Det kan krydres med lige hvad hjertet begærer, f.eks. traditionelt med sennepsfrø og peber, eller asiatisk-style med citrongræs og chili. Jeg laver dem oftest blot med peberkorn og dildskærme i.
Agurkesalat.
1 stort glas
2 stk. Agurker
LAGE:
1 ½ dl. Lager eddike
1 ½ dl.
Sukker
¼ tsk. Salt
3 peberkorn
Dildskærme
Evt. Atamon til at skylle glasset i og for at forlænge holdbarheden.
Agurkerne
skæres i tynde skiver. Jeg bruger mit rivejern, som jeg ”lånte” hjemme hos mine
forældre, da jeg flyttede hjemmefra :-)
På dette bliver skiverne millimeter-tynde og
det synes jeg er lækrest, men skær dem, som du bedst kan lide. Herefter knuges
de for vand og kommes i desinficerende glas.
Til syltelagen
kommes ingredienserne i en gryde og koges op, til sukkeret er opløst. Herefter
afkøles og hældes den over agurkerne. Salaten stilles på køl i nogle timer,
gerne natten over, inden servering.
TIPS:
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar