tirsdag den 19. december 2017

Julekalenderens låge nummer 19 - Pebrede snitter med strejf af karamel

Glædelig 19. december 🎅🎄⛄

Husker du PEBERSNITTERNE ?? 

Nå, men jeg skulle lige afprøve dem endnu engang inden julekalenderen "gik i luften". Nogle gange udvikler og ændre tingene retning og det endte med at blive en helt anden smag ud af denne afprøvning. Personligt synes jeg at de var en smule voldsomme - altså ret stærke og krydrede. Men mine forsøgskaniner var ret begejstret, så derfor fik de nye småkager også en plads i kalenderen. 

Det er vigtigt at bruge den mørke muscovado sukker, da det er den der giver dem strejfet af karamel. Kan du ikke skaffe den i sirup, kan en almindelig mørk sirup godt bruges.Pebrede snitter med strejf af karamel.
Ca. 45 stk.
100 g. Smør – blødt
100 g. Muscovado sukker - mørk
30 g. Muscovado sirup
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 tsk. Sort peber – stødt
½ tsk. Kardemomme - stødt
½ tsk. Kanel – stødt
¼ tsk. Ingefær – stødt
1 nip Salt

Alle ingredienserne vejes af og røres godt sammen. Er dejen ikke fugtig nok til at samle sig, kan du tilsætte en smule vand. Start med en ½ teskefuld.

Herefter rulles dejen til små pølser med en diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.

Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 4 på en plade.

Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.

Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar