Så nu har jeg en bunke der "bare" ligger og venter på at blive skrevet og blogget. Men for pokker det kan være svært, når hele min hverdag består i overspringshandlinger. Derfor tænkte jeg osse at NU skulle jeg se om jeg kunne få startet igen, bare i det små.
Jeg har eksperimenteret med en ny rugbrødsopskrift. Og da jeg bagte den for et stykke tid siden, gjorde jeg fantisk MEGET ud af at smøre formen godt, Men der var bare lige det at, det altså stadig hang fast, og derved havde jeg ét styks pænt og skærbar rugbrød, og ét styks der var gået i stykker. Øv altså. Jeg synes det ville være synd hvis det bare skulle smides ud, så jeg gik i tænkteboks. Og der kom det til mig at selvfølgelig skulle der laves ymerdrys af det.
Ymerdrys.
Rugbrød
Farin
Rugbrød
smuldres i mindre stykker og kan evt. blendes for en finere konsistens. Brødet
blandes sammen med farin. (Jeg brugte ca. 30 gram farin pr. 100 gram brød.)
Blandingen
bredes ud på en papirbeklædt bageplade
Bages
ved 200o i ca. 15 – 20 minutter. Men hold øje med det, det skal
være sprødt og knasende, og ikke sort.
Opbevares i en lufttæt beholder.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Yoghurt, ymer eller andre
mælkeprodukter. Kan også opblødes i vand og koges til øllebrød.
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Der
kan sagtens tilsættes lidt kerner eller hakkede nødder til blandingen inden den
ristes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar