mandag den 13. januar 2014

Spaghetti Napoli.

Total Lady & Vagabonden mad :O)

De gange jeg tidligere har forsøgt mig med spaghetti og kødboller, har jeg bestemt ikke synes, at den var værd at spise. Men denne udgave blev faktisk rigtig god. Så denne opskrift er klart en "gemmer". Næste gang tror jeg, at jeg vil lave kødbollerne med hakket svinekød i stedet for oksekød.

Spaghetti Napoli.
6 per.
KØDBOLLER:
500 g. Oksekød, hakket
3 spsk. Rasp
2 stk. Løg, revet
1 ½ - 2 dl. Mælk
1 æg
75 g. Parmesan, revet
1 bdt. Persille, hakket
2 fed Hvidløg, knust
½ stk. Citron, skal fra
Salt
Peber
Olie, til stegning
SAUCE:
3 stk. Løg, hakket
3 fed Hvidløg, hakket
4 ds. Fl. tomater
2 spsk. Mørk balsamico eddike
3 spsk. Sukker
1 spsk. Basilikum, frisk, hakket
½ stk. Citron, skal fra
Salt
Peber
400 g. Cocktailpølser
Olie, til stegning

600 g. Spaghetti, tørret
Parmesan, revet

Til kødbollerne røres kødet sejt med salt. Løg, hvidløg, citronskal, persille, peber og æg tilsættes og farsen røres godt. Herefter kommes raspen i, under omrøring og derefter 1 dl. mælk. Farsen stilles i køleskab i ca. 30 minutter, for at trække. Bagefter kan den resterende væske evt. tilsættes, hvis det er nødvendigt. Farsen smages til.
En pandes varmes op med lidt olie. En spiseske dyppes i olien og en lille klump fars tages op og formes til en bolle, ved hjælpen af skeen og hånden. Den lægges på panden og steges ca. 6 minutter. Panden rystes, så bollerne forbliver runde.
Til saucen svitses løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde. De hakkede tomater tilsættes, sammen med citronskal, eddike, sukker, salt og peber. Den koges op, basilikum tilsættes og saucen smages til.
Efterhånden som kødbollerne er færdige, kommes de op i saucen. Når alle kødbollerne er i saucen, skal den nu småsimre under låg i 25 -30 minutter. Husk at røres i saucen ca. hver 5. minut, så bollerne ikke gror fast. Pølserne tilsættes og varmes med de sidste 5 minutter.

Spaghettien koges efter anvisningen på posen.





INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.bonisimo.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Spaghetti og revet parmesan
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Det hakkede oksekød, kan sagtens skiftes ud med andre former for hakket kød



3 kommentarer:

  1. hvor meget spaghetti bruger du til sådan en potion? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nick

      Tak for at du kigger forbi :-)

      Jeg ville beregne 100 g. tørret (ukogt) pasta og 150 g. frisk (ukogt) pasta pr person

      Knus Låvise

      Slet