Glædelig 3. søndag i advent 🎅🎄
Jeg har længe drømt om at lave en sirupskage med smørcreme selv og nu var der endelig både anledning, tid til at få den afprøvet og hjælp til at få den spist 😃
Jeg har valgte at lave min abrikos sylt selv, men du kan sagtens bruge en færdigkøbt. Enten appelsin eller abrikos - du skal bruge 200 gram.
Den her kage er en af dem, der bliver bedre af at blive lagt sammen dagen før den skal spises. Du kan vælge at opbevare den i køleskabet, men så husk lige at tage den ud lidt før den skal spises, så den bliver tempereret. Jeg har et køligt bryggers, hvor jeg opbevarede min.
Har du brug for mere juleinspiration så kig under kategorien JUL
Og så til opskriften.
Sirupskage
med abrikos, appelsin & smørcreme.
Ca.
10 per.
BUND:2 stk. Æg (M/L)
250 g. Farin
150 g. Smør
250 g. Sirup
375 g. Hvedemel
2 tsk. Kanel - stødt
1 tsk. Nellike – stødt
1 tsk. Kardemomme – stødt
½ tsk. Ingefær – stødt
1 tsk. Natron
1 nip Salt
1 dl. Tykmælk
100 g. Abrikoser – tørrede
2 dl. Appelsinjuice – til i iblødsætning
1 dl. Appelsinjuice – jeg brugte en fra Rynkeby
1 tsk. Vanillesukker
10 g. Sukker
200 g. Smør – blødt
200 g. Flormelis
1 st. Vanille
5 g. Appelsin skal – ca. svarende til fra en stor
50 g. Mørk chokolade
½ dl. Piskefløde
10 g. Glukosesirup
Abrikoserne klippes i små tern og kommes i en gryde, hvor iblødsætningsjuicen hældes på. Låg lægges på og grydes stilles til side i ca. 12 timer.
Start med at piske æg og farin til en luftig æggemasse. Imens smeltes smør og sirup sammen og afkøles let.
Når bunden er kold, laves smørcremen:
Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og gnides ud i en smule af flormelissen for at skille kornene af. Det kommes i en røreskål, sammen med appelsinskal, smør og resten af flormelissen.
Kagen deles i to lag, det er nemmest at bruge en brødkniv og save hele vejen rundt, for så til sidst at save det inderste over.
Nødder hakkes groft.
INSPIRATION: Tv2.dk
FRYSEEGNET: Bunden er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: I stedet for tykmælk, kan du bruge kærnemælk, cremefraiche eller lignede surmælksprodukt.
I stedet for at lave sylten selv, kan du sagtens bruge en færdigkøbt abrikos eller appelsinmarmelade.
ANDET:
Jeg har skåret ned for mængden af smørcreme i opskriften i forhold til hvad jeg afprøvede den med. Jeg synes simpelthen det var for voldsom. Men er du til meget smørcreme, så bruger du 300
g. smør og 300 g. flormelis. i stedet for de mængder der står ovenfor.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar