onsdag den 30. april 2014

Pasta & blomkål i ostesauce.

Denne ret er faktisk blevet en af vores yndlings retter, så den skal I da opleve. 
Den er egentlig ikke speciel køn og ej velegnede til billeder, men smagen er forrygende. Faktisk startede den hos os, som en reste-ret, men en smule kogt pasta og blomkål. Og hvad ellers køleskabet og lager tilbød. Som blandt andet var en færdig brik Mornay sauce. Den kan man sagtens vælge at bruge, istedet for den hjemmelavede sauce, som er skrevet i opskriften.


Serveret med et drys af den tidlige purløg fra egen have.
Pasta & blomkål i ostesauce.
4 per.
500 g. Pasta, tørret
400 g. Blomkål, i små buketter
200 g. Skinke, kogt, i strimler
200 g. Ost, revet

SAUCE:
3 dl Mælk
3 dl. Piskefløde
100 g. ost, revet
3 - 4 spsk. Hvedemel
1 dl. Vand
Salt
Muskat

Purløg, til drys

Pastaen koges i saltet vand, i ca. 5 minutter. Det sidste 1½ minut, tilsættes blomkålen, så den lige blancheres let. Ellers bliver kål-smagen for voldsom, synes jeg. Herefter hældes det over i en sigte, og dryppes godt af.
Pasta, blomkål og skinke blandes i et fad.

Til saucen bringes mælk og fløde i kog under omrøring. Mel og vand rystes sammen til en meljævning og piskes i den varme mælk, indtil at den har en passende konsistens. Varmen dæmpes og saucen koges igennem, inden at osten tilsættes og smeltes. Saucen smages til med salt og muskatnød.

Saucen hældes over pastafadet, vendes evt. rundt i fadet, så saucen fordeles mere jævnt. Tilslut drysses med ost.

Bages ved 200o i ca. 25 minutter.

TIPS: Til en fedtfattigere udgave, kan piskefløde erstattes til mælk, så det bliver en ren mælkesauce.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

1 kommentar: