lørdag den 22. februar 2020

Fastelavnsboller med marcipan & rabarberskum

Imorgen er det fastelavn og derfor får du årets sidste fastelavnsbolle opskrift idag. Det er igen en af de nemme i wienerdej, altså der hvor du køber en pakke med bake-off fastelavnsboller. Jeg har fyldt dem med med den skønneste sød-syrlige rabarberskum og sød marcipan. 

Faktisk var udgaven tiltænkt en anden variation, men min ganache skilte et kvart sekund før jeg skulle bruge den og så var der lige et øjebliks paniiiik 😆 Men jeg havde da en smule fløde tilbage, rabarberkompot i køleskabet og marcipan i skuffen og vupti endnu en skøn udgave så dagen lys 💗

Jeg har efterhånden en del udgaver af wienerdejs-fastelavnsboller, du kan her se de tidligere udgaver: Den med NUTELLACREME, den ala gammeldags ÆBLEKAGE,  den med SOLBÆRSKUM, den med HINDBÆR & FLØDECREME eller den med CHOKO-SKUM.
Fastelavnsboller med marcipan & rabarberskum.
4 per.
1 pk. ”Bag selv” fastelavnsboller fra Mette munk

RABARBERSKUM:
2 ½ dl. Piskefløde

YDERLIGERE:
100 g. Marcipan

PYNT:
Flormelis

Først fastelavnsbollerne:
De bages efter anvisningen på emballagen. De afkøles, til de er helt kolde.

Klargøring af fyld:
Marcipanen rives groft eller skæres i små tern.

Fløden piskes til en stiv skum og vendes sammen med rabarberkompotten til skummet. Det kommes i en sprøjtepose med en 11 mm. stjernetyl.

Samling:
Toppene på fastelavnsbollerne klippes løse og tages forsigtigt af. Bunden placeres på serveringsfadet og i hullet kommes først rabarberkompot, hvorefter marcipanen fordeles ovenpå.


Rabarberskummet tylles ovenpå fyldet. Du starter i det ene hjørne og sprøjter ned langs kanten, vender rundt og følger kanten tilbage. Sådan fortætter du, indtil du når kanten i den anden ende, du kan ca. have tre ”frem-og-tilbage-pølser”. Ovenpå tylles to ”frem-og-tilbage-pølser”.

Herefter lægges låget på og en smule flormelis kommes i en sigte og det drysses ovenpå.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar