søndag den 3. februar 2019

Gratineret kartoffelfad med oksekød

Idag bliver det en af de mere ufotogene retter, du får opskriften på. Så jeg håber at du kan forstille dig, hvor godt den smager ved at læse ingredienslisten.

For det er nemlig en skøn smagfuld og ikke mindst virkelig nem hverdagsret, en af dem der er "næsten" alt-i-et-fad. Og når jeg skriver "næsten", er det fordi at du skal have gang i både en gryde og et fad 😝

Har du en rest kødsauce kan du sagtens bruge den og derved nemt opgradere den til en ny ret 😉


Gratineret kartoffelfad med oksekød.
4 - 5 per.
1000 g. Kartofler
½ dl. Olie
1 tsk. Fint salt

500 g. Hakket oksekød
150 g. Løg
250 g. Peberfrugter
4 fed hvidløg
780 g. Tomat passata
100 g. Sorte oliven uden sten
1 spsk. Oregano – tørret
1 tsk. Timian – tørret
1 tsk. Basilikum – tørret
¾ spsk. Paprika
¾ spsk. Sukker
1 tsk. Fint salt
Peber
175 g. Revet ost
Olie – til stegning

Start med:
Kartoflerne skrælles og skæres i tern på ca. 1½ x 1½ cm. De duppes tørre i et rent viskestykke, hvorefter de kommes i en pose sammen med olie og salt. Det vendes rundt, så olie og salt fordeles på alle kartoflerne.

De vendes ud i et fad.

Steges ved 200o i ca. 40 minutter, de skal næsten være helt møre.

Imens kartoflerne er i ovnen, laves kødfyldet:
Løgene hakkes groft og peberfrugterne skæres i grove chunks. Hvidløg hakkes fint og olivenen halveres.

Olie varmes op i en gryde og kødet brunes godt af heri, sammen med løgene. Herefter tilsættes hvidløg, peberfrugt og tomat passataen. Det bringe i kog, oliven tilsættes og saucen smages til med krydderierne.

Når kartoflerne er næsten møre, hældes kødfyldet udover dem, der drysses med ost.

Gratineres ved 200o i ca. 20 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Webopskrifter
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Salat og brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar