lørdag den 31. august 2019

Æbletærte med mazarin, nødder & karamel

Så er de første danske æbler endelig dukket op i butikkerne. 

Jeg elsker det og spiser ufattelige mængder på denne årstid. Den første sort der modner, er en af min topfavoritter, nemlig Discovery æblet. Det er sprødt, syrligt og saftigt. 

Jeg har brugt nogle af dem til denne skønne tærte - det er nemlig godt med noget syrlighed til den søde mazarinmasse og karamel.

Jeg har været forbi SESAMSESAM for inspiration til denne opskrift. 

Tidligere har jeg lavet en anden og lidt hurtigere udgave af en ÆBLETÆRTE. Den er nem og smager forrygende. Den skal vist snart laves igen 💗

Æbletærte med mazarin, nødder & karamel.
Ca. 10 port.
BUND:
400 g. Hvedemel
1 nip Salt
1 tsk. Flormelis
100 g. Blødt smør
1 ¼ dl. Sødmælk

FYLD:
1 kg. Æbler – jeg brugte Discovery, som er syrligt
2 spsk. Kanel - stødt

MAZARIN:
150 g. Marcipan – jeg brugte Ren rå
50 g. Sukker
75 g. Blødt smør
2 stk. Æg (M/L)

KARAMEL:
100 g. Hasselnødder
75 g. Sukker
50 g. Smør
½ dl. Piskefløde
2 spsk. Honning

Et par timer før bagning starter du med at tage smørret ud fra køleskabet, så det kan få rumtemperatur.

Start med bunden:
Mel, salt, flormelis og smør kommes i en skål og blandes sammen. Mælken tilsættes lidt ad gangen, til dejen er samlet. Den pakkes ind og lægges i køleskabet en times tid, til den er fast igen.

Imens gøres æblefyld og mazarin klar:
Æblerne skrælles, halveres, befries for kernehus og skæres i tynde skiver. Du skal ende ud med at have 800 gram. De kommes i en plastpose sammen med kanel og vendes rundt.

Til mazarinen æltes sukker og marcipan sammen, hvorefter smørret tilsættes og blandes i. Æggene tilsættes et ad gange og der røres godt mellem hvert, til det har en ensartet konsistens.

Samling af kagen:
Du skal bruge en smurt springform uden bund (min var 24 cm. i diameter) Formen stilles på en papirbeklædt bageplade.

Når dejen til bunden er kold, skal den rulles tyndt ud, til ca. 3 mm. Dejen fordeles i formen og op ad kanterne, den trykkes fast, inden den skæres pænt til – den falder ikke ned under bagning.

De kanelvendte æbleskiver fordeles pænt og jævnt i den dejklædte springform. Mazarinmassen fordeles ovenpå æblerne.

Bages ved 175o i ca. 45 minutter. Efter endt bagning, tages kage ud af ovnen og skal nu hvile i 15 minutter, inden den er klar til karamelovertræk.

Og til karamellen:
Når der er gået ca. 35 minutter af bagetiden, er det tid til at gå i gang med karamellen.

Nødderne hakkes groft.

Sukker, smør, fløde og honning kommes i en gryde og koges sammen til en gylden karamel. Nødderne røres i og gryden tages tilbage på det varme blus, hvor der røres til karamellen smelter igen.

Når kagen har hvilet, hældes nøddekaramellen over og fordeles pænt på kagen.

Bages ved 185o i ca. 10 minutter.

Lad kagen afkøle let på en bagerist, inden at springformen forsigtig løsnes og fjernes.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: sesamsesam.com
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Cremefraiche, is eller flødeskum
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Det er en Blomsterberg opskrift

Ingen kommentarer:

Send en kommentar