torsdag den 12. september 2019

Hokkaido med æble & nødder

Så er hokkaidoerne så småt ved at dukke op i butikkerne og det betyder i min verden efterår. 

Jeg har tidligere lavet en skøn SUPPE, af de små fine græskar, men idag får du et nem og sund tilbehør til aftensmaden. Det ville passe godt til en kotelet eller noget lækker kylling.

Da hokkaidoen bliver blød under tilberedning, er det vigtigt at komme godt med nødder og sprøde æbler i, til at give noget knas. Et ekstra lille tip er at huske at krydret græskarret godt, det smager nemlig ikke af meget i sig selv, men tager smag af hvad det krydres og omgives af.

Hokkaido med æble & nødder.

3 - 4 per.
500 g. Hokkaido
2 – 3 spsk. Olie – til stegning
2 stk. Æbler – jeg brugte Ingrid Marie
½ stk. Granatæble
1 håndfuld Persille
50 g. Hasselnødder
Citronsaft
Timian
Salt
Peber

Kernerne tages ud af hokkaidoen og er skrællen grim, fjernes den. Kødet skæres ud i tern på ca. ½ x 1 cm.

En pande varmes op og olien kommes på. Hokkaidoen steges herpå til den er godt gylden og mør, den smages til med salt, peber og timian. Herefter afkøles den.

Persillen skylles og tørres godt og hakkes.

På æblerne fjernes kernehuset og resten skæres i små tern på a. ½ x ½ cm.

Kernerne tages ud af granatæblet. Nødderne hakkes groft.

Hokkaido, æble, granatæble og persille vendes sammen og smages til med citronsaft, salt og peber. Nødderne drysses over tilslut.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer: