søndag den 15. september 2019

Gratineret tortellini med grønt

Søndagen går på hæld og lige om lidt banker mandag og en ny uge på. Mangler du inspiration til hvad du skal spise i den kommende uge, får du her mit bud på den skønneste pastaret, med strejf af chili og lækker rødvinsauce. En rigtig nem måde at få "gemt" en masse grønsager i saucen, hvis du kender nogen er der grønsags-forskrækket 😉

Jeg har før lavet en anden UDGAVE også.

Gratineret tortellini med grønt. 
6 per.
500 g. Hakket oksekød
2 spsk. Olie – til stegning
200 g. Løg
250 g. Porre
300 g. Gulerod
250 g. Peberfrugt
4 fed Hvidløg
1 tern Hønsebouillon
3 dl. Rødvin
2 ds. Hakkede tomat
4 dl. Vand
2 dl. Piskefløde
75 g. Pikant ost
1 tsk. Oregano – tørret
1 tsk. Basilikum – tørret
1 tsk. Timian – tørret
½ tsk. Paprika
Chili
Salt
Peber
500 g. Tortellini – den friske, min havde en kogetid på 5 min.
125 g. Cheddar
75 g. Parmesan

Start med grønsagerne:
Løgene pilles og hakkes. Porrerne skæres i tynde skiver, som skylles godt. Gulerødderne skrælles og skæres i små stykker. Peberfrugten skæres i tern.

Og frem med gryden:
Halvdelen af olien varmes op og løg, hvidløg og porrer sauteres heri. Gulerødderne tilsættes, svitses med. Grønsagerne tages op af gryden, resten af olien tilsættes og varmes op, inden at kødet komme i og brunes godt af. Grønsagerne komme i sammen med rødvinen. Det bringes i kog og skal småsimre i ca. 5 minutter, til alkoholen er kogt væk.

De hakkede tomater, fløde, pikantost og vand tilsættes sammen med krydderierne. Låget lægget på, det bringes i kog og smages til. Tortellinierne vendes i saucen sammen med peberfrugterne. Blusset slukkes og låget lægges på. Lad gryden stå på blusset i 15 – 20 minutter, til pastaerne er næsten færdigtilberedte. Rør gerne i gryden et par gange undervejs.

Imens du venter på pastaretten trækker færdig, rives parmesan osten fint og cheddaren groft. De blandes sammen.

Pastaretten smages lige til en ekstra gang, inden den fordeles i et fad og drysses med ost.

Gratineres ved 200o i ca. 20 – 25 minutter, til osten er gylden.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Salat og brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar