fredag den 9. maj 2014

Savn og sommermad.

Jeg drømte om WHISKEY den anden nat. Det er første gang jeg har gjort det. 

Jeg drømte, at vi var flyttet. Han var hos os, men lå på fortovet et stykke væk og ville ikke med mig, da jeg ville hente ham. Jeg måtte tvinge ham ned af nogle stejle trapper, for at få ham hjem.

Jeg er overbevist om, at der er mere mellem himmel og jord. Og jeg tror, at i denne drøm, prøver min elskede dreng at sige, at nu er det på tide jeg kommer videre. Han har det godt, hvor han er, han ved at jeg elsker ham og aldrig vil glemme ham. Osse selvom, om at vi er ved at klargøre huset, så vi kan sætte det til salg. Og derved flytter fra det meget mindefulde, hjem hvor han har boet.

Det har været, og er stadig, utrolig svært for mig, at have mistet ham. Det er snart 5 måneder siden, og jeg tænker stadig på ham hver eneste dag, og græder også stadig ofte. Men han var også noget helt specielt for mig, for os. Vores første hund, vores baby, vi var sammen med ham i 11 år, på godt og ondt. Så der er vel ikke noget at sige til han er savnet. 
Jeg håber, at det en dag, bliver bare en lille smule nemmere, at komme igennem en hverdag uden ham.

Nogle vil måske sige: "Jamen, han er jo bare en hund". Men nej, Whiskey og de andre drenge, vi har, er ikke bare hunde for os. Vi har valgt ikke at få børn, af flere årsager, men primært pga. af min sygdom, så derfor er drengene vores børn. Og er en meget stor del af vores liv.
Denne opskrift jeg laver indlæg om idag, hørte jeg om for mange år siden, på min tidligere arbejdsplads LE KLINT.
I foldestuen hjalp vi ofte hinanden, med ny inspiration til dagens aftensmåltid. Og det var her jeg første gang hørte om denne opskrift. Men jeg må indrømme, at kombinationen af varme agurker og rabarber, sammen med svinekød, synes jeg lød direkte vammelt. 

Men for ikke så længe siden, kom jeg igen i tanke om den og besluttede at NU var det tid til den skulle afprøves. Så jeg satte en FB-ven og tidligere kollega på opgaven at få fat i opskriften til mig.

Og jeg må indrømme at jeg stadig synes det lyder som en mystisk kombination, MEN det smager virkelig godt.
Kød og kartofler vend med mel, salt og peber.

Agurk og rabarber fordeles ovenpå.

Sammen med farin og smør i små klatter.

Bacon på toppen, og en tur i ovnen.

Færdig :-)
Sommermad.
4 per.
500 g. Svinekød, i tern
2 spsk. Hvedemel
1 tsk. Salt
Peber
1 stk. Agurk, i stave
350 g. Rabarber, i stykker på 4 cm.
50 g. Smør
100 G. Farin
125 g. Bacon, i skiver

Kødet duppes tør med køkkenrulle og blandes med mel, salt og peber. Det kommes i et ovnfast fad og rabarber og agurk fordeles henover. Smør og farin, røres sammen, og lægges i små klatter rund i hele fadet.
Baconskiverne fordeles over retten.

Steges ved 200o i ca. 45 – 50 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Tidligere kollega
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Der kan sagtens tilsættes 600 g. små nye kartofler, i ¼, sammen med kødet, så er hele måltiden samlet og færdig på en gang.

2 kommentarer:

 1. Inden jeg begiver mig ud bi denne ret anderledes ret, vil jeg lige høre til kartoffelmængden - og om det er nye kartofler, som du bruger.

  Mvh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Til min portion brugte jeg 150 gram små nye kartofler. Så til 4 personer ville jeg bruge 600 - 800 gram alt efter hvor meget personerne spiser.
   Hvis du vælger ligesom jeg at tilberede kartoflerne med i fadet, skal du sørge for at de er tilpas små, så de bliver tilberedt på samme tid som kødet.
   Mine som du ser på billedet skulle lige ha været delt 3 gange i stedet kun for 2, som de blev.

   Men giver du dig i kast med den, håber jeg den smager dig og dine.

   Tak for at du kigger med
   Knus Låvise

   Slet