lørdag den 10. august 2013

Nyeste køkken-gadget er afprøvet.

Så fik jeg afprøvet min nye køkken-gadget: Romertopfen, med virkelig stor succes. Den kommer jeg til at bruge meget. Det er nemt, fedtfattigt, og bliver vildt mørt.

Man kan med fordel binde kyllingen op, for at nogle stykker ikke bliver før færdig end andre og derved tør. Jeg er ikke sikker på at min metode er den rigtige, men den virker. Tag et langt stykke bomuldssnor og start med at lægge midten af snoren om skulder og hals - ned over vingerne - på kryds over hvor brystet slutter og snos en omgang om hvert lår og slås en knude på. Og sådan endte tallerknen med at se ud :O)
 
Kylling i Romertopf.
4 per.
1200 g. Kylling
3 stk. Løg, i grove stykker
5 stk. Baby squash, i grove stykker
4 stk. Gulerødder i grove stykker - ca. 2x 2cm.
800 g. Kartofler, i grove stykker - ca. 2x2 cm.
15 fed Hvidløg
75 g. Persille
2 ds. Fl. tomat
2 dl. Vand
Salt
Peber

Til at starte med stilles Romertopfen i vand i 30 minutter. Dette skal gøres HVER gang man skal bruger den. Leret suger væden op og afgiver den igen inde i ovnen. Sæt aldrig en Romertopf i en varm ovn. Den kan IKKE tåle hurtige og store temperatursving. Så knækker den.

Kyllingen rengøres; trimmes for ekstra fedt og evt. fjer fjernes. Indvendig kigges den også efter, for evt. ikke-fjernet indmad. Den skylles grundigt og gnides indvendigt og udvendigt med salt og peber . Halvdelen af persilles kommes indeni.
Kartoflerne kommes i bunden af Romertopfen, så resten af persillen, sammen med grønsagerne. Der drysses med rigeligt salt og peber og de flåede tomater og vand hældes ved. Kyllingen lægges oven på og låg lægges på. Det stilles i en KOLD ovn.

Steges ved 125o C i ca. 3 timer.

Herefter fjernes låget og kyllingen brunes ved 250o C i ca. 15 minutter.

Husk at tjekke undervejs at der er væske nok.Hvis man ikke har tid til langtidsstegning, kan man give den 200o C i ca. 1½ time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar