fredag den 15. november 2019

Jordskokkesuppe

Hold nu op, hvor har der været kold og blæsende her i Odense idag. Sjovt for EDDIE, der elsker at fange bladene.....og spise dem. Han er 19 uger idag, så alting skal stadig prøvesmages 😁

Nå, men det kolde vejr giver mig lyst til suppe. Og jeg har jordskokker i haven igen i år, så hvad er mere passende end at få kræet til at hjælpe med at grave dem op, noget han gerne gør frivilligt. Også når han ikke skal 😂😂😂 Det er en ballademager vi har fået 💗

Men suppen er dejlig cremet, fuld af smag og for en vegetarisk udgave undlader du bare kålpølserne og skifter bouillonen ud med en grønsags version.


Jordskokkesuppe.
Ca. 5 per.
1250 g. Jordskokker
350 g. Løg
6 fed Hvidløg
1 l. Vand
2 tern Hønsebouillon
½ l. Piskefløde
1 spsk. Citronsaft
1½ tsk. Timian - tørret
Salt
Olie – til stegning

TOPPING:
Kålpølser
Purløg

Jordskokkerne renses og er de meget snavset fjernes skrællen. De skæres i mindre stykker. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.

Olien varmes op i en stor gryde. Løg og hvidløg tilsættes og svitses, inden at jordskokkerne tilsættes. Vand og hønsebouillontern tilsættes og det bringes i kog. Lad det småsimre under låg til jordskokkerne er møre.

Herefter blendes suppen, så glat som muligt. Fløden kommes i suppen, som varmes op og smages til med timian, salt og citronsaft.

Jeg serverede min suppe med et drys purløg og kålpølser, skåret i tern, som blev ristet på en pande.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar