torsdag den 28. december 2017

Pommes Anna

Igår fik du mit bud på FORRETTEN til nytår, så idag bliver det opskriften på kartoffel-tilbehøret til hovedretten, nemlig pommes Anna. Og kartofler der er tilberedt i smør - ja, det kan ikke andet end at blive godt, vel ? 😋

Derudover behøver du heller ikke stå i køkkenet hele nytårsaften dag for at forberede maden, for disse har bare bedst af at blive lavet dagen før. Vælger du alligevel at lave dem på serveringsdagen, skal du huske at indregne at de skal have minimum 3 timer i køleskabet for at sætte sig.

Glæd dig, for imorgen kommer mit bud på, hvad du skal spise til dessert.


Pommes Anna.
6 per.
1500 g. Bagekartofler
100 g. Smør
Salt
Peber
Evt. Timian eller rosmarin

Dagen før servering:
Kartoflerne skrælles og skylles. De skæres i tynde skiver på ca. 1 – 1½ mm.  - jeg brugte mit mandolinjern, men en kniv og lidt tålmodighed kan også gøre det. Skiverne skal ikke skylles.

Imens smeltes smørret.

Herefter tager du en bradepande eller fad (mit var 28 x 18 x 6 cm.) og smører det godt. Så starter du med at lægge et lag med kartofler – helt ud til kanten - og pensler dem med smør. Så igen et lag kartoffelskiver, så smør og sådan forsætter du til du brugt alle skiverne.

I hvert andet kartoffellag, giver du et lille drys salt, peber og evt. en smule krydderurter ovenpå det påpenslede smørlag. Men pas endelig på ikke at give det for meget.

Fadet dækkes til med stanniol.

Bages ved 200o i ca. 75 minutter, eller til de er møre. Prik i dem med en kødnål eller spids kniv – der må ikke være modstand.

Fadet tages ud af ovnen og der stilles noget tung ovenpå – evt. et fad med vand i, inden at det stilles på køl, til dagen efter.

På serveringsdagen:
Kanten mellem kartoffelfladen og fadet løsnes forsigtigt med en kniv og bunden af bradepanden opvarmes en smule og så kan kartoffel-”kagen” forsigtigt vendes ud på et skærebræt og skæres i 6 pæne stykker.

Inden servering:
Kartoffelstykkerne stilles i en bradepande.

Opvarmes ved 225o i ca. 15 - 20 minutter – de må gerne være gyldne.TIPS: Har du en Actifry, kan de sagtens opvarmes der. Den forvarmes i 5 minutter og kartoffelstykkerne gives 25 minutter, uden drejearm i.

Hvis du laver dem på dagen, skal det gøres i god tid – de skal minimum stå på køl en tre timer, for at sætte sig.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar