søndag den 10. november 2013

En anderledes Mortens and.

Da det jo er Mortens aften idag, skulle der jo traditionen tro and på bordet. Men da vi fornyelig har fået meget af det traditionelle tilbehør, som man jo får til anden, besluttede vi at skifte det ud med en omgang lækre bagte rodfrugter istedet for:

Det er simpelthen dampene der ses, som tågen, i toppen af billedet.

Bagte rodfrugter.
4 per.
1500 g. Blandede rodfrugter
3 stk. Porre
1 stk. Hvidløg
Olie
2 - 3 spsk. Akacie honning
Salt
Citronpeber

Rodfrugterne og knoldsellerien skrælles og skæres i grove stykker. Stykkerne skal have nogenlunde samme størrelse, så de bliver færdige samtidig. Porrerne vaskes og skæres i stykker på ca. 5 cm. Hvidløget pilles og skæres i grove stykker, del evt. hvert fedt i to til tre stykker.
Det heles blandes og vendes med olie, honning, salt og peber.

Bages ved 200o i ca. 30 minutter alt efter størrelse på grønsagerne)



Stegt andebryst.
1 per.
1 stk. Andebryst
Salt
Andebrystet ridses på fedtsiden uden at ridse ned i kødet. Gnides godt med salt
og brunes af på en varm pande UDEN fedtstof.
Steges i ovn. ved 160o C i ca. 15 minutter.
Skal derefter hvile i ca. 10 minutter, inden det udskæres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar