fredag den 25. januar 2019

Modellervoks

Det er faktisk supernemt at lave dit eget modellervoks til ungerne. Fordelene er mange, bland andet så ved du hvad det indeholder, ingen e-numre, de fleste ingredienser har du sikkert allerede i køkkenskabet og så kan det sagtens holde sig en måneds tid (hvis du husker at tilsætter citronsyre)

Jeg var forbi SPISESTUEN for inspiration. Selvom det efterhånden er ca. 1 ½ år siden at Lene døde, bruger jeg stadig hendes opskrifter jævnlig. Hun er savnet 


Modellervoks.

5 dl. Vand
5 dl. Hvedemel
2 dl. Fint salt
2 spsk. Olie
2 spsk. Citronsyre

Farve – jeg brugte gul pastafarve, sort konditorfarve og eddikelage fra rødbederne. Eddikelagen måtte tages i brug, da supermarkedet jeg handlede i var løbet tør for andre farver. Vær dog OBS på, at bruger du eddikelage, har den ikke så lang holdbarhed som den andre.


Alle ingredienserne, undtagen farverne, vejes af og kommes i en gryde. Det blandes rundt og tændes for blusset, imens der røres.

Massen bringes i kog, stadig under omrøring. Du kan ikke se at det koger, men du kan mærke det, for massen bliver tungere at røre i. Det kræver godt med armkræfter 😂

Det koger igennem et par minutter, til massen er helt fast og al væsken er opsuget. Det hældes i en skål, dækkes til og stilles på køl.

Når det er HELT kold er det klar til brug, eller du kan dele det op i mindre portioner og komme den ønskede farve i.

Modellervoksen opbevares på køl pakket ind. Ved brug tages det ud en times tid før, så bliver det mere blødt og nemmere at arbejde med.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://spisestuen.dk/
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  Citronsyre er for konservering. Modellervoksen kan holde sig en månedstid på køl, undlader du citronsyren er holdbarheden kortere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar