tirsdag den 28. januar 2014

5:2 Kuren - fastedag nr. 8.

Det går bare derud af med vores fastedage. Vi er blevet rigtig glade for dem. Humøret er i top, og sulten er vi ved at lære at kontrollere.

Det kommer ligesom i bølger og så gælder det om at få tankerne hen på noget andet. Hos mig hjælper det at gå en tur med hundene eller gå i køkkenet .

I går spiste vi:
Skyr med honningmelon & kiwi:

MÅLTID 1:
200 g. Skyr                            122
80 g. Kiwi                              49
200 g. Honningmelon              46
TOTAL:                                 217 Kcal

Skyren blev toppet med blendet honningmelon og kiwi i tern.

Vi er blevet rigtig glad for at spise skyr med frugt til vores brunch.


Rodfrugtlasagne med hytteost:

4 - 6 per.
10 g. Olivenolie                     
200 g. Gulerod, groft revet                                   
200 g Pastinak, i små stave                                  
675 g. Knoldselleri, i små stave              
300 g. Rødbede, i små stave                  
300 g. Løg, i både                  
300 g. Spinat, helbladet, frosset                                                         
2 ds. Hk. tomat                                    
2 stk. Hønsebouillon, tern        
3 dl. vand                             
Oregano, tørret                     
Timian, tørret                        
Spidskommen, stødt               
Chili                                     
Salt                                     
Peber
12 stk. Grove lasagneplader    
600 g. Hytteost, 1,5 %                                         
150 g Ost, revet                                   

HUSK: Inden tilberedningen, skal alle ingredienser nøje afvejes for at kunne udregne Kcal-indholdet i den færdige suppe, hvis den skal bruges i 5:2 Kuren.

Olien varmes op i en stor gryde og løgene svitses heri, til de er gyldne. Rodfrugterne tilsættes og svitses med. Hakkede tomater, vand, bouillontern og spinat tilsættes og grønsagsblandingen koges op og smages til med krydderierne.
Lasagnen lægges sammen i et stort ovnfastfad. Der startes med et lag grønsagssauce, så et lag pastaplader (det passede med 4 plader i et lag, i mit fad), og til slut et lag hytteost. Og sådan fortsættes det med endnu to lag. Til slut drysses der med revet ost.

Bages ved 200o i ca. 30 minutter.

Udregning af kalorieindholdet:
Olivenolie                              884 Kcal pr. 100 g.
Gulerod                                 36 Kcal pr. 100 g.
Pastinak                                63 Kcal pr. 100 g
Knoldselleri                            35 Kcal pr. 100 g.
Rødbede                                51 Kcal pr. 100 g.
Løg                                       46 Kcal pr. 100 g.
Spinat                                   20 Kcal pr 100 g.
Hk. Tomat, dåse                     22 Kcal pr. 100 g. (1 ds. er der 400 g. )
Hytteost, 1.5 %                      72 Kcal pr. 100 g.
Grove lasagneplader                345 Kcal pr. 100 g. (1 pl. vejer 22 g)
Ost, 40+                                310 Kcal pr. 100 g.
Hønsebouillon, tern                 260 Kcal pr. 100 g.

Jeg ordnede alle grønsagerne og vejede alle ingredienser, af inden jeg startede tilberedningen.

10 g. Olivenolie                      88
294 g. Gulerod                       106         
232 g Pastinak                       146         
667 g. Knoldselleri                  233         
287 g. Rødbede                      146         
306 g. Løg                             141         
314 g. Spinat                         63                         
800 g. Hk. tomat                    176         
607 g. Hytteost                      437         
43 g. Grove lasagnepl. (12 pl) 838         
144 g Ost, revet                     446         
20 g. Hønsebouillon                52
3 dl. vand                              0
Oregano, tørret                      0
Timian, tørret                         0
Spidskommen, stødt               0
Chili                                      0
Salt                                       0
Peber                                    0
Kcal total                               2872       

Den færdige lasagne vejede:    3797 g.                             

2872 : 3797 =                        0,76 Kcal pr 1 g.
0.76 x 100 =                          76 kcal pr 100 g.

(Kcal total : Mængde total x 100 =  pr 100 g)
Udregning af Kcal-indhold i en portion:

350 x 0.76 =  266 Kcal


(Portionsstørrelse i g. x Kcal-indholdet i 1 g. = Kcal-indhold i portionen)

MÅLTID 2:
RODFRUGTLASAGNE MED HYTTEOST:
350 g. Lasagne                       266         
TOTAL:                                 266 Kcal                       
"GRATIS": Vand, chili, oregano, timian, spidskommen, salt og peber
DAG TOTAL: 217 + 266  =      483  Kcal

 
INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Min egne opskrifter
FRYSEEGNET: JA, lasagnen
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar