torsdag den 30. november 2017

Vinter tabouleh - salaten der kan snyde en hver grønsagshader

Åhhh, en top lækker salat du skal høre om idag, jeg er simpelthen så begejstret. Den smager SÅ godt og er den samtidig en af den slags, hvor børnene eller andre grønsags forskrækkede, ikke opdager at det er KÅL og SELLERI de spiser 😊 Så jeg håber du vil teste den på dine unger.

Selvom kalenderen siger november, så er persillen i denne opskrift friskplukket fra egen have - er det ikke bare skønt 💗 Jeg ved godt at det er en forholdsvis stor mængde persille jeg bruger, men en tabouleh er en krydderurtesalat og så er persillen med til at give god smag til grønsagerne. 



Vinter tabouleh.
4 - 5 per.
1 dl. Grov bulgur – rå
1½ dl Kogende vand
1 tsk. Smør
Salt

150 g. Rosenkål – renset vægt
150 g. Knoldselleri – renset vægt
200 g. Æble – renset vægt, jeg brugte Ingrid marie
50 g. Persille – frisk

DRESSING:
3 spsk. Olie
3 spsk. Citronsaft
1½ tsk. LØGPULVER
Salt
Peber
Sukker

Bulguren kommes i en gryde sammen med smør og et drys salt. Det kogende vand hældes over og låg lægges på. Lad nu gryden stå og trække i ca. 15 minutter – helst uden at løfte for meget på låget, da dampen slipper ud. Og NEJ gryden skal ikke varmes op – bare stå 😝

Herefter afkøles bulguren.

Rosenkål og selleri renses og skylles. De gives en tur i minihakkeren, til de har en størrelse på ca. 2 – 3 mm.

Kernehuset fjernes i æblerne og de skæres i stykker, der er en smule større en selleri og rosenkål, ca. 4 - 5 mm.

Persillen skylles, tørres og hakkes fint.

Alle ingredienser til dressingen piskes sammen.

Den kolde bulgur løsnes med en gaffel, inden at grønsager, persille, æbler og dressingen vendes i. Salaten smages til inden servering – den bliver ikke ringere af at stå og trække lidt inden servering.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: SPINATPANDEKAGER MED FYLD
TIPS & TRICKS: -
ANDET: En rest bulgur eller couscous kan sagtens bruges, beregn da ca. 250 g.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar