Den er egentlig ikke speciel køn og ej velegnede til billeder, men smagen er forrygende. Faktisk startede den hos os, som en reste-ret, men en smule kogt pasta og blomkål. Og hvad ellers køleskabet og lager tilbød. Som blandt andet var en færdig brik Mornay sauce. Den kan man sagtens vælge at bruge, istedet for den hjemmelavede sauce, som er skrevet i opskriften.
Serveret med et drys af den tidlige purløg fra egen have. |
Pasta & blomkål i ostesauce.
4
per.
500
g. Pasta, tørret
400
g. Blomkål, i små buketter
200
g. Skinke, kogt, i strimler
200
g. Ost, revet
SAUCE:
3
dl Mælk
3
dl. Piskefløde
100
g. ost, revet
3
- 4 spsk. Hvedemel
1
dl. Vand
Salt
Muskat
Purløg, til drys
Pastaen
koges i saltet vand, i ca. 5 minutter. Det sidste 1½ minut, tilsættes
blomkålen, så den lige blancheres let. Ellers bliver kål-smagen for voldsom, synes jeg. Herefter hældes det over i en sigte, og dryppes godt af.
Pasta,
blomkål og skinke blandes i et fad.
Til
saucen bringes mælk og fløde i kog under omrøring. Mel og vand rystes sammen
til en meljævning og piskes i den varme mælk, indtil at den har en passende
konsistens. Varmen dæmpes og saucen koges igennem, inden at osten tilsættes og
smeltes. Saucen smages til med salt og muskatnød.
Saucen
hældes over pastafadet, vendes evt. rundt i fadet, så saucen fordeles mere jævnt.
Tilslut drysses med ost.
Bages
ved 200o i ca. 25 minutter.
TIPS: Til en fedtfattigere udgave, kan piskefløde
erstattes til mælk, så det bliver en ren mælkesauce.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
det må prøves
SvarSlet