torsdag den 15. maj 2014

Flødesauce med champignon & spinat.

Kender I ikke det, at nogle gange så får man bare lavet en ret, der bare sparker r*v????

Denne sauce er en af dem. Og derfor får den lov til at komme på bloggen. For at huske mig selv på, at denne fantastiske kombination, af kraftigt smagende mark champignon, fed flød og frisk spinat, kan smage SÅ godt.

Og når jeg nu er igang, kan jeg da lige anbefale grill-køller, som vi fik til. Disse har jeg købt i Netto. De har dem i deres avis i denne uge, men skulle vistnok have dem, i deres grill sortiment sommeren over. 
Så har I endnu ikke prøvet at grille grill-køller, gør jer selv den tjeneste, at give dem et shot. De er fænomenale, og så ser de fantastiske ud, når de er færdig tilberedte med kødet, der har trukket sig sammen, så man kan bruge skaftet som greb.


Flødesauce med champignon & spinat.
4 per.
250 g. Mark champignon, i skiver
Olie, til stegning
2/3 ps. Spinat, frisk
4 dl. Piskefløde
1 ½ - 2 spsk. Maizena 
1 dl. Vand
Salt
Peber

Champignonerne svitses i en varm gryde i en smule olie. Når alt vandet er fordampet tilsættes fløden og bringes i kog under omrøring. Herefter tilsættes spinaten og saucen bringes igen i kog. 
Det røres en jævning af vand og Maizena, som røres i saucen, til den har en passende konsistens. Den koges igennem et par minutter for at fjerne melsmagen, og smages til med salt og peber.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Kartofler & grillkøller
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

onsdag den 14. maj 2014

Æblekage med rugbrødscumble.

Vi skal have kage idag.

Jeg har virkelig lyst til at forkæle MIG. Den sidste uges tid har jeg overvundet mig selv, og gjort nogle ting, som jeg har MEGET svært ved.

Idag har jeg foretaget to telefonopringninger, som har været rigtig svære.

Den ene var til dyrlægen, som jeg har rigtig svært ved at kontakte efter Whiskeys aflivning. Jeg får det rigtig skidt når jeg skal i kontakt med dem. Osse selvom, at i denne omgang det kun var en omgang medicin til Charlie jeg skulle bestille, og intet alvorligt med dyrene. 

Den anden opringning var til min læge. Noget jeg har gået og grublet over i 14 dages tid. Jeg har, siden min INDLÆGGELSE i efteråret, fået smertestillende piller. Og jeg tager dem stadig, hvilket jeg jo i princippet ikke behøver mere. 
Men de er ekstremt vanedannende og ikke særlige gode for kroppen. Så derfor er de ikke så nemme, bare lige at stoppe med. Men med alt det der er sket siden jul, har jeg simpelthen ikke haft overskuddet til at få trappet ud af dem. Desuden har de været nemt tilgængelige for mig, idet det er noget vi altid har i huset, da Manden indtager dem dagligt, for kunne klare hverdagen med hans ødelagte ryg.

Men idag fik jeg ringet til doktormanden og har fået en aftale hos ham i næste uge. Så jeg er stolt, har giver mig selv et skulderklap og har nu taget det første skridt til at blive "clean". Et andet plus er, at så kan jeg lige få vendt den nye gruppe-terapi-situation med ham, den er jeg jo ikke glad for, Jeg ved ikke om jeg skal fortsætte der, eller der skal iværksættes noget andet.


Æblekage med rugbrødscrumble.
4 per.
½ kg. Æbler, i både
1 tsk. Kanel
150 g. Rugbrød
50 g. Rugflager
125 g. Smør, blødt
50 g. Farin

Rugbrødet smuldres og ristes ved 200o i ca. 10 minutter, så det bliver meget tørt. Herefter afkøles det en smule og blandes med rugflager, farin og smør.
Æblerne kommes i et fad, drysses med kanel og dejen fordeles henover.

Bages ved 200o i ca. 25 – 30 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.okologi.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Is, cremefraiche eller flødeskum
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

mandag den 12. maj 2014

Pastasauce med aubergine.

Forleden fandt jeg et par auberginer i køleskabet, som jeg lykkeligt havde glemt alt om *rødme*, og de nærmest skreg på, at blive brugt. 
Så jeg gik på jagt i fryseren og fandt lidt god bacon........ og vupti vupti, der blev fremtryllet, den en lækreste pastasauce med silkebløde auberginer i.


Pastasauce med aubergine.
4 per.
250 g. Bacon, i tern
1 ½ stk. Aubergine, i tern på 1 x 1 cm
2 spsk. Olie
2 stk. Løg, i tern
4 fed Hvidløg, knust
2 ds. Hk. Tomat
1 stor ds. Tomatpuré
1 tern bouillon
Salt
Peber
Basilikum, tørret

Bacon svitses af i en varm gryde til den er gylden, og tages herefter op og gemmes i en skål. Olien varmes op, i resten af baconfedtet og aubergine-ternene ristes heri, til de bliver bløde. Auberginerne vil suge olien, og det er hemmeligheden bag at de bliver bløde og lækre når de serveres, så bliv ikke forskrækket og er det nødvendig, tilsæt gerne en enkelt skefuld mere
Løg tilsættes de sidste par minutter og steger med. Hvorefter bacon, tomatpuré og de hakkede tomater kommes i, sammen med bouillon og hvidløg. 
Saucen skal nu småsimre i minimum 30 – 45 minutter, til auberginen er helt silkeblød og nærmest smelter på tungen.
Saucen smages til med salt, peber og basilikum, og serveres med pasta og revet parmesan ost




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Pasta
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

søndag den 11. maj 2014

Pølsebrød.

Manden havde pludselig lyst til hotdogs. Pølserne havde vi på frost, men pølsebrød var der ingen af. 
Heldigvis er gær og mel faste produkter på vores hylder, så vi bagte en portion. Det tog ikke mere end et par timer, og de blev faktisk rigtig lækre.

Pølsebrødene er rullet, penslet og klar til ovnen.

Pølsebrød.
Ca. 13 stk.
2 ½ dl. Vand, lunkent
1 stk. Æg
40 g. Sukker
5 g. Salt
25 g. Gær
75 g. Smør
Ca. 550 g. Hvedemel
Æg, til pensling

Gæren røres ud i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst, tilsættes de øvrige ingredienser. Husk ikke at tilsætte alt melet på en gang, det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden. 
Dejen æltes, til den er glat og ensartet. Stilles herefter til hævning et lunt sted ca. 30 minutter.
Dejen slås sammen og hviler ca. 2-3 minutter, hvorefter den vejes af i 75 grams boller. De rulles til aflange pølser, på en længde på ca. 10 cm. og
 lægges på en papirbeklædt bageplade med ca. ½ cm. mellemrum mellem.
Brødene efterhæver i ca. 30 minutter, inden at de pensles med sammenpisket æg.

Bages ved 200o i ca. 20 minutter.


TIPS: Ved servering afkøles brødene en smule, hvorefter de flækkes næsten helt igennem. Der ligges en  varm pølse heri og den toppes med ketchup, remoulade, sennep, rå og ristede løg, samt AGURKESALAT.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min dejlige mand
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Hotdogs
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

lørdag den 10. maj 2014

Kage & forkælelse - havregrynskage med æbler

Jeg er blevet forkælet de sidste par dage.

Mobber og jeg var i byen, for at hente min OBH Food Sealer, som desværre var gået i stykker, og derfor skulle ombyttes. Hurra for garanti :-)


I samme den butik, "faldt" vi over et fantastisk godt tilbud og jeg fik denne Peugeut peber kværn, som Mobber ved, længe har stået på min ønskeseddel. 

Da manden senere samme aften kom hjem, havde han den lækreste chokolade fra Summerbird med. Kan man forlange mere???






Har du husket det mors dag????? Jeg har, Cæso og jeg var inde og aflevere Mobbers igår. Hun har fået, ligesom sidste år MORS DAGS HJERTET fra Kop og Kande. De er rigtig fine og Mobber har dem hængene, på en troldegren i sin stue. Det ser så smukt ud. 
Jeg kan bedre lide sådan gave end "bare" en buket blomster. De er mere mindeværdige.

Men i anledningen af det er lørdag, weekend og Mors dag imorgen, synes jeg at vi fortjener kage.

Havregrynskage med æbler.

75 g. Smør
85 g. Sukker
2 stk. Æg
1 ½ dl. Havregryn
1 ½ dl. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
½ dl. Mælk
1 dl. Mandler, hakkede
3 stk. Æbler, skrællet, i både
2 tsk. Kanel
Evt. rasp, til formen

Smørret røres med sukkeret til det bliver hvidt og ikke knaser mere. Æggene kommes i et ad gangen og dejen røres godt mellem hvert. Hvedemel, bagepulver og havregryn blandes og røres i dejen. Derefter tilsættes mælk og nødder.
Dejen fordeles i en smurt form, evt. en springform. Æblestykkerne fordeles ovenpå kagen.

Bages ved 200o C i ca. 40 min.


TIPS: Formen kan drysses med rasp, inden dejen hældes i, det gør det nemmere at få kagen ud, når den er bagt.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: ?? Husker ikke hvorfra jeg har opskriften
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Cremefraiche, flødeskum eller is
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

fredag den 9. maj 2014

Savn og sommermad.

Jeg drømte om WHISKEY den anden nat. Det er første gang jeg har gjort det. 

Jeg drømte, at vi var flyttet. Han var hos os, men lå på fortovet et stykke væk og ville ikke med mig, da jeg ville hente ham. Jeg måtte tvinge ham ned af nogle stejle trapper, for at få ham hjem.

Jeg er overbevist om, at der er mere mellem himmel og jord. Og jeg tror, at i denne drøm, prøver min elskede dreng at sige, at nu er det på tide jeg kommer videre. Han har det godt, hvor han er, han ved at jeg elsker ham og aldrig vil glemme ham. Osse selvom, om at vi er ved at klargøre huset, så vi kan sætte det til salg. Og derved flytter fra det meget mindefulde, hjem hvor han har boet.

Det har været, og er stadig, utrolig svært for mig, at have mistet ham. Det er snart 5 måneder siden, og jeg tænker stadig på ham hver eneste dag, og græder også stadig ofte. Men han var også noget helt specielt for mig, for os. Vores første hund, vores baby, vi var sammen med ham i 11 år, på godt og ondt. Så der er vel ikke noget at sige til han er savnet. 
Jeg håber, at det en dag, bliver bare en lille smule nemmere, at komme igennem en hverdag uden ham.

Nogle vil måske sige: "Jamen, han er jo bare en hund". Men nej, Whiskey og de andre drenge, vi har, er ikke bare hunde for os. Vi har valgt ikke at få børn, af flere årsager, men primært pga. af min sygdom, så derfor er drengene vores børn. Og er en meget stor del af vores liv.




Denne opskrift jeg laver indlæg om idag, hørte jeg om for mange år siden, på min tidligere arbejdsplads LE KLINT.
I foldestuen hjalp vi ofte hinanden, med ny inspiration til dagens aftensmåltid. Og det var her jeg første gang hørte om denne opskrift. Men jeg må indrømme, at kombinationen af varme agurker og rabarber, sammen med svinekød, synes jeg lød direkte vammelt. 

Men for ikke så længe siden, kom jeg igen i tanke om den og besluttede at NU var det tid til den skulle afprøves. Så jeg satte en FB-ven og tidligere kollega på opgaven at få fat i opskriften til mig.

Og jeg må indrømme at jeg stadig synes det lyder som en mystisk kombination, MEN det smager virkelig godt.
Kød og kartofler vend med mel, salt og peber.

Agurk og rabarber fordeles ovenpå.

Sammen med farin og smør i små klatter.

Bacon på toppen, og en tur i ovnen.

Færdig :-)
Sommermad.
4 per.
500 g. Svinekød, i tern
2 spsk. Hvedemel
1 tsk. Salt
Peber
1 stk. Agurk, i stave
350 g. Rabarber, i stykker på 4 cm.
50 g. Smør
100 G. Farin
125 g. Bacon, i skiver

Kødet duppes tør med køkkenrulle og blandes med mel, salt og peber. Det kommes i et ovnfast fad og rabarber og agurk fordeles henover. Smør og farin, røres sammen, og lægges i små klatter rund i hele fadet.
Baconskiverne fordeles over retten.

Steges ved 200o i ca. 45 – 50 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Tidligere kollega
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Der kan sagtens tilsættes 600 g. små nye kartofler, i ¼, sammen med kødet, så er hele måltiden samlet og færdig på en gang.

onsdag den 7. maj 2014

Grov kartoffelmos af nye kartofler.

Som lovet forleden, da jeg skrev indlægget: HVEM STÅR BAG GRILLEN HJEMME HOS DIG? er her opskrifterne på de to slags tilbehør som ses på tallerkenen. 

Øverst ses mosen af de nye kartofler som kan læses herunder. Og nederst ses den SPRØD FORÅRSSALAT.

Ungkvægsbøf serveres med grov kartoffelmos og SPRØD FORÅRSSALAT.
Grov kartoffelmos af nye kartofler.
2 per.
450 g. Kartofler, nye
100 g. Broccoli, gerne stokken
150 g. Hvidløgssmør, blødt
Salt
Peber

Kartoflerne, gerne med skræl og broccolien må gerne deles, men ikke i for små stykker, da mosen jo skal være grov. De koges i usaltet vand og når de er møre, hældes vandet fra og gryden stilles tilbage på det varme blus et øjeblik, så dampes de tørre. Herefter moses de med et piskeris og smørret røres i. Mosen smages til med salt og peber.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: SPRØD FORÅRSSALAT
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -