mandag den 10. juni 2019

Kartofler i avokadocreme

En slags kartoffelsalat, der er udviklet i ren STOP-MADSPILD stil, en dag da jeg stod med en rest nye kogte kartofler og en slat guacamole, der egentlig ikke ville række nogle steder eller passede med andre ting i mit køleskab. Så jeg tænkte: "Hvorfor ikke", vendte det sammen og spiste det til et par grillpølser og en skøn salat.


Kartofler i avokadocreme.
4 per.
800 g. Kartofler – meget gerne små nye
3 stk. Avokadoer – renset vægt 300 g.
200 g. Græsk yoghurt 10 %
2 – 3 fed Hvidløg
2 – 3 spsk. Citronsaft
Salt
Peber

Kartoflerne skrubbes rene og koges i saltet vand til de er møre. Herefter afkøles de.

Imens røres dressingen sammen. Avokadoen halveres og stenen fjernes. Jeg synes, den nemmeste måde er, at sætte kniven fast i stenen med et forsigtigt hårdt slag og så give den et vrid, så skulle den gerne slippe – hvis det altså er en moden frugt du har valgt  😊

Avokadokødet moses groft med en gaffel. Hvidløget pilles, knuses og kommes i skålen, sammen med yoghurt, citronsaft, salt og peber.

Dressingen røres sammen. Kartoflerne skæres i mundrette stykker, vendes i dressingen og salaten smages til.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar