lørdag den 30. december 2017

Forslag til nytårsmenuen & tømmermænds maden 1. januar

Du har helt sikkert fundet ud af hvad du skal spise imorgen på årets sidste dag, men skulle du nu alligevel ikke have bestemt dig endnu  - lige som jeg ikke helt har 😂😂, så kommer der her en række lækre idéer, men ikke mindst osse forslag til skøn tømmermænds mad til dagen derpå. 

Du kunne vælge at starte med et STJERNESKUD, min portion er et hel måltid, så som forret skal du halvere portionen.
Det er osse yderst populært at få tunmousse til forret. Denne her er lavet med rygeost, så derfor får du en skøn RØGET TUNMOUSSE.
Eller måske du har fået et vaffeljern i julegave og simpelthen brænder for at få gang i det. Så skal du da lave SPINATVAFLER MED RØGET LAKS.


Til hovedret går du aldrig fejl af en GLASERET HAMBURGERRYG, hvortil du kunne servere FLØDEKARTOFLER, BACONBØNNER, samt HVIDLØGSSNEGLE.
Eller noget som er rigtig hyggeligt, tager lang tid at spise og hvor alle kan vælge lige hvad de har lyst til at spise, nemlig RACLETTE.


Udover disse menu forslag har jeg blandt andet også en opskrift på en hjemmepisket BEARNASIE SAUCE - det er ikke så svært som det lyder, og du behøver ikke selv lave essensen, du kan sagtens bruge den købte i den lille gule flaske.

Jeg kan også anbefale en RØDVINDSAUCE, en sauce der for mig bringer minder tilbage til min bardom. For den duft den har, var ofte den vi mødte, når vi skulle spise hos mormor og morfar i Langholt.

Vi skal have en god rød bøf imorgen. Og når vi nu er ved årets afslutning kan jeg da komme med en lille indrømmelse: Jeg er er skovl til at stege bøffer, enten får de får meget ellers får de for lidt, så det er Mandens job herhjemme. Men du får da en STEGEVEJLEDNING, så du kan stege din perfekt 💗

Har ingen af det kartoffeltilbehør, som jeg har præsenteret indtil nu, ikke faldet i din smag får du da lige et par bud mere. Hvad med den klassiske HASSELBACH KARTOFFEL den er nu ret god. Men BALSAMICO KARTOFLER er nu heller ikke værst, de kunne faktisk godt være et bud på hvad vi skal have imorgen - jeg sagde jo at vores menu ikke var fastlagt endnu, jeg når det nok 😉

Et sidste bud, hvis du ligger inde med en nakkefilet, som du ingen planer har for, så kunne du lave LANGTIDSSIMRET NAKKEFILET MED RÅSTEGTE SELLERI. Har du ikke en Crockpot, kan du sagtens lave den i en Roemertopf.

Vi hopper hurtig videre til desserten. Det kunne være et ostebord med KERNE KNÆKBRØD, HAVREGRYNSKIKS eller OSTEKIKS MED CHEDDAR.


Men er du mere til de søde sager, kunne det være HVID CHOKOLADEMOUSSE MED PASSIONFRUGT.


Eller hvad med en YMERFROMAGE MED RABARBER - har du ingen rabarber i fryseren, kan du sagtens bruge jordbær- eller hindbær.


Skal det være en form for kage, kunne det være denne lækre JORDBÆRMOUSSEKAGE MED SKYR.


Eller denne KARAMELTÆRTE MED HASSELNØDDDER, hvor jeg ville servere en VANILLE IS til.


Kransekagen burde ligge i din fryseren nu, den bliver mere svampet efter en tur deri. Men har du planer om at bage en portion imorgen, så har jeg KRANSEKAGE KONFEKTEN her. Ligger du inde med en masse Ren rå marcipan efter jul, bruger du bare det istedet for Kranse XX.


Nå, nu har vi da vist fået mad nok, så nu er det tid til at tænke på menuen 1. januar. Vi har haft en tradition helt tilbage fra vores første nytår sammen, for 15 år siden, at vi får HOTDOGS. Du finder i linket også opskriften på hjemmebagte pølsebrød.


Har du fået Raclette til nytår, har du helt sikkert en masse rester tilbage. Der har vi lavet scramlet æg til morgenmad og en GRYDERET af de øvrige rester nytårsdag.

PIZZAMUFFINS kunne også være en mulighed og kan faktisk godt bages imorgen og så blot lunes inden servering mandag. Vil du have en almindelig pizza, har jeg har selvfølgelig DEJEN til verdens bedste udgave.


Eller hvad med burger?? Det er da rigtig tømmermændsmad. Det kunne være CHEESEBURGER-SLIDERS, en lidt utraditionel med SESAMKYLLING & PORRECREME eller hvad med almindelig BØFSANDWICH - selvfølgelig med brun sauce til.


Valgene er mange, men nu har jeg ihvertfald kommet med en masse forskellige bud - håber du finder noget for dig og dine kære - GODT NYTÅR  💗 🎉 🎋 🎊

2 kommentarer:

  1. Det ser fantastisk lækkert ud det hele, ikke mindst tømmermændsmaden. Kunne godt lige klare en hotdog lige nu 😋 Mange supergode forslag 👍

    SvarSlet