lørdag den 7. december 2019

Julekalenderens låge nummer 7 - Korender-småkager med citron

Glædelig 7. december 🎅🎄⛄

Korender er egentlig bare små rosiner, men lad nu vær med at løbe skrigende bort, for i denne opskrift giver de kun småkagen bid. Kagerne smager ikke af rosiner og giver heller ikke den sødme som rosiner gør i mange småkager. 

Derfor er det heller ikke en hvinende sød småkage - jeg reddede den ved at komme citronglasur på - det endte ud i en perfekt sødme. Ønsker du ikke glasur på din kager, kan du istedet tilsætte mere sukker i dejen - ca. dobbelt portion vil jeg tro passer.

Her får du såmænd opskriften på en dejlig sprød småkage med skøn citronsmag. Husk ikke at rulle dem for tykt ud, da der er meget bagepulver i og de hæver godt, op inde i ovnen.


Korender-småkager med citron.
32 stk.
300 g. Hvedemel
2 ½ tsk. Bagepulver
65 g. Sukker
75 g. Korender
5 g. Citronskal – svarer til ca. 1 stk.
200 g. Smør - kold
2 spsk. Citronsaft

GLASUR:
100 g. Flormelis
2 – 3 tsk. Citron ekstrakt – jeg brugte den fra Dr. Oetker
Vand

Yderligere:
Gul sukkerpynt

Mel, bagepulver og sukker blandes sammen. Fintrevet citronskal og korender vendes i. Smørret skæres i små tern og smuldres ud i blandingen, inden dejen samles med citronsaft. Herefter pakkes den ind og lægges på køl, minimum et par timer, gerne til næste dag.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på 2 mm. Den udstikkes i cirkler med en diameter på 6½ cm. Småkagerne lægges på en papirbeklædt bageplade.
Resten af dejen samles, rulles ud, udstikkes og sådan fortsætter du, til der ikke har mere dej.

Bages ved 200o i ca. 8 – 10 minutter, til de er let gyldne. Herefter afkøles de.

Når de er helt kolde, røres en tyk glasur af flormelis, citron ekstrakten og vand. Det kommes i en lille sprøjtepose og fordeles i små klatter på midten af hver småkage. Så snart du har kommet glasur på, gives de et lille drys sukkerpynt. 

Og nu skal du have tålmodighed, for citronekstrakten indeholder olie og det gør at glasuren har svært ved at stivne ordentligt. Så giv dem god til på risten, inden du forsigtigt pakker dem i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Amo.dk
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Ikke en sød småkage, så ønsker du ikke at der skal glasur på, kan du i stedet tilsætte mere sukker til dejen. Dobbelt så meget tror jeg vil passe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar