
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.

Æg, sukker, vanillesukker og den tomme vanillestang kommes i en gryde og piskes sammen. Mælk og maizena tilsættes og piskes ud i æggeblandingen.

Blandingen bringes langsomt i kog under konstant piskning. Når den når kogepunktet skal den koges igennem til den bliver tyk – stadig under piskning – det tager 2 – 3 minutter.

Herefter hældes cremen over i en beholder med stor overflade, dette gør at cremen nedkøles hurtigere.
Herudover skal cremen dækkes med husholdningsfilm. Den skal lægges helt ned på den varme overflade, dette gør at der ikke dannes kondens eller at den "trækker skind". Herefter afkøles cremen til den er helt kold.

Imens laves pandekagerne:
Mel, sukker og mælk piskes sammen til en glat og jævn blanding. Æg, salt og den smeltede smør tilsættes og det hele piskes grundigt sammen.

En pande varmes op og der tilsættes en smule smør. Når den er smeltet, tilsættes lidt under 1 dl. dej. Den drejes rundt på panden, så den fordeles jævnt. Når kanten af pandekagen begynder at tage farve, skal den vendes og bages gylden på den anden side. Herefter afkøles de.

Min pande er stor – 28 cm. i diameter - så jeg får store pandekager. Jeg fik ca. 13 ud af denne portion og der blev brugt 10 til kagen, så der er en par smagsprøver til kokken også 😋

Samling af kagen:
Chokoladen hakkes.

Fløden piskes til skum. Den tomme vanillestang fjernes fra cremen, inden at flødeskummet vendes i.

Start med at lægge en pandekage på serveringsfadet. Derpå fordeles en smule creme, som smøres ud i et jævnt lag. Og drysses med chokolade. Ovenpå lægges endnu en pandekage, derpå et lag creme, et drys chokolade.

Sådan fortsætter du til du har brugt 10 pandekager. På toppen kommer du den sidste smule creme. Og pynter med kirsebær og et drys chokolade.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar