lørdag den 11. maj 2019

Torsk i tomatfad

Vi er ikke ret gode til at få spist fisk herhjemme. Jo, til frokost går det udmærket, men oftest bliver det, enten fra dåse eller i forkellige røgede udgaver. 

Så til vores aftensmåltider, forsøger jeg indimellem at overtale os til at det ikke kun bliver de vanlige FISKEFILETTER eller FISKEDELLER vi får. Og da jeg en dag hentede Manden og så at de have denne torskeret på menuen, slog jeg til og fik opskriften. Når der var bacon, tomat og fløde i, kunne det ikke gå helt galt 😊

Og ganske rigtigt, det smagte dejligt. Fyldt med skønne grønsager og så et lille stykke fisk til hver af os, som havde taget smag af saucen. Vi spiste spaghetti og dampede broccoli til.

Torsk i tomatfad.
2 per.
2 stk. Torskefilet uden skind

50 g. Bacon i tern
1 stk. Porre – ca. 100 g. renset vægt
150 g. Gulerod
125 g. Champignon
2 ½ tsk. Karry – mild
390 g. Tomat-passata
1 ½ dl Piskefløde
1 ½ tsk. Paprika
Timian
Salt
Peber

Porreren skæres i tynde ringe, skylles godt og dryppes af. Gulerødderne skrælles og skærs i små tern. Champignonerne renses for jord og skæres i skiver.

Torsken lægges i et fad.

Baconen steges gylden på en pande uden fedtstof, de tages op af panden og drysses over torsken.

Karryen brændes af i baconfedtet. Porrerne og gulerødder svitses heri og fordeles over torsken. Champignonerne svitses gyldne – tilsæt evt. en smule olie, hvis det er nødvendigt. Når de er færdige hældes de også over torsken.

Panden koges af med tomat-passataen, sammen med piskefløden. Det smages til med paprika, timian, salt og peber og fordeles ovenpå torsk og grønsager.

Bages ved 200o i ca. 20 - 25 minutter, til fisken er tilberedt. Hvis du måler kernetemperatuen skal den være på 75o.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Skagenfood.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar