fredag den 3. marts 2017

Havregrøds muffins med chokolade

Nu har jeg efterhånden lavet disse muffins i et par forskellige variationer (Du kan se dem HER & HER), men denne her slår dem alle.....med længder. 

Kombinationen af vanille og chokolade gør dem rigtig kageagtige. Det er vigtigt at du husker at rive din gulerod fint, da dens eneste funktion er at skulle gøre kagen fugtig i krummen.
Næste gang tror jeg dog at det vil klæde den at tilføje en spiseskefuld usødet kakao.

Måske du også kan bruge den som fødselsdags-uddeling i skole eller børnehave, da der ikke er hvidt sukker i og lavet på en god mørk chokolade.



Havregrøds muffins med chokolade
12 stk.
6 dl. Havregryn
1 st. Vanille
2½ tsk. Bagepulver
8 spsk. Sukrin – eller anden sødning
1 nip Fint salt
2 stk. Æg (M/L)
3 dl. Vand
200 g. Gulerod – renset vægt
120 g. Mørk chokolade

Gulerødderne skrælles og rives fint.

Chokoladen hakkes.

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i lidt af Sukrinen for at skille kornene af.

Æg, vand og gulerod røres sammen. Havregryn tilsættes, sammen med bagepulver, salt, vanille og Sukrin. Det røres godt sammen og stilles til side i 5 minutter, så grynene kan suge lidt af væsken. Chokoladen vendes i tilslut.

Dejen fordeles i muffinsforme – det skal være dem i kraftigt papir.
Bages ved 180o i ca. 25 minutter.

De afkøles på en bagerist.


SENSE pr. portion:
HF1+2: Så lidt gulerod at jeg ikke tæller det med i et samlede måltid
HF3: Så lidt æg at jeg ikke tæller det med i et samlede måltid
HF4: ½x Havregryn
FEDT: 1 spsk. chokolade
DRESSING: -
MÆLK: -
SMAG: Vanille, Sukrin


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -