torsdag den 14. december 2017

Julekalenderens låge nummer 14 - Kardemomme snitter

Glædelig 14. december 🎅🎄⛄

Dagens småkage er en dejlig mild krydret en af slagsen. Jeg har igen lavet snitter, altså dem der først skal skæres ud efter de er bagt. Og er du fast læser, har du sikkert allerede opdaget at jeg har lavet dem i mange variationer..........og der kommer flere endnu 💖

Originalopskriften er denne KARAMELSNITTE med ingefær og den er stadig en fantastisk småkage, så den tåler godt lige en deler igen.


Kardemomme snitter.
Ca. 45 stk.
100 g. Smør - blødt
100 g. Farin
40 g. Sirup - mørk
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 tsk. Brun bagepulver
2 tsk. Kardemomme - stødt
1 nip Salt

Alle ingredienserne vejes af og røres godt sammen. Er dejen ikke fugtig nok til at samle sig, kan du tilsætte en smule vand. Start med en ½ teskefuld.

Herefter rulles dejen til små pølser med en diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.

Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 4 på en plade.

Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.

Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar